Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 9. syyskuuta 2016

Myssyjä taas


En mitenkään ole suunnitellut tekeväni nyt myssyjä, en edes sytomyssyjä, mutta silti huomaan aina puikoillani olevan myssyn tekeleen.  Niin kävi nytkin mökkireissulla sekä meno- että paluumatkalla.Ensin valmistui tämä sinisten raitojen myssy mallilla, jolla olen tehnyt hiljattain jo muutamia myssyjä. 
Lankoina puuvillalankojen jämiä, pohjaväri tummanruskeaa ja raidat kolmea eri sinistä, menekki yhteensä 45 g
Silmukoita oli 96 ja 3mm:n puikoilla mentiin.Sitten paluumatkan käsityönä vaihteeksi tavallinen raitamyssy uhden kerroksen raidoin
Langat liila Cotton8 ja kaksi jämää, yhteensä 40 g
Silmukoita oli nyt 112 ja puikot 2.5 mm.

Kuten kaikki vakikävijät taitavat arvatakin, niin nämäkin päätyvät sytomyssyiksi OYS:aan.  Eipä näissä ole mitään uutta kerrottavaa, mutta mukava näitä on tehdä. Ja tekemisen iloa lisää tieto, että myssyt ovat kovin tarpeellisia saajilleen ja niitä arvostetaan kovasti.

Täytyypä kertoa täälläkin, että eilen paluumatkalla tein tuon myssyn lisäksi välillä muutakin, keräsin nimittäin halkoja tieltä. Sattui nimittäin sellainen haveri, jossa olisi voinut käydä pahemminkin, mutta onneksi suojelusenkelit olivat mukanamme. Meillä oli peräkärryssä kuorma halkoja ja ajeltiin rauhallisesti hyvää kuivaa ja suoraa tietä. Yht'äkkiä alkoi kamala nykiminen ja pauke, mies ehti sanoa "tais mennä rengas" ja sai auton pysäytettyä tien laitaan. Onneksi ei ollut muuta liikennettä juuri silloin. Noustiin katsomaan ja nähtiin halkokuorman levinneen pitkin tietä, osa aivan keskitiellekin. Äkkiä ruvettiin nakkelemaan puita ojan penkalle, ettei muut autot aja niihin. Pian paikalle ajoi mies, joka pysähtyi auttamaan meitä halkojen kokoamisessa. Ja kun puista ei ollut enää vaaraa muulle liikenteelle, tutkittiin peräkärryä ja miehet totesivat jonkun rautaosan katkenneen kärrystä. Oli se rengaskin rikki, mutta se oli seuraus. Auttamaan pysähtynyt mies asui siinä lähellä ja osottautui hyvin auttavaiseksi, lainasi jopa meille oman peräkärrynsä. Siihen sitten lastasimme halot ja sen meidän kärryn jäännökset, niin saimme tuotua kaikki kerralla kotiin. Tänä aamuna mieheni kävi sitten palauttamassa lainakärryn miehelle. Ei voi muuta kuin olla kiitollinen siitä, ettei pahempaa tapahtunut ja sattui vielä noin  ihana ihminen kohdalle.


Hyvää syksyistä viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Sieviä myssyjä olet taas tehnyt.
  Olipa teillä tuuria matkassa, ja onneksi sattui ystävällinen ja auttavainen mies paikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, tuuria oli todella ja kiitollisia ollaan auttajalle. :)

   Poista
 2. Olet sinä vaan niin ahkera neuloja. Ei taida Oulun seudulla olla enää montakaan päätä ilman sinun tekemääsi myssyä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, voi on monta päätä ilman minun tekemäämyssyä, kun joka kuukausi aloitetaan muistaakseni 40-50:lle sytostaattihoito ja minä olen tehnyt vajaat 400 myssyä liki 6. vuoden aikana. Mutta onneksi minulla on paljon ihania kavereita! :)

   Poista
 3. Nuo tuollaiset tapahtumat, vaikkakin ovat harmillisia, niin ovat pitkään muistona ihanista ihmisistä ja lämmittävät mieltä. Hyvääkin on maailmassa, vaikka uutiset ja iltapäivälehdet suoltavat muuta juttua.

  Kivoja myssyjä taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minä uskon, että tämä tapahtuma ja varsinkin auttaja pysyy kauan mielessäni. :)

   Poista
 4. Onneksi oli apua lähellä juuri silloin, kun olitte kipeimmin sen tarpeessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.