Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 21. elokuuta 2018

Karusellit lapselle


Mökiltä kotiuduttiin sunnuntai-iltana ja eilinen päivä oli kiireinen, kun pyykinpesun välissä seurustelin vieraiden kanssa, etten ehtinyt käsitöiden pariin. Harvoinhan vieraita käy nykyään, mutta eilen saatiin nauttia kaksista vieraista. Kiitos käynnistä heille ja vilkutukset, jos poikkeatte täällä. Mökillä oltiinkin sitten ihan kahdestaan ilman vierailjoita, joten hyvn ehdin tikuttaa muutakin kuin nuo edellisen postauksen tuliaiset.


Karusellisukista valmistui lasten kokoa n:o 30 olevat sukat. 
Varren suussa joustava päättely, joka on minulle uusi tuttavuus. Tykkään siitä, joten sopivissa paikoissa tulen sitä käyttämään jatkossakin.
Lanka Novitan 7veikka multiraitaa, jonka  menekki oli 65 g
Silmukoita 20/sektori, puikot 3.5 mm.

Innostukseni Karuselli-sukkiin jatkuu edelleen. Vaikka olen tehnyt muitakin sukkia, niin usein niitä kutoessa mietin, millaiset Karusellit olis kiva tehdä seuraavaksi. Enkä näköjään ole ainoa näihin hurahtanut. FB:n Hipsulaisen karuselli -ryhmässä on jo yli 7000 innokasta karusellien kutojaa. Ja osa on kutonut jo yli kymmenenkin paria.


Multiraita on siitä mukava raitalanka, että siinä on pitkähköt värijuoksut, joten syntyy selviä raitoja. Harmi vaan, ettei vyötteissä ilmoiteta värijuoksujen pituutta, joten ostaessa sitä saa arvailla. Ja yleensä minä arvaan väärin ja ostan sellaisen kerän, jossa värijuoksut ovat aivan liian lyhyitä ja neuleesta syntyy värisyheröä. Siksipä pyrin välttelemään raitalankojen ostoa.

Muitakin sukkia sain valmiiksi mökillä, mutta ne ovat vielä kuvaamatta. Niistä sitten toisella kertaa. Mutta nyt vielä paluumatkalla kerätty sienisaalis.


Meidän mökkitien reunassa kasvaa kantarelleja. Joinakin kesinä saadaan montakin kertaa niillä herkutella, mutta tänä kesänä näyttää sato jäävän aika vähäksi. Meinasin unohtaa koko sienet, mutta jo paluumatkalle lähdettyä muistin ne ja pyysin miestä pysäyttämään auton. Tämän "kourallisen" keräsin siitä auton vierestä ja tänään tein niistä pienen soosin. Nam, maku oli taas mainio. Jäi sinne tien varteen muuten pieniä alkujakin, joten saatetaan syödä vielä toisenkin kerran kantarellikastiketta.





6 kommenttia:

  1. Luin useamman postauksesi. Olet ollut ahkera, paljon kauniita neuleita olet ehtinyt neuloa. Nuo patalaput olivat kivat ja hyvätkin, kun tulee paksuutta. Hirvisukat oli hienot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Iso Gnu! Oli hyvää aikaa tehdä ja intoahan meillä molemmilla taitaa käsitöihin riittää. :)

      Poista
  2. Sukkateollisuus toimii täydellä teholla, väreillä on kiva leikkiä. Itsekin tykkään raitalangoista, mutta juuri niistä pitkistä juoksuista. Tulee mukavan raidallista ilman että lopussa on ties kuinka monet langat pääteltävinä. Ja haluttaessa voi väliin lisätä yksivärisiä pätkiä. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmeli, totta haastat, täällä on varsinainen sukkatehdas käynnissä! :D Minä yleensäkin tykkään tehdä sukkia ja nyt juuri tuntuu olevan erityinen hinku niiden tekemiseen. :)

      Poista
  3. Voih! Kantsuja! Minä onneton löysin sunnuntaina kolme. Niistä ei paljon soosia synny... Meidän saaressa on niin paljon muitakin sienestäjiä, että sunnuntaiaamuna on auttamattomasti myöhässä.
    Pakko tunnustaa - vaikka vannoin etten toisia karuselleja tee, niin taidan sittenkin vielä yrittää niillä pyöröillä, kuten neuvoit. Jos ei vieläkään kolahda, niin sitten jätän karuselli-ilon muille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, meidän mökin seutvila taitavat kansut olla niin harvinaisia, etteivät siellä asuvat ja mökkeilevät taida edes tunnistaa niitä. Kaikki jää siis minulle. :)
      Minulla muuten jäi postauksessa sanomatta, että tein nämä karusellit kokeeksi pelkästään sukkapuikoilla. Ja vaikka ovat näin pienet sukat, oli selvästi hankalampi tehdä kuin pyöröllä. Tai oikeastaan sekä sukkapuikoilla että pyöröllä teen: aloitan sukkapuikoilla ja sopivassa vaiheessa vaihdan pyörölle. Jäänpä jännäämään, miten sinun käy. Minä olen täysin hurahtanut näihin karuselleihin! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.