Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 27. joulukuuta 2018

Myssy ja sukat


Eletään jo joulun jälkeisiä päiviä ja odotellaan uuden vuoden alkamista. Meidän joulurauhaamme ei mikään rikkonut, jos ei oteta huomioon ikäviä tapahtumia muualla kotimaassa ja ulkomailla. Sääkin oli mukavan talvinen, kun lopultakin saatiin lunta ja pientä pakkasta. 

Oli joulu tai juhannus, käsityöt ovat käsissäni. Niin tänäkin jouluna sopivissa tilanteissa. Kuten vakikävijät tietänevät minulla on nyt päätyönä torkkupeiton teko. Se saavutti joulun alla noin puolet koostaan, niinpä lupasin itselleni lomaa sen teosta loppiaiseen asti. Päätöstä perustelin itselleni sillä, etten tympäänny sen kutomiseen, kun teen välillä muutakin.


 Niinpä aatonaattona tikutin valmiiksi jo aiemmin OYS:n käynnille aloitetun sytomyssyn, malli on vanha tuttu Irman perhoset
Lanka Novitan Aamu (50% puuvillaa, 50% akryylia), menekki 64 g
puikot  muistaakseni 50 cm:n pyörö 4 mm, silmukkamäärä unohduksissa.

Lanka oli minulle uusi tuttavuus, en muista olenko ostanut kokeeksi vai saanut joltakin. Kaksi kerää à 100 g sitä kuitenkin varastossani oli, joten vielä pari myssyä lopuista saan. Hiukan oli tihkasta kutoa tämä lanka, muuten ei moittimista.Eilen valmistuivat nämä kirjoneulesukat kokoa 38-39. Kuviot tein tallentamieni kaavioiden mukaan, yhdistelin eri töiden kaavioita ihan mieleni mukaan.
Langat pinkki ja suklaanruskea Gjestal Maija, menekki yhteensä 98 g
Silmukoita työssä 56 ja 3 mm:n puikoilla tikutin.


Aluksi en tykännyt ollenkaan  tekeleestäni, väritkin näyttivät toisiinsa sopimattomilta kuvioista puhumattakaan. Jossain vaiheessa meinasin purkaakin koko työn ja ja jättää langat odottamaan uutta inspiraatiota. Nyt kuitenkin olen näihin ihan tyytyväinen ja uskon näillekin löytyvän käyttäjän.

Kävin tänään kauppakeskus Zeppelinissä kirjastossa ja ruokaostoksilla. Totesin, että joulunjälkeiset alennusmyynnit olivat houkutelleet ihmisiä liikkeelle. Käytävillä puikkelehdittiin toistemme lomassa ja monilla näkyi olevan isoja ostoskasseja, joten kai sieltä löytyi hyviä tarjouksiakin. Itse en niihin kiinnittänyt huomiota. Tärkeintä oli saada kirjastosta uutta luettavaa ja ruokavarastoome täydennystä.


6 kommenttia:

 1. Taas on valmistunut kauniita töitä, puikot eivät sinulla lepää. Minulla surissut ompelukone. Teillä talvista, meillä keväisempää, eilen luenteli perhonenkin pihalla. Hyvää juhla aikaa Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmeli, minäkin muinoin surisutin ompelukonetta, mutta jo vuosia se on saanut levätä. Korkeintaan jotain korjattavaa on ommeltu. Teillekin sinne etelään hyviä välipäiviä ja hyvää alkavaa vuotta!

   Poista
 2. Nämä ovat hyvin kauniit sukat. Mielestäni värit ja kuviot sopivat täydellisesti toisiinsa. Olet tehnyt luovaa työtä kun olet yhdistellyt eri töiden kaavioita ja luonut uusia kuvioita. Minä tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti, kiitos! Sehän näissä käsitöissä onkin parasta, kun saa itse suunnitella ja jos lopputulos vielä miellyttää itseä.

   Poista
 3. Myssy on pirteä. Oranssi on yksi lempiväreistäni. Sukatkin on kivat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.