Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Tänä viikonloppuna


Tänä viikonloppuna toteutui jo pitkään suunniteltu ja odotettu vierailu tänne Lankapirttiin. Välillä meinasi epäuskokin jo vallata mielen, mutta sinnikkäästi vain jaksoimme suunnittella kaikille sopivaa ajankohtaa ja odottaa. Ja eilen sitten koitti se päivä, jolloin Eila blogista Vyyhdin viemää ja Katja Villa Lankalasta saapuivat luokseni vierailulle.Mitään erityistä ohjelmaa meillä ei tapaamiselle ollut. Tietenkin neuloimme ja juttelimme, juttelimme ja neuloimme. Mukavasti etenivät käsityömmekin. Eila sai kaulahuivinsa melkein valmiiksi ja Katja ja minä tikuttelimme molemmat sukan. Eilen illalla piipahdimme sen verran Oulua katselemassa, että teimme pienen kävelylenkin rantoja pitkin torilta Nuottasaaren suuntaan. Siellä iltahämärässä keltalehtisen koivun alla kuvasin nämä rouvat suomineitoina.


Ja arvatkaapa, mitä sain tuliaisiksi. Tunsin oloni peräti hämmentyneeksi valtavasta tuliaismäärästä. Sanoinkin, että tämähän on kuin joulu! No ensinnäkin orkidean! Ja millaisen orkidean!


Kukkavarsi on peräti nelihaarainen. Kolme kukkaa on jo avautunut ja nuppuja on 32 odottamassa avautumisvuoroaan. Jatkossakin täällä siis saadaan ihailla ihania orkidean kukkia.


Seuraavaksi sain kauniin punaisen paperikassin, josta ensinnä ilmestyi Katjan tikuttelemat ihanat lovikkaat.


Ovatpa muuten möyheän pehmoiset, oikein karstalla karstatut. Ihanan paksut ja lämpimät. Eipä palele sormiani ensi talvena pahemmillakaan pakkasilla.


Ja vielä kassista löytyi mohairlangasta tehty bolero! Tosin siitä oli vielä pari lyhyttä saumaa ompelematta, mutta piankos Eila ne nopsilla sormillaan ompeli ja minä pääsin sovittamaan boleroani. Minulla ei muuten ole tainnut olla boleroa sitten lapsuuteni, joten oli kyllä mukava saada tällainen. Olen ihaillut täällä blogeissa toinen toistaan upeampia boleroita ja harkinnut moisen tekemistä itsellekin, mutta en ole päässyt ajatusta pidemmälle. Ja nyt minulla on sellainen!Herrastelin bolero ylläni, kun kävimme lounaalla kiinalaisessa ravintolassa tänään ennen kuin jätimme haikeat jäähyväiset toisillemme ja vieraani lähtivät ajamaan koteihinsa. Monet, monet kiitokset teille rakkaat ystäväni vierailustanne ja näistä ylenpalttisista lahjoistanne!Omat antimeni vierailleni olivat paljon vaatimattomammat, mutta rakkaudella olen ne tehnyt. Tällaiset pikkuliinat heille virkkasin ja mieleisiään tiskirättejä saivat valita jemmapussistani itselleen.Täytyy kyllä sanoa, että oli meillä mukava viikonloppu. Jatkoakin suunnittelimme, joten eiköhän me tavata vielä. Ja Katjalla unohtui sukankudin meille, ja eikös se vanha sanonta sano jotain sen tapaista, että silloin tulee käymään uudestaakin, kun jättää jotain.

28 kommenttia:

 1. Mukava viikonloppu on Sinulla ollut!
  Meilläkin kotona sanotiin samoin, että jos jotakin jää kylään. kyllä he tulevat uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla että vierailu on ollut onnistunut. Aivan Ihanat tuliaiset olet saaanut ja kauniit ovat nuo tekemäsi pikkuliinat.

  VastaaPoista
 3. Ihana tavata neulovia ystäviä kiireettömästi, pitkän kaavan mukaan.
  Hienot tuliaiset.

  VastaaPoista
 4. Oi, olipa kiva viikonloppu sinulla. Ihania tuliaisa sait blogiystäviltäsi. :)

  VastaaPoista
 5. Mukavalta kuulosti viikonloppunne, varmasti jännä tavata blogituttuja!

