Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 21. marraskuuta 2016

Hypistelymuhveja kaksittain


Kävi niin kuin monesti ennenkin, että "ruokahalu kasvaa syödessä"!  ;)   Nyt ei tosin ole kyse varsinaisesta syömisestä vaan hypistelymuhvien teosta. Pari viikkoa sitten tein pitkästä aikaa hypistelymuhvin ja nyt niitä on valmistunut jo kaksi lisääkin. Ja lankakori odottaa lempituolini vieressä, jospa vaikka niitä syntyisi vieläkin. Uskon kyllä niin käyvänkin, mutta välillä taidan tehdä ainakin yhdet sukat ja lapasetkin. Kuten kerroin täällä, niin kotikuntani Asukastupa on saanut rahalahjoituksen käytettäväksi hypistelymuhvien tekoon kunnan kaikille hoitokodeissa oleville muistisairaille. Niitä nyt sitten teemme porukalla, perjantaina kokoonnuimme ensi kerran. Minä olen kuitenkin päättänyt tehdä ensin omista muhviksi soveltuvista langoistani niin kauan kuin niitä riittää ja sitten käydä lahjoituslankojen kimppuun.


Tämä kukkamuhviksi kutsumani valmistui viime viikolla
Lankana käytin pääasiassa turkkilaista Frics Soft Acryl -lankaa, jonka lisäksi erilaisia jämälankoja, yhteismenekki 150 g
Puikot 6 ja 4 mm:n sukkikset ja virkkuukoukkujakin käytin, mutta vahvuutta en painanut mieleeni.


Muhvi on kaksinkertainen ja päällypuolella sitä somistaa taskusta kasvava kukka ja kahdella värillä kudottu palmikko sekä pätkä kudottua kettinkiä. Sisäpuolelle tein jo sitä kutoessani pari pattia lyhennetyin kerroksin mukaillen tiimalasikantapään tekoa. Täytin syntyneet pussit askarteluvanulla ja kursin niiden pohjaosat kiinni ennen kuin yhdistin vuorin ja päällyosan toisiinsa.  Muut härpäkkeet tein virkkaamalla oman ideoinnin mukaan.


Tämä toinen muhvi valmistui tänään
Langat ovat kaikki vyötteettömiä, ohuet langat kaksinkertaisina, yhteinen menekki 180 g
Puikot ne samat 6 mm:n sukkikset ja virkkuukoukku 3.5 mm.
Päällypuolella ei ole mitään muuta kuin katseltavaa,  käsin hiplattavia juttuja virkkasin ja kudoin vain sisäpuolelle. Täytteenä taas askarteluvanua paitsi tuossa ruskeassa pyörylässä on vauvanruokapurkin metallinen kansi, joka napshtaa kivasti painettaessa.


Molemmat muhvit olen kutonut tätä ohjetta mukaillen.


Idean ja ohjeenkin kaksiväriseen palmikkoon sain kirjastosta löytämästäni kirjauutuudesta Uutta ilmettä palmikkoneuleisiin. Hyvä ja selkeä opas palmikoiden saloihin, muutakin uutta minulle siitä löytyi. 


2 kommenttia:

  1. käsiä lämmittää ja mieltä virkistää hypistellessä muhveja

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.