Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 26. syyskuuta 2016

Hirvisukat auttajalle


Voisin aloittaa tämän tekstin samoin kuin kesäkuussa, kun edellisen kerran esittelin hirvisukkia. On taas nimittäin aihetta lahjoa mieshenkilöä ja kun en muuta keksinyt, niin päätin tehdä hirvisukat. Nyt sukat saa mies. joka pyyteettömästi auttoi meitä peräkärrymme hajotessa. Siitähän kerroin vajaa kolme viikkoa sitten täällä. Kyllähän me kiittelimme häntä jo silloin tapahtuman yhteydessä, mutta nämä sukat vievät hänelle vielä kerran kiitoksemme.
Omalla mallilla kirjoneulesukat hirvikuvioin kokoa 42-43
Langat 7veikkaa, pohjaväri beigeä, kuviot tummanruskeaa ja tummanvihreää, menekki yhteensä 175 g. Beigeä meni melkein täysi kerä, pari metriä vain jäi.
Silmukoita 60 (paitsi hirvien kohdalla 62), joita tikutin 3.5 mm:n sukkiksilla.
Hirvet sijoitin taas samoin kuin edellisiinkin sukkiin, siis "törmäämään" edessä keskellä (kuvassa oikean puoleinen sukka). Ja takana ne ovat perät vastakkain (kuvan vasen sukka).  Muut kuviot ovat alinta raitaa lukuunottamatta samat kuin edellisissä.Meillä ei ole minkäänlaista tietoa saajan jalankoosta. Eipä siinä kaiken keskellä tullut mieleen kysyä asiaa eikä edes katsoa, onko miehellä isot vai pienet jalat. Jospa nämä olisivat kohtalaisen sopivat, eiköhän 42-43 ole aika keskiverto koko miesten sukissa.

Olipa näiden tekeminen muuten takkuista! Eka sukka valmistui ihan normaaliin tapaan, mutta toista tehdessä tein monenlaisia virheitä, aivan kuin en olisi ikinä tehnyt kirjoneulesukkia. Jouduin purkamaan toisen sukan kirjoneuleosuutta kai kolmessa eri kohdassa aivan hölmöjen virheiden takia. Arvaa vaan, kiukuttiko minua. Piti jättää työ moneksi päiväksi lepäämäänkin välillä sen kiukutuksen takia. Mutta lopulta pääsin vaikeuksien kautta voittoon ja nyt olen tyytyväinen itseeni.
15 kommenttia:

 1. Hienot hirvisukat! Ja tuottavat varmasti hyvän mielen auttajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi H, sitä hyvää mieltä auttajalle haluammekin antaa näiden sukkien mukana. :)

   Poista
 2. Sukat lämmittää mieltä ja saajan jalkoja ,miehekkäät ovat!ja eikös hirven pyynti ole jo sielläpäin alkanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAK, lauantaina alkoi hirvenpyynti täällä. Ensinnäiset lihat (sydämiä ja kieltä) odottavat jo täällä kotona pakkaseen pääsyä. :)

   Poista
 3. Hienot hirvisukat. Ihailen aina kaikkia kirjoneuleita, kun itse en osaa niitä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo, kannattais opetelella sinunkin kirjoneuleen teko, se on vaihteeksi mukavaa. Ja kaikkeen oppiin, kun vaan paneutuu. :)

   Poista
 4. Oikein hyvä muistaminen auttajalle. Hän olikin oikealla paikalla just oikeaan aikaan. Mun mielikuva miesten jaloista on isompi, mutta en niin tarkkaan ole tutkaillut. Pojallani on 45-46!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristtinaS, kyllä sellaista miestä kannattaa muistaa sukilla! :) Minullakin on lähipiirissä noita 45-46-jalkaisia miehiä, mutta oma mieheni ja poikani ovat hieman pienempijalkaisia, mies 43-44, poika 42-43.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.