  VastaaPoista
 6. Kuulosti kivalta viikonloppunne!

  Mahtavat tuliaiset olet saanut, kiva. :)

  VastaaPoista
 7. Sinulla on ollut kiva viikonloppu blogivieraiden kanssa. Lahjat molemmin puolin ovat aivan ihanat. Minäkin sain hieman tutustua
  blogivieraasen, kun Seijasisko oli Intsun luona kyläilemässä. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 8. Pojan koneella pääsin tänne piipahtamaan. Kiitos, kiitos vielä kerran sinulle kun pidit meitä vieraana ja lahjoit kauniilla liinalla ja kaupan päälle vielä tiskiräteillä:)
  t. toinen suomineito

  VastaaPoista
 9. Olipa sinulla mielenkiintoinen viikonloppu ja hienoja tuliaisia olet saanut! Bolero on mainio asuste talviaikaan.

  VastaaPoista
 10. Tässähän vois laulaa että...oi jospa oisin saanut olla mukana... Uskon, että teillä oli todella mukavaa ja voi mitä tuliaisia. Onkohan meillä samanlaiset kaappikellot?

  VastaaPoista
 11. Tulee oikein hyvä mieli kun samankaltaiset ihmiset tapaavat toisiaan ja juttu luistaa.

  VastaaPoista
 12. Tuollainen tapaaminen kuulostaa kerrassaan mukavalta ja saamasi tuliaisetkin ovat mitä ihanimpia. :)

  VastaaPoista
 13. No, en ole vielä ole sukankudinta ehtinyt kaivata;). Kotiuduin puoli tuntia sitten; matka meni hyvin. Kiitos, että saimme käydä luonasi! Oli mukavaa:D Kiitos myös kaikesta vieraanvaraisuudesta josta saimme luonasi nauttia!

  VastaaPoista
 14. Olipa sinulla kiva viikonloppu! Eikä sinun "pikku"liinasi nyt mikään vaatimaton lahja ole! :) Kaunis liina!

  VastaaPoista
 15. Oi miten mukava viikonloppu teillä onkaan ollut!

  VastaaPoista
 16. Olen ollut hengessä mukana, kun muistin, että tuo kauan toivottu vierailu oli toteutumassa. Kivaa teillä on ollut. Niin, oi jospa oisin saanut olla mukana...

  Uudet ihanat ystävät ovat kallisarvoinen aarre. Tälläisen ystävyyden soisi jatkuvan ainaisesti!

  Ihanat tuliaiset ja liinat!

  VastaaPoista
 17. Ihania lahjuksia puolin ja toisin! Itse saan niin harvoin käsitöitä lahjaksi - 'kun osaan tehdä itsekin...'. Arvokkaita ja hienoja!

  Minä pääsenkin huomenna tyttöjen iltaan Susun silmukoiden kanssa! Mukaanotettava työ on tarkoin harkittu....

  VastaaPoista
 18. Ompa ollut kiva viikonloppu! Kauniit on niin tuliaiset kuin menijäisetkin! En tiedä, onko menijäiset-sana käytössä muualla kuin meidän perheellä. Tarkoittaa mukaan annettavia tavaroita.
  Kaunista viikonalkua!

  VastaaPoista
 19. Ios gnu: Ai teillä tunnettiin sama sanonta! :)

  Seijasisko: Vierailu oli tosi onnistunut niin kuin sinunkin vierailusi Intsun luona! ;)

  TeSa: Se on todella ilo, oikeastaan ILO! ;)

  Villakissa: Kivaa oli koko viikonloppu ja nyt on mukava muistella sitä. ;)

  Pirjo-Riitta: Tosi mukavaa oli! :)

  Tupuna: Mukavaa oli! ;)

  Äippä: Onhan mukava tutustua oikeasti ihmiseen, jonka kirjoituksia lukee. :)

  Eila, toinen suomineito: Olen elänyt mukavaa viikonloppua muistellen tämän aamun. ;) Mies on vielä hirvijahdissa, joten saan kaikessa rauhassa ajatella omiani.

