Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 11. marraskuuta 2017

Kuin iisakin kirkkoa


Mitenhän se jonkun käsityön teko tuntuu vievän kamalan pitkästi aikaa, vaikka ei todellisuudessa niin olekaan. Näitä sukkia tehdessä tuli mieleeni ajatus, että teen näitä kuin kuin iisakin kirkkoa. Ehkä tunne johtui siitä, että suunnittelin näitä niin pitkään. Jo elokuussa minä kyselin miniältä sukkatarpeita ja -toiveita. Ja hän toivoi musta-sinisiä Selbudeath-sukkia. Ensin pähkäilin, onnistuuko minulla tämä malli noista väreistä, kun en tahdo mustalla kudotusta erottaa muuta kuin mustan laikun, en siis näe siinä olevia silmukoita. Sitten kun päätin ottaa toiveen haasteena, piti ruveta miettmään sopivaa lankaa. Langanhan pitää olla aika ohut kyseiseen malliin, että ei tule liian leveä sukka, jos mallin mukaan tekee.  Varasuunnitelmakin tehtiin, mutta nyt Selbudeathit ovat valmiit.Kirjoneulesukat Ravelryn Selbudeath-ohjetta  hieman mukaillen 
Varren korkeus korkeus 38 cm kantalapun yläreunaan mitattuna, terä kokoa 36-37
Ohjeen silmukkamäärin mentiin 2.5 ja 3 mm:n sukkapuikoilla
Langat musta ja sininen Drops Fabel, menekki yhteensä 132 g


Ohje on englanninkielinen enkä minä vaivautunut koko ohjetta suomentaaan huonolla kielitaidollani, vaan katsoin vain silmukkamäärät ja otin kaavion. Muuten sitten mentiin omaan tapaani. Ja lopputulokseen olen itse tyytyväinen, toivottavasti miniäkin on. kunhan sukat pääsevät hänelle asti.Mukavasti näiden kanssa meni aika itse kutomisessa, vaikka muuten menikin pitempään kuin sukkien tekoon olen tottunut. Jokaisella kerroksella piti katsoa tarkoin kaaviota, ettei tullut tehtyä omia muunnelmia kuvioon. Ja ainakin minun piti keskittyä työhön, ei voinut kuunnella toisten porinoita eíkä katsoa TV:ta.Mitenhän tuo Selbudeath suomennetaan? Sen tiedän, että death on kuolema, mutta entä tuo etuosan selbu. Jossakin FB:n ryhmässä näin käyettävän näistä sukista nimitysta kukkakallot vai olikohan se kallokukat. 


Perjantaina kokoontui taas ryhmä naisia käsitöineen kotikuntani Asukastuvalle, kuvassa osa heistä. Käsitöitä tehtiin ahkerasti ja poristiin mukavia. Aika monella oli tulossa tuplalapaset, joiden tekoa olen opastanut tänä syksynä. Nyt oli mukana kaksi ensikertalaista, joidten auttaminen alkuun vei aikansa, niinpä oma käsityöni pysyi laukussa.24 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat. Miniällä mahtavan upee toive.
  Toteutus onnistunut viimetten päälle :)

  VastaaPoista
 2. Hurjan kauniit ja isotöisetkin!

  VastaaPoista
 3. Mahtavat sukat! Hatunnosto:)
  Saajan on parasta olla oikein iloinen ja pitää huoli, ettei sukat vahingossa joudu pesuun liian lämpimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, eiköhän saaja ole tyytyvänen sukkiinsa, kun saa toivomansa. :)

   Poista
 4. Selbu taitaa viitata norjalaiseen kirjoneuleperinteeseen. Liekö jokin norjalainen paikkakunta; joka tapauksessa olen ymmärtänyt sen liittyvän johonkin tietyntyyppiseen norjalaiseen kirjoneulekuviointiin. Olisikohan tuo taustakuvio, jonka keskelle on vaihdettu kallo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, olipa kiva kuulla tuo tieto Selbusta. Googlailinkin heti Selbua eri tavoin ja käsityörikas paikkakuntahan se näyttää olevan Norjassa. :) Kiitos tiedosta!

   Poista
 5. On siinä ollut neulomista. Kaunista työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, olihan siinä neulomista, mutta mukava oli tehdä kuitenkin. :)

   Poista
 6. Mahottoman hienot sukat 1 sukkamestarilta ne onnistuu !

  VastaaPoista
 7. Voi noita sinun neulontataitojasi. Minulta ei ikimaailmassa syntyisi tuommoisia sukkia eikä piisaisi kärsivällisyyttä edes yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, mutta sinulla syntyykin niin upeita "otuksia", ettei minulla sellainen onnistu. :)

   Poista
 8. Ovatpa upeat! Kyllähän sen jo keskeneräisistä huomasi, että hienot ovat tulossa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.