Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Helmineuletta piristeeksi


Tekaisinpa taas välillä yhden sytomyssyn, kun perjantaina oli Asukastuvan käsityökerho enkä sinne viitsinyt kuljettaa tuota jo melko isoksi kasvanutta peiton tekelettäni. Enhän minä voi istua siellä kädet ristissä, kun toiset kilkuttavat puikkojaan. Vaikka ei siellä katsota ollenkaan pitkään, jos joku vaan istuu juttelemassa.


Tällainen sytomyssy syntyi Susun innoittamana. On siis aivan tavallinen perusmyssy, johon tein pari helmineuleraitaa antamaan myssylle ilmettä
Lanka Novitan Laine, menekki 51 g
Silmukoita 100 aloituksessa, ekalta sileältä kerrokselta  alkaen 112 s, puikot 3.5 mm:t pyörö (50cm) ja sukkikset.


Päälaella kavennukset kahdeksassa sektorissa. Ensimmäiset kavennukset tein piiloon helmineuleeseen.

Susu vilautti tekeillä olevaa myssyään FB:ssa juuri ennen Asukastuvan kerhoa ja minä näppäränä tyttönä nappasin idean häneltä saman tien. Ja voinpa sanoa, että ihastuin malliin niin, että todennäköisesti teen näitä lisääkin jossain vaiheessa.

6 kommenttia:

 1. Hienosti antaa ilmettä helmineuleraidat tuohon myssyyn. Niin sitä vaan saa pienellä jutulla uutta ilmettä. Ootko kuullut käyttökokemuksia tuosta langasta tehdyistä myssyistä? Mulla ois tuolla sitä aalto-lankaa (50% puuvilla, 50% akryyli), jossa on sama koostumus kuin laine-langassa. Mietin oisko se sopiva lanka myssyihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä siis ollaan, Johku, helmineuleen vaikutuksesta. :) Käyttökokemusta minulla ei ole kummastakaan langasta (Aalto, Laine), mutta oletan käsituntuman perusteella, että molemmat käyvät sytomyssyihin. Olen tainnut ainakin myssyn tai pari tehdäkin tuosta Aallosta, jos muistan oikein.

   Poista
 2. Nättejä myssyjä syntyy käsistäsi, yksinkertaisillakin neuleilla saa piristystä tavalliseen malliin. Varmaan ilahduttaa käyttäjää. Irmeli

  VastaaPoista
 3. Kiva, et joskus näinkin päin ja sinä Näppärä Tyttö otit kopin. Jos minua myssytyttää, niin käyn aina Lankapirtin sivuilla hakemassa inspistä!

  VastaaPoista
 4. Susu, hyvä, jatketaan vaan tätä vuoroin vieraissa käymistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.