Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 29. syyskuuta 2018

Syksyn sukkasatoa

Syksyhän on sadonkorjuun aikaa, niinpä mieleeni palautui vuosia sitten blogimaailmassa kerätyt sukkasadot. Oli Perunalaari, Heinälato ja Hillokellari, joissa kaikissa oli runsaasti sadonkerääjiä. Varmaan moni muistaa. Itse olin mukana kuusi kertaa, viimeksi v. 2014. Ja siihen sukkasadon keruu taisikin päättyä, koska innokkaita puuhanaisia ei löytynyt keräystä järjestämään. Ne olivat mukavia aikoja.

Nyt olen sitten syksyisin muistellut noita aikoja ja omassa mielessäni ajatellut kerääväni sukkasatoa taaskin. Niin tänäkin vuonna mm. näitä nyt esillä olevia sukkia tehdessäni.



Eilen sain valmiiksi nämä karhusukat, koko 43, varren korkeus kantalapun yläreunaan mitattuna on 27 cm
Langat  muut Gjestalin Jannea paitsi keltainen 7veikkaa,  menekki yhteensä 177 g, josta 22 g keltaista karhukuvioihin
Puikot 3.5 mm, silmukoita resorissa 60, jonka jälkeen 64 s ja terässä taas 60
Karhukaavio löytyy täältä




Voin muuten sanoa, että olen  oikeastaan saanut nämä sukat valmiiksi kaksi kertaa. Ensimmäinen versio on tässä kuvassa. Olin aikonut tehdä resoria myös nilkkaan, mutta kuinka ollakaan unohdin sen. Huomasin vasta sitten, kun olin jo kirjoittamassa postausta tänne Lankapirttiin. Ja kun ei ollut kiirettä valmistumisen kanssa, niin päätin purkaa terän ja tehdä unohtuneen resorin ja terän uudestaan. Aikaa työn lopulliseen valmistumiseen odotuksineen kuluikin sitten reilu kuukausi.




Karhut murisevat vain sukkien etupuolella, takana on yhden silmukan levyisiä pystyraitoja.



Mitä näistä kertoisin muuta. Ovat kolmannet tekemäni karhusukat, ne edelliset löytyvät täältä ja täältä. Mitkään näistä kolmesta parista eivät taida olla keskenään aivan samanlaisia, pieniä muutoksia on kaikissa.




Nämä perussukat valmistuivat jo aiemmin ja ovat kokoa 44-45
Langat 7veikkaa ja pari nimetöntä raitaväriä, menekki yhteensä 144 g
Silmukoita 60, puikot 3.5 mm


Nämä menevät Oulun HOPEn kautta vähävaraisille lapsiperheille joulupakettiin. Olen kerännyt kassillisen sopivia sukkia lähtemään sinne.



4 kommenttia:

  1. Upeita sukkia olet tikutellut. Nuo karhut ovat hauskat.

    VastaaPoista
  2. Nuo karhusukat on kyllä komeat, mutta hienot on nuo perussukatkin. Muistan sukkasadot, olin itsekin pari kertaa mukana. Oli kiva seurata millaista satoa kerättiin, niistä sai ideoita. Ja kivaa oli sekin, että me blogittomatkin saimme osallistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, meitä olikin paljon sukantikuttajia sukkasatojen aikana. Nähtiin monenmoisia sukkia. Ja sitten Sukkasadon jälkeen tuli Lapaskuu ja ainakin yhtenä vuonna tehtiin päänlämmittimiäkin, oliiohan sen kampanjan nimi Pääasia. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.