Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 14. syyskuuta 2009

Viihdyin mustikkaretkellä

Rankkaa on tämä neuleohjeen kirjoittaminen, vaikka kyseessä on vain lapasohje. Niitähän jokainen neulebloggaaja varmaan osaa tehdä ilman ohjettakin vaikka silmät ummessa. Mutta kun en ole ennen tehnyt mitään neuleohjeita noo, ne ylösalaisin tossukat tosin tein , niin kovin työläältä tuntuu. Ja pää on niin pyörällään, että jätin lepäämään sen ja jatkan toisella kertaa. Bloggerkin muuten kehtasi temppuilla, tietenkin, mokoma! Ai niin, pitäisikö kertoa, mistä on kysymys! Siis olen tekemässä ohjetta kaksinkertaisten lapasten teosta, jota olen lupaillut ja jonka vakikävijät varmaan muistanevatkin.


Mutta päivällä sain kivat sukat valmiiksi ja heti kuvasinkin. Näiden kanssa ei pää mennyt pyörälle missään vaiheessa! Ja sain vielä itselle oikein mieleiset sukat.

Malli perussukat Matleenan tapaan
Lanka Novitan Nalle Marjaretki väri mustikka, jota kului 75 g.
Puikot 3 mm, joilla tikuttelin 56 silmukkaa.

Hyvin sattuivat raidat kohdilleen. Parin metrin pätkän otin lankaa pois aloittaessani toista sukkaa. Mitään muita "säveltämisiä" ei tarvittu. Aika levotonhan tämä raidoittuminen on, mutta kuitenkin tykkään siitä. Nuo kirjavat raidat (valkoinen ja vihreä) haluaisin korvata jollakin yksivärisellä.

Sukat jäävät siis itselle. Viime viikollahan tämä lanka halusi väkisin mukaani Cittarista, kun olin ostamassa 7veikkoja alesta. Siinä vaiheessa ei ollut käyttösuunnitelmaa, mutta kas kummaa, täällä kotona lanka alkoi kuiskia haluavansa minulle itselle Pilates-sukiksi. Minähän käytän siellä aina villasukkia, milloin minkäkin värisiä. Mutta nyt minusta sitten taisi tulla tekstiiliurheilija, kun on paremmin puseron väreihin sointuvat sukat.

Nämä sukat ovat ilmiselvää mustikkahilloa, jonka kipaisen huomenna viemään Hillokellariin. Nyt aion nimittäin lopettaa bloggaamisen ja lähteä lukemaan Maastamuuttajat-sarjaa. Olen lukenut sen joskus 70-luvulla ensimmäisen kerran ja nyt pitkien suunnittelujen jälkeen luen toista kertaa.

20 kommenttia:

 1. Kauniit pilates-sukat:)

  Ja minä jo hetken luulin sinun olleen mustikkassa;)

  VastaaPoista
 2. Hyvät sukat! Nyt kelpaa astella sukkasillaan.

  VastaaPoista
 3. Mukavat mustikkasukat! Ohjeiden kirjoittaminen on yllättävän työlästä.Vähän on siitä(kin) kokemusta. Taitaa minullakin olla pari huiviohjetta teon alla! Mutta kun "tikuttaminen" on niin paljon mukavampaa!
  Sinähän olet jo paljon kerännyt satoa sinne hillokellariin!Mustikkasukat sopivatkin sinne mainiosti!
  Tuon kirjasarjan minäkin aikoinaan luin.Hyviä lukuhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ohjeiden kirjoittaminen vie kyllä enemmän aikaa kuin uskoisikaan. Minunkin pitäisi taas alkaa neulomaan muutamia joululahjasukkia, mutta kun huivien, puseroiden ja takkien neulominen on paljon mukavampaa.

  VastaaPoista
 5. Oikein kivat ja kauniinväriset sukat. Mukava kun jaksat kirjoittaa kaksinkertaisen lapasmallin ohjeen- laitan kyllä tekolistalle!

  VastaaPoista
 6. Rauhassa vaan sen ohjeen kanssa. Mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa on...
  Kyllä on kauniit mustikat!

  VastaaPoista
 7. Ihan rauhassa vain sen ohjeen kanssa. Itse olen takkuillut jo monta päivää yhden sukkaohjeen kanssa, mutta ehkä se joskus selviää.

  Kivat mustikkahillosukat!

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat. Joo,joo hän on alkanut pukeutua niin sävy sävyyn niinkuin muutkin urheilijat:)

  VastaaPoista
 9. No jo on nätit mustikat! Olen tuota lankaa pyöritelly ja pähkäilly, kun ei tienny oikein miltä näyttävät valmiina pintana.
  Saattaapi olla, että joudun vielä itsellenikin mustikkaa säilömään ;)

  VastaaPoista
 10. Kivaa tuo Nalle-lanka, en ole vielä noita marjaisia lankoja ostanut mutta tekisi mieli. Mitenkäs sattuikaan sopivasti, mulla on edessä kahvit ja mustikkapiirakkaa:)
  Mukavia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 11. Villa