Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Pupunen unirätti


Seijasisko haastoi mukaan tekemään turvaleluja pakolaislapsille. Osallistumiseni oli niin selvää, ettei tarvinnut miettiä kahta kertaa. Tunnen erityistä sympatiaa pakolaisia kohtaan kai johtuen siitä, että olen itse Vienan pakolaisten jälkeläisiä, äitini oli perheensä kuopus ja ainoa Suomessa syntynyt. Olen siis jo lapsena kuullut pakolaisuudesta. Nyt pääsen tälläkin tavalla tukemaan Oulussa asuvia turvapaikanhakijoita.

Olen katsellut usein ihaillen blogeissa ja FB:n käsityöryhmissä esiteltyjä kivan näköisiä unirättejä vai miksi niitä sanoisi. On nukkeja tai erilaisia eläimiä tehty rätin keskelle. Nytpä minulla oli sopiva tilaisuus tehdä sellainen.Pupunen unirätti Maikin Rättipupun ohjetta mukaillen. Nirkkopäättely tämän ohjeen mukaan. 
Lanka hyvin marinoitunutta Novitan Miamia, menekki yhteensä 65 g
Puikot päässä ja korvissa 2.5 mm ja  rättiosassa 3.5 mm.
Tätä oli mukava tehdä muuten, mutta Miami tuntui olevan kovin nihkeää kudottavaa. En muista, mihin tarkoitukseen sitä olen ostanut, muutamia keriä sitä vielä jäi. Lopputulos on kyllä hyväiltävän pehmoinen, joten ehkä teen lopustakin langasta jotain samaan keräykseen.

13 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.