Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 7. marraskuuta 2016

Pöllömuhvi


Pitkästä aikaa tein hypistelymuhvin. Liki vuosi onkin hurahtanut aikaa edellisten valmistumisesta. Selitykseksi kerron, jos joku ihmettelee mikä ihmeen hypistelymuhvi, että hypistelymuhvi on kehitelty muuan muassa muistisairaille ja levottomille ADHD-lapsille. Se antaa käsille tekemistä, rauhoittaa, palauttaa mieleen muistoja ja aktivoi. Muhvi-idea sai alkunsa Englannista ja levisi keväällä 2015 Suomeenkin.

Kokosin viime vuonna kasan lankoja, jotka ovat soveliaita muhveihin (ovat siis vesipesunkestäviä, pehmeitä ja paksuhkoja) eivätlkä houkutelleet minua oikein muihin neuleisiin ja virkkuisiin. Niistä ja pienestä osasta "täydennuslankaa" tein tämän nytkin valmistuneen muhvin. Lankoja muuten jäikin vielä moneen muhviin.
Pöllömuhvi valmistui tänä aamuna ja sai nimensä tämän toisen päällypuolen  mukaan
Langat enimmäkseen jämälankoja, joiden menekki yhteensä 135 g
Sukkapuikot 6 mm ja virkkuukoukut 3.5 mm ja 4 mm langanvahvuudesta riippuen.

Itse muhvi on kudottu kokonaan kaksinkertaisesta langasta. Pöllön ja muut katseenvangitsijat ja käsin hiplattavat jutut virkkasin niin sisä- kuin päällypuolellekin. Pöllön tein 7veikasta  tätä ohjetta melko tarkasti noudattaen. Ohje on ohuesta langasta tehtävään kirjanmerkkiin, mutta hyvin toimii paksustakin langasta.Toiselle puolelle virkkailin erimuotoisia ja -värisiä kuvioita, jotka eivät varsinaisesti esitä mitään.


Muhvin sisäpuoella on tällaiset hypisteltävät. Turkoosissa pallossa ja violetissa nystyssä on sisällä askarteluvanua ja keltaisessa muovinen korkki. Isoäidin neliö on kiinnitetty vain yhdeltä sivulta.


Kotikuntani Asukastuvalla on käynnistynyt kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä jokaiseen kuntamme hoitokotiin jokaiselle muistisairaalle hypistelymuhvi. Minäkin olen siinä mukana ja tämäkin muhvi päätyy siis jollekin heistä. Olemme saaneet rahalahjoituksen käytettäväksi muhvitarvikkeisiin.
18 kommenttia:

 1. Ihana ja suoraan sanoen ihan nolottaa etten muistisairaalle 90 -vuotiaalle äidilleni tätä tehtyä. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, no ala nyt heti tekemään, niin se on sitten pois mielestä. :)

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta. Muistisairas äitini tarvitsisi tällaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo, sitten vaan tekemään muhvia. :)

   Poista
 3. Jösses miten hieno. Tuota pöllö-aihetta voisi käyttää monessa muussakin koristeena, hatussa, huivissa tai ihan missä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, samoin minusta tämä pöllö sopii moniin paikkoihin. :)

   Poista
 4. Loistava paikalliskampanja ja ihana muhvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SatunNainen Paula, kampanja on hyvä ja hyvin on päästy alkuunkin. :)

   Poista
 5. Kiva muhvi. Minulla on aloittamatta ja on edelleen ainakin ensi vuoden puolelle. Tähän loppuvuoteen on kasaantunut niin monenlaista touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, kaikkea ei voi tehdä yhtä aikaa, jotain voi jättää ensi vuoteenkin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.