  Päivi, Lankakomero: Tämä oli laatuaan elämäni ensimmäinen ja niin mukava, että toivon näitä lisääkin. ;)

  Annikainen: Mietittiinkin porukalla, että vastaavia tapaamisia hiukan laajempina pitäisi järjestää, joten jospa seuraavalla kerralla olisit sinäkin mukana. ;)
  Ai teilläkinkö on tuon tapainen kaappikello! :o Tämän meidän kellon on mieheni tehnyt 1980-luvulla kansalaisopiston piirssä opettajalta saamiensa piirustusten pohjalta.

  Pirena: Niin tekee! Meilläkin voisi juttu luistaa mukavasti, jos päästäisiin nokatusten! ;)

  Nna: Oli tosiaan mukavaa! Ja tuliaiset tosi mahtavia, vaikka en minä niitä olisi tarvinnutkaan.

  Villa Lankala: Hyvä, kun kotimatkasikin sujui hyvin. :)
  Oli meillä tosi mukavaa, niin mukavaa, että pitää kyllä saada lisääkin! ;D

  Mari: Oikein mukavaa oli! :)

  Sari: Tosi mukavaa oli! :)

  Marleena: Seuraavalla kerralla sitten sinäkin mukaan, jooko! ;)

  Piiku: Kyllä on mukava saada toisenkin tekemää käsityötä vaikka itsekin osaa tehdä. Minä ainakin arvostan kovasti sellaista lahjaa. :)

  Mukavaa tyttöjen iltaa teille! ;)

  Mammutti: Se menijäiset ovat minulle aivan uusi sana, mutta sopii oikein hyvin tähän tarkoitukseen. ;) Läksiäislahja kai on yleisemmässä käytössä ja tarkoittanee suunnilleen samaa. Pitääpä ottaa menijäiset-sana käyttöön! ;D

  VastaaPoista
 20. Kivalta kuulostava viikonloppu sinullakin on ollut vieraittesi kanssa! Minullakin oli vieras sieltäpäin ja kiitos sinulle paljon terveisistä:D Blogiystäviä on iso ilo tavata!

  VastaaPoista
 21. Tämähän on ollut varsinainen blogivierailuviikonloppu:) Ihania tuliaisia!

  VastaaPoista
 22. Voi,teillä oli niin kivaa,että melkeinpä täytyy sanoa,että kateeksi käy!

  VastaaPoista
 23. Kuulostaa täydelliseltä tavalta viettää viikonloppu. Ja niin ihania lahjoja, puolin ja toisin :). Etenkin nuo lovikkaat hurmasivat.

  VastaaPoista
 24. Matleena: Meidänkin kello on 80-luvulta. Tätini teki sen veljeelleen eli isälleni kansalaisopistossa. Varmaan on ollu samat piirrustukset :)

  VastaaPoista
 25. Intsu: Tämä olikin kai oikea kylästelyviikonloppu! :)

  Marjut: Niin on ja lisäksi hyvien tähtien alla! ;)

  Famu: Ei kai sentään! ;D

  Heidi: Tällaiset viikonloput ovat huippuja! ;)

  Annikainen: Varmaan samat piirustukset, entä kansalaisopisto? Meidän kellot(niitä on kaksi) on tehty Rovaniemellä.

  VastaaPoista
 26. Aivan ihanan viikonlopun olettekin viettäneet. Villa Lankalaan jo aiemmin kurkkasin! Ja sinulla on tosiaan ollut jo joulu syyskuussa! Kaunis bolero ja niin pehmeän näköinen. Nättejä myös nuo virkkaamasi liinat!
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 27. Teillähän oli oma neuleretriitti sillä välin, kun muut kokoontuivat siellä Tampereen lähellä. Mie olin kotosalla, mutta neuletapaaminen om´n miullakin syksympänö odotettavissa.

  VastaaPoista
 28. Irina: Edelleen ajatukset karkaavat viikonloppuun! ;)

  Päivikki: Me puhuttiinkin siitä neuleretriitistä ja tultiin siihen tulokseen, ettei retriitti ainakaan meidän tapaamisellemme ollut sovelias nimi vaan paremminkin neulepälä-pälä! ;DD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.