Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 26. elokuuta 2019

Sinivartiset sukat ja oranssi myssy

Jämäkuuni jatkuu edelleen vaikka yhden poikkeuksen siihen olen tehnyt menneen viikonlopun aikana. Ja nyt on taas jämälankaa puikoilla, mutta siitä sitten myöhemmin. Nyt on esittelyssä jämälankasukat ja täudestä kerästä tehty sytomyssy.


Nämä sinivartiset sukat kokoa 39 ovat ihan perussukat, varsi vain 11 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
Langat ovat Gjestal Jannen jämiä (kahta sinistä ja kahta eri sävyjä olevia beigejä), joiden menekki yhteensä 66 g
Silmukoita 52, puikot 3 mm.

Keräsin taas omasta mielestäni toisiinsa sopivan värisiä jämälankoja ja aloitin niistä sinivartiset sukat beigeillä terillä. Ensin olin jakanut kerät kahtia, että molempiin sukkiin riittää saman verran kutakin väriä. Sitten vaan aloitin varren keskisinisellä langalla ja raidoitin sitä oman silmäni mukaan tummansinisellä ja beigellä. Niin kauan mentiin, kun lankoja riitti. Tässä vaiheessa tein myös toisen varren varmistaakseni, että saan samanalaiset raidat. Sitten toisella beigellä, jota oli melko iso kerä, terää kutomaan. Kaikkia lankoja jäi hiukan, pisimmillään terän beigeä, mutta sitäkin vain vajaa metrin pätkä. Aika hyvin "räknäsin" lankojen riittävyyden, vaikka itse sanonkin.



Ensimmäinen näistä valmistui kotona, mutta toisen terä pääsi matkakäsityöksi lauantain Rovaniemen matkallemme. Kävimme siellä vain päiväseltään hautajaisissa, kun mieheni entinen työkaveri haudattiin. Matkaa on yhteensuuntaan n. 250 kilometriä, joten hyvin ehdin tikuttaa sen valmiiksi. 



Paluumatkalla kaivoinkin esille mukaan varaamani aloittamattoman lankakerän ja siitä sytomyssy puikoille. Kokeilin minulle uutta pintaneulemallia ulkomuistista ja kun myssy alkoi olla kavennusvaiheessa, totesin, etten tykkkää neuleesta. Ja pikaisesti päätin vaihtaa mallineuletta ja jätin työn odottamaan ja keskityin antamaan miehelle ajo-ohjeita! :D



Lopputuloksena tänään valmistui myssy, jossa toistuu viiden sileän ja viiden helmineulekerroksen raidat, päälaella kavennukset kahdeksassa sektorissa
Lanka Novitan Cotton Soft ja sen menekki oli 43 g
Silmukoita 94-105, puikot 2.5 mm ja 3 mm.

Aina oikein aloitusta ja päälaen kavennuksia lukuunottamatta kudoin siis myssyn kahteen kertaan. Ja mielestäni kannatti, olen tähän malliin tyytyväinen.



2 kommenttia:

  1. Hei Matleena,tavattoman kivat "vanhanaikaiset"villasukat,niin loistavan sinisen sävyt että "pois alta risut ja männyn kävyt!!!"Kivat tekeleet,niinkuin aina sinulta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anni, minustakin nämä ovat aika kivat sukat, sellaiset perinteiset.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.