Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 8. joulukuuta 2018

Romanssi-sukat ja säärystimet


Hupsista, näin pääsi käymään. Tänään nimittäin huomasin, että yksi marraskuinen postaus on jäänyt valmisteluissaan vaille loppusilausta ja siis julkaisematta. Kuukausiraportissa olen kyllä maininnut kyseiset työt, mutta siinähän en kerro tarkempia tietoja töistäni, joten korjaa tilanteen. Alla olevan tekstin olen kirjoittanut jo marraskuussa enkä sitä nyt muuta,


Pieniä töitä on taas valmistunut. Näiden kanssa ei ole ollut ongelmaa ohjeen tulkinnassa, mutta silti jouduin purkamaan sukista ekan, Siitä kun tuli liian iso, olisi riittänyt varmaan 41-numeroiseen jalkaan.


 28.11. kirjoneulesukat koko 36 Romanssi-sukkien ohjetta mukaillen.
Langat 7veljestä, menekki yhteensä 75 g
Ohjen mukainen silmukkamäärä, joita tikutin 3.5 mm:n sukkiksilla.

Ohje on ihan hyvä, mutta pieniin jalkoihin tuleviin sukkiin sitä piti soveltaa. Tein sen jättämällä jalkapöydän päälle tulevasta kaaviosta osan tekemättä ja sittenkin piti aloittaa kärkikavennukset kaavion toiseksi viimeisellä kerroksella.Sain päkaupunkiseudulta viestin, että pieni Eeli-poika on alkanut heräilemään itkien jalkojen kasvukipuihin. Isosiskollaan on


 Perussäärystimet 3-vuotiaalle Eelille, neuleena tunturineulos, korkeus 25 cm
Langat Drops alpaca 52 g ja nyöreihin Novita Wool 6 g
Silmukoita 52, 3 mm:n sukkiksillamentiin.

Säärystimet ovat jo matkalla saajalleen, mutta vielä en ole kuullut Eelin kommenttia niistä. Toivottavasti hän saa näistä helpotusta kipuihinsa kuten isosiskonsa, jolla myös olen tehnyt kahdetkin säärystimet jalkakipuja helpottamaan.

2 kommenttia:

 1. Oi miten kauniit romanssisukat.
  Minullakin oli pienenä kovia kasvukipuja jaloissa ja isä sitoi yöksi jäniksen nahat sääriini. Ne kyllä helpotti. Nykyään ei taida niin vain jäniksen nahkoja olla saatavilla, mutta eiköhän säärystimet aja saman asian =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, voin hyvin kuvitella, miten pienen tytön jalat tykkäävät pupun nahan lämmöstä. :) Jospa tämä alpakkainenkin tehoaisi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.