Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 20. marraskuuta 2015

Karhusukat


Taas tuli näyttöä, kuinka hyödyllistä on katsella toisten käsityöblogeja. Monenlaista niistä löytyy, varsinkin ideoita, joskus liikaakin. Mutta nyt oli oikea tarve. Minulla oli nimittäin mietinnässä, mitä lahjaksi eräälle miespuoliselle henkilölle. Siitä ei ollut harmainta aavistustakaan, mutta kun poikkesin tänne Sinikan Kirjavaan lankakerään, niin ongelma ratkesi nähdessäni Sinikan tekemät karhusukat. Vielä piti pähkäillä pohjavärin kanssa, kun Sinikka oli tehnyt mustat ja sitähän minä en näe kutoa. Onneksi kommentoin Sinikalle väriongelmastanikin ja hän ehdotti mm. ruskeaa pohjaa. Ja mikäs sen parempi väri olisikaan karhusukille, ruskeitahan karhut ovat niin kuin kaljakin. Tämä karhukuviohan on  ymmärtääkseni erään olutmerkin logosta peräisin.
Tässä ne nyt ovat, minun tekemät karhusukat
Koko 46, varsi 26 cm kantalapun yläreunaan asti mitattuna
Lankoina tummanruskeaa Jannea ja keltaista 7veikkaa, menekki yhteensä 180 g
Silmukoita 60 paitsi kirjoneuleessa 64 ja 3½ mm:n sukkiksilla mentiin
 Karhukaavio löytyy täältä.
Keltaisen langan kanssa oli aluksi ongelmia. Janne-langassa ei nimittäin ollut mieleistäni väriä ja kokeilin ohuempaa Maijaa, jossa oli sopiva väri tarjolla. Mutta jälki ei ollut minusta hyvä Maijan ohuuden takia. Niinpä eka karhu meni purkuun.  Marketissa, jossa tavallisesti asioimme, ei ollut 7veikassakaan sopivaa keltaista, mutta onneksi keksin poiketa erääseen halpiskauppaan ja sieltäpä löytyi sinapinkeltaista 7veikkaa ja sen kelpuutin.

Muuten sukat ovat ihan perussukat, kirjoneuleena tehdyt karhut vain somistavat varren etupuolta.
Kun olin jo toista sukkaa tekemässä, tuli mieleeni, että olisin voinut tehdä karhut sukkien sivuille, siis karhut molemmnin puolin. Nyt tein taakse pelkkää raitaa, mutta ehkä seuraaviin karhusukkiin sitten...

Sitä en tiedä ollenkaan, onko näiden saaja kaljaihmisiä vai ei, mutta oletan hänen olevan niin avoin ja välitön ihminen, että hyväksyy nämä. Sen sentään tiedän, ettei hän ole absolutisti.

Kiitos Sinikalle ideasta ja Rosannalle kaaviosta!


Hyvää viikonloppua kaikille! Viikon päästä voimme sanoa, että jouluun on vajaa kuukausi.  ;)18 kommenttia:

 1. Ihanan tasainen jälki sun kirjoneuleessa! Hienot karhut ;)

  VastaaPoista
 2. He-he, hauskat!
  Voisin kuvitella näistä tulevan joulun hittisukat! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, mikä ettei, onhan näissä karhusukissa vähän sitä jotain mukana. :D

   Poista
 3. Aivan varmasti mieshenkilöiden mieleen!

  VastaaPoista
 4. komiat karhut ! mutta oikeastaan tulin taas katsomaan blogiasi kun täällä joskus näin körttisukat ja nyt tarttis semmoset tehä nalle langasta 43 numeron jalalle ..paljonko silmukoita ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! :) Nalle-langasta 43 numeroisiin sukkiin laittaisin ehkä 64 silmukkaa, määrähän tosin riippuu myös käsialasta. Netistä löytyy muuten käteviä taulukoita, joista saa osviittaa myös aloitussilmukoihin. Novitan Nalle-langalle tehty taulukko löytyy täältä http://www.novita.fi/public/File/sukkamitat_nalle.pdf

   Poista
  2. Kaunis KIITOS sinulle neuvosta !

   Poista
 5. Hauskat karhut! Ensimmäiset nähtyäni en yhtään kiinnostunut, mutta nyt keksin yhden, jolle olisi mieluinen lahja. Aika vain ei taida riittää täksi jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, joskus minullekin innostus johonkin malliin tulee vasta "jälkijunassa". :)

   Poista
 6. Hauskat karhusukat! Ihme, kun ko. merkki ei ole jo tilannut sukkia joltain neulojalta asiakaslahjoiksi.

  VastaaPoista
 7. Hyvän näköiset karhut. Saaja varmasti tykkää joi sitten kaljaa tai. Absolutisti voisi tykätä huonoa jos sukasta löytyisi pullo, mutta nämät on vain sukat joissa on upea karhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, eikä näiden saaja ole absolutisti, sen sentään tiedän. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.