Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 12. marraskuuta 2015

Tuplalapasilta ja sytomyssyjä


Eilen olin Oulun Lankamaailmassa neuvomassa tuplalapasten tekoa. Siis tämän oman ohjeeni mukaan, joka on täällä kaikkien saatavilla.  Olipa mukava ilta, kun parikymmentä innokasta naista kokoontui opettelemaan onteloneuletekniikalla lapasten tekoa.
Parituntinen  vierähti nopeasti, mutta kaikki pääsivät hyvään alkuun, vaikka aluksi hiukan tökkikin. Vanha sananlasku "alku aina hankala" osottautui taas paikkansa pitäväksi. Puikkojen kilistessä ehdittiin keskustella monista asioista ja vitsitkin lensivät, joten hauskaa oli. Vaikka ei ne puikot kaikilla kilisseet vaikka ahkerasti liikkuivatkin, sillä bambuiset ja muut pehmeää materiaalia olevat puikot taisivat olla puikojen enemmistöä.  

Oli ilo olla jakamassa taas käsityön riemua, sillä sitähän me käsityöntekijät saamme käsitöistä, varsinkin uutta oppiessamme. Ja minä myös jakaessani osaamaani ja nähdessäni toisten innon.
Illan päätteeksi sain vielä mukaani pari pussillista sytomyssyjä, jotka oli tuotu edellisen käyntini jälkeen.Ensiksi avaamassani pussissa oli kolmentoista myssyn lisäksi pienet sukat ja peite ja ...


... toisessa oli 14 myssyä. Monia erilaisia malleja ja kaikki kauniita, joten on valinnan varaa.
Monessa myssyssä oli vyöte mukana, mutta irrallaan joko myssyn sisälle tuikattuna tai sen ympärille pujotettuna. On hyvä, jos vyöte on mukana tai materiaalitiedot kirjoitettuna lappuselle, mutta on tärkeää, että ne kiinnitetään hyvin myssyyn. Sairaalassahan myssyt ovat koreissa tarjolla ja siitä jokainen saa itse valita mieleisensä ja sopivan kokoisen myssyn, joten irralliset laput ja vyötteet eivät pysy kuin hetken. Näiden myssyjen vyötteet minä kiinnitän, mutta jatkossa siis vyötteet ja laput muutamalla pistolla kiinni myssyihin niin napakasti, ettei ne heti irtoa.

Lähiaikoina toimitan nämä sairaalaan. Kiitos taas tekijöille näistä jokaisesta! Uskon, että kiitoksiin yhtyvät myös niin potilaat kuin sairaalan henkilökuntakin.2 kommenttia:

  1. No voi kun olisin tiennyt niin olisin tullut minäkin! Mukavat määrät myssyjä taas. :)

    VastaaPoista
  2. Seijasisko, harmi, ettet tiennyt. Eikö sinulle tule Lankamaailman tiedotetta. Siinä illasta ilmoitettiin ja taisipa olla FB:ssakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.