Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 13. marraskuuta 2015

Pöllötuplat


Pakkasesta ei ole tietoakaan ja vähäinen lumikin suli pois, mutta talveen pitää kuitenkin varautua. Tällä kertaa oli vuorossa pöllölapaset. Tai oikeastaan näistä piti tulla koiralapaset, mutta ei sillä kaaviolla saanut koiraa vaikka koiraa se muka esitti. Eräs henkilö sanoi sen yritelmän nähtyään,"oisko ennemmin norsu". Purkuunhan se tietenkin meni ja aiemmin hyväksi todettu pöllökaavio astui tilalle.

Minä olen jo pitkän aikaa etsiskellyt tuplalapasiin sopivia koiran ja hevosen kaavioita, mutta niitä löytyy huonosti. Kissoja on monessakin kaaviossa, mutta ei koiraa tai hevosta. Tuplapasiinhan kuvion pitäisi olla suht' kapea, leveys sellainen 22 silmukkaa maksimissaan. Ja kahdella värillä toteutettava malli.  Jos sinulla on sellainen tai osaat neuvoa, mistä sellaisen löytäisin, ottaisin mieluusti vastaan.
Oma mallini tuplalapaset pöllökuviolla, ohje täällä
Koko M
Langat Maijaa värit keltainen 218 ja punaruskea 221, menekki yhteensä 105 g
Silmukoita resorissa 48, kämmenosassa 42, peukaloissa 19
Puikot resorissa 3 mm, kämmenosassa 2.5 mm ja peukaloissa 3.5 mm
Resori  6.5 cm korkea. kämmenosa 56 krs ja peukalo 22 krs ennen kärkikavennuksia.
Värit eivät millään meinanneet tulla kuviin lähellekään todellista, mutta parhaani tein. Napsin kymmeniä kuvia, aina kävin välillä koneella katsomassa ja näin aivan hassuja värejä. Siis taas lisää kuvia. Tässä kuvassa värit ovat aika lähellä oikeita.
Näihin oli päässyt ainakin kolmeen kohtaan virhekin, joista yksi näkyy tässä kuvassa. Huomaatko? Tuossa alla on postaus, jossa kerron muutaman niksin tuplalapasten tekijöille ja siellä näytän, miten  korjasin tämänkin virheen.
Kämmenpuolelle tein kokeeksi pieniä pöllöjä, jotka eivät mielestäni oikein pöllöiltä näytä. Mutta Lankamaailman neuleillassa lohdutti kovasti, kun joku sanoi tunnistaneensa nämä pöllöiksi.

Hyvää viikonloppua kaikille!10 kommenttia:

 1. Olet sie kyllä taitava. Kunhan nämä muut kiireet tästä vähenee, taidan ottaa haasteen näistä tuplalapasista. Kangaspuilla olen kutonut täkänöitä ja siinähän on tämä sama teknikka. Kiinnostaa kovasti. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kankuritar! :) Kiva kuulla, että pääsen näkemään sinun tuplalapasia, uskon niiden olevan kauniita. :)

   Poista
 2. Voi että olet taituri. Ihanat lapaset ja ihanat pöllöt. Kiitos myös tuosta edellisen postin vinkistä. Pakko opetella tekniikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, kiva kuulla, että sinäkin alat opettelemaan tekniikkaa. :)

   Poista
 3. Hauskat pöllölapaset! Huomasin virheen, kun olin juuri ennen lukenut korjauspostauksesi. Muuten en varmaan olisi sitä pongannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, helppoahan se on, kun melkein sormella osoitetaan.! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.