Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 17. tammikuuta 2019

Katsaus käsityövuoteeni 2018

Vanha vuosi vaihtui uuteen jo pian kolme viikkoa sitten, joten lopultakin minun on aika muistella viime vuoden käsitöitäni. Tämän postauksen tekoa on hidastanut kovasti uuden tietokoneen hankkiminen ja sen käyttöön tottuminen. Minun vanha hyvin palvellut läppärini nimittäin irtisanoi yhteistyömme jo lokakuulla. Toisessa koneessmme ei ole  kaikkia sen ominaisuuksia, joten esim. kuvankäsittelyni on ollut melkein "katkolla". Mutta nyt sain tähän uuteen siirrettyä vanhan Photoshop-ohjelmani ja voin jatkaa entiseen tapaan.

Katsellessani mitä käsitöitä tein viime vuonna, tuli taas kerran mieleen sanonta "ei mitään uutta auringon alla", sillä niitä samoja töitä tein kuin monena edellisenäkin vuonna. Pieni muutoksia vain ja hiukan eri tapoja tehdä.  


Kärkisijaa pitää taas ryhmä sukat ja hyvänä kakkosena tulee sytomyssyt, kuten muutamana aikaisempanakin vuotena. Muita tuotteita onkin paljon vähemmän, kuten alla olevista kuvista näet.  (Kuvat suurenevat klikkaamalla, jos haluat katsoa jotain terkemmin.)


Sukkia tein yhteensä 46 paria, mikä on selvästi vähemmän kuin viime vuosina. Kuvissa alla lähes kaikki valmistuneet sukat.



Tässä enemmistö valmistuneista sukista


Tässä kirjoneulesukkia



Tässä Hipsulaisen karuselli-sukistani suurin osa. Tähän malliin minä tutustuin ja ihastuin saman tien alkukesästä. Näitä sukkia tullaan jatkossakin näkemään täällä, niin mukavaa niiden teko on minusta.




Säärystimiä tein 3 paria, joista kaksi on lasten kokoja



Erilaisia myssyjä tein yhteensä 36, joista 31 sytomyssyä
ja muita 5 



Lapasia valmistui vain 2 pari, toiset isokokoiset miehen käsineet ja toiset vauvalapaset.



Torkkupeittoja tein kaksi, ekan kutomalla dominotekniikalla ja toisen virkkaamalla.


Samoin tein huiveja kaksi, näistäkin toinen kudottu ja toinen virkattu.


Erilaisia leluja kudoin tai virkkasin neljä.


Patalappuja  11 kappaletta


Tiskirättejä tein 6, osa itselle ja osa pikkulahjoina tutuille.


Myös pari pientä yksittäistä työtä (ovistoppari, turvavyön pehmuste)  valmistui  itsellä ilmenneeseen tarpeeseen.,


Vuoden 2018  langankulutukseni oli kokonaisuudessaan 11683 g ja lankaa oli minulle tullut 11.1300 g eli vanha lankavarastoni keveni  553 g

Olen seurannut  muutaman vuoden käyttämäni lankamäärän lisäksi myös minulle tullutta lankaa (ostamaani, saamaani). Tämän seurannan avulla pyrin vähentämään liian suureksi paisunutta lankavarastoani. Mukavalta se tuntuukin, kun on kuluttanut enemmän lankaa kuin töihin on käyttänyt. Täytyy kyllä myöntää, että edelleen lankavarastoni kevenee liian hitaasti tavoitteeseeni nähden, mutta suunta on oikea.


Sytomyssyily ja sytomyssyemona toiminen ovat kuuluneet jo yhdeksän vuotta kiinteästi käsityöelämääni ja hiukan myös muuhunkin elämääni. Niinpä tammikuussa haastoin taas kerran ihmisiä tekemään sytomyssyjä ja sukkia syöpäpotilaille. Monin paikoin saatiinkin sairaaloihin lisää sytomyssyjä. Itsekin vein helmikuun lopulla OYS:n syöpäpolille Oulun seudun keräyksen tuoton 231 sytomyssyä ja 68 paria sukkia  Olen vienyt sinne myös pitkin vuotta mysssyjä ja sukkia Oulun Lankamaailmasta ja Kempeleen Asukastuvalta, viimeksi muistaakseni marraskuun lopulla. 

