Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Arkisen harmaat sukat


Onko harmaa arkinen väri vai ei? Sitä mietin näitä sukkia tehdessä, mutta en löytänyt itseltäni selvää mielipidettä. Tottahan on, että usein harmaa on hiukan mitään sanomaton väri ainakin sellaiselle, joka pitää voimakkaista väreistä. Mutta toisaalta harmaa on myös kaunis ja levollinen väri, kuten näissä sukissa. Ja hopeakin on mielestäni harmaa, hopean harmaa. Ja se jos mikä on kaunis väri. Mutta onneksi tässäkin asiassa saa jokaisella olla aivan oma mielipide.



Harmaat perussukat, varret koristejoustinta
koko 38-39,
Lanka Novitan 7veljestä ja Gjestalin Janne, joiden menekki yhteensä 94 g
silmukoita 48, puikot 3.5 mm:n sukkikset.

Minulla oli vajaa kerä harmaata 7veikkaa ja arvelin, ettei ehkä aivan riitä sukkiin. Etsiessäni sitä lisää, löysin kerän lopun harmaata Jannea, jonka väri oli niin lähellä 7veikkaa, ettei eroa juuri huomannut. Mutta kun Janne on hiukan ohuempaa kuin 7veikka, niin arvelin olevan parempi tehdä koko terä molemmilla langoilla, ettei kärki ole mahdollisesti ohuempaa lankaa kuin muu osa. Niinpä kantapään jälkeen tein kahden kerroksen raitoja molemmilla langoilla ja kärjet taas 7veikalla,  



Olen FB:ssa nähnyt useitakin sukkia kierrejoustinvarsin. Ne ovat näyttäneet kuvissa niin kivoilta, että halusin itsekin tehdä sellaiset. Siinä ne ekat nyt ovat. Hyviä puolia: helppo tehdä , varsi näyttää vaihteeksi kivalta ja on mukavan joustava, joustavampi kuin tavallinen resori.




Santtuni ilahduttavat minua. Kaksihan minulla niitä vain on, molemmat sinisiä, samaa alkuperää. Tämä santtu lopetti kukintansa tammikuun lopulla ja nyt jo aloitti uuden kauden. Ahkera kukkija!

Kevään tulosta olen nauttinut muutenkin, kun aurinko paistaa ja sulattelee lumia. Vaikka vielä sitä on täällä runsaasti, mieheni hiihtää edelleen joka aamu ja latu on kuulemma ihan hiihdettävässä kunnossa.


8 kommenttia:

  1. Santtu kukkii kivasti. Oma ei ole vielä tehnyt nuppuakaan.
    Kivat arkiset (harmaa arki?) sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neili, on aina ilo, kun kukat alkavat kukkia keväällä.

      Poista
  2. Harmaa on kaunis ja siinä on monia sävyjä.

    VastaaPoista
  3. Ismo Alankokin laulaa et "Harmaa on hyvä väri". Me aina töissä vitsaillaan näistä "iloisenharmaista". Vaikka muotiväri olis mikä, niin me suomalaiset tykätään harmaasta. Lankakaupan tilastotkin kertoo että kaikki iloisenharmaat on tosi suosittuja värejä.
    Aina vaan kadehtin sun santtuja. Vaikka ohjeesi mukaan nostin oman santtuni varjoisampaan paikkaa ja pidin sille puhuttelun, niin eipä näy kukkia. Ei edes nuppuja, mut odotellaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, äläpäs huoli, sanot vaan nyt santuillesi vakaalla äänellä "jos ei ala kukkia ilmestyä, niin syksyllä joutuvat ulos"! Ja kesällä jo kukkii! :D

      Poista
  4. Harmaa voi olla muutakin kuin arkista, sehän riippuu ihan henkilöstä. Minäkin kudoin yhdelle ystävälle lahjaksi harmaat sukat, kun harmaa vain on hänen värinsä.
    Sullahan kukkii saintpaulia nätisti, minä yritän muistaa kastella omaani, jospa sekin innostuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpi, ja perinteisesti suomalaset naiset ovat kutoneet harmaita villasukkia. :)
      Minun hyvä ystäväni kertoi hiljattain, että kasteee santut kerran viikossa kuumalla vedellä lautaselle. Ja hänen santtunsa voivat hyvin ja kukkivat hienosti. Arvaa, aloinko minäkin kastelemaan samoin? :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.