Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Vielä kukkii


Kulunut kesä oli ainakin meidän pihalla huono kukkavuosi perennojen osalta. Lemmikkini pionitkaan eivät tehneet kuin muutaman kukan, vaikka tavallisesti kukinta on ollut jopa runsas. Mutta onneksi on yksivuotisia kukkia, jotka jaksoivat ilahduttaa silmää ihanina väriläikkinä.Kesäkukista krassit jaksavat yhä kukkia runsaina. Kuvassa autokatoksen kaiteella oleva parvekelaatikko, toinen samanlainen löytyy terassin kaiteelta. Muut ovat enemmän tai vähemmän uuvahtaneet kukkimiseen. mutta jotkut yhä kukkivat.
Sisällä meitä on ilahduttanut tämä hortensian oksa jo yli kolme viikkoa. Vähän ovat lehdet nuupallaan ja kukkien väri hiukan vihertynyt, mutta ne eivät haittaa mitään. Meillä kävi maanantaina 20.8 vieras, joka toi tämän oksan, siis kolme viikkoa ja kaksi päivää sitten. Hänelle oli kukkakaupassa sanottu, että se voi kukkia jopa kolme viikkoa ja neuvottu lisäämään maljakkoon kuumaa vettä. Minulla ei ole aiempaa kokemusta hortensiasta maljakossa, mutta tämän kokemuksen perusteella ostan sopivassa tilanteessa itsekin. 4 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia. Krassi on niin pirteän värinen. Syötäväkin kukka! Hortensia on puuvartinen ja niille sitä kuumaa vettä suositellaan. Lempikukkiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, krassin kukkakin on muodoltaankin kiva väristä puhumattakaan. Olen kyllä kuullut, että krassia vois syödä, mutta eipä ole tullut koskaan kokeiltua.

   Poista
 2. Hienosti näyttää krassi vielä kukkivan :)
  Ihmettelen ja ihailen vielä muiden pihalla kukkivia kesäkukkia, meillä ei sitä iloa enää ole. Johtuiskohan hoitajasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, hyvin jaksaa krassit kukkia tänä kesänä, on kai ollut hyvä hoitaja. Ja se en ole ollut minä vaan tytär on hoitanut kesäkukat koko kesän ajan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.