Taas kiitänkin lämpimästi kaikkia myssyjen ja sukkien lahjoittamiseen osallistuneita potilaiden, sairaalan ja itseni puolesta! Lahjoituksemme saa aina hyvin sydämellisen vastaanoton, kun vien niitä.

Mutta haluan kiittää myös kaikkia Lankapirtissä vierailleita ja erityisesti kommentin jättäneitä, sillä ilman teitä olisi tämä bloggaus kovin yksinäistä puurtamista.  Kiitos myös muille käsityöblogien pitäjille monista kivoista ideoista ja ohjeista, joilla olen voinut rikastuttaa käsitöitäni. On ihanaa, kun olette olemassa!

Tästä jatketaan eteen päin entisin tavoin, ainakaan tiedossa ei ole mitään muutosta tai uusia tuulia. Poikkeahan taas tänne Lankapirttiin!

15 kommenttia:

  1. Eipä kannata muuttaa mitään tämän auringon alla, kun käsiesi kautta syntyy niin kivaa, värikästä ja hyödyllistä, reippaasti on valmiiden töiden joukko kasvanut. Tuollainen vuosikatsaus on hyvä muistilista, itsekin otan kuvia töistä, muistuu mieleen sitten aikojen kuluttua, että tuotakin on kokeiltu. Iloista työmieltä. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmeli, totta, vuosikatsaus on hyvä muistilista, joihin palaan etsimään jotain tai muuten vain katselemaan aina silloin tällöin. :)

      Poista
  2. Tuottoisa vuosi!! Siinä on mennyt tovi jos toinenkin rattoisasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SatunNainen Paula, osuvasti sanottu, rattoisaa on näiden parissa ollut. :)

      Poista
  3. Paljon olet saanut vuoden aikana aikaiseksi. Paljon lämmittävää fyysisesti ja monia lämpimiä ajatuksia silmukoissa. Ihanaa alkanutta neulevuotta!

    VastaaPoista
  4. Paljon hienoja töitä oot kyllä tehnyt. Ihan huikee määrä sukkia ja myssyjä ja nuo torkkupeitot on tosi kauniita. Silmiin pisti myös tuo suloinen huolisyöppö-lelu :-) Mukavaa ja antoisaa käsityövuotta sekä onnea lankavaraston pienentymisestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johku, kiitos! :) Ja nyt taas lankavarastoa pienentämään. ;)

      Poista
  5. Kunnioitettava tuotos. Ei siinä juurikaan ole kädet ehtineet levätä. Ja kuinka paljon sinä teet hyväntekeväisyyteen, ei voi kuin ihailla. Onnekasta lankavarastojen pienennystä tällekin vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sude, ylipalttisista kehuista! :D Varaston keventämistä jatkan.

      Poista
  6. Huikea määrä valmistuneita käsitöitä. Mikäkin ihailen sitä, miten paljon teet hyväntekeväisyyteen ja kerrot asioista täällä blogissa. Niistä jutuista moni saa kipinän lähteä itsekin mukaan. Jatka vain entiseen malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...siis minäkin ihailen eikä mikäkin...kirotusvihre...

      Poista
    2. Kiitos, Eija, paljonhan sinultakin tulee ainakin sukkia hyvätekeväisyyteen. :)
      Eikä me noista kirotusvihreistä välutetä täälä! :D

      Poista
  7. Huikea määrä valmistuneita, upeita ja taidokkaita käsitöitä.
    Mukavaa uutta käsityövuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, TeSa, sinullekin oikein antoisaa käsityövutta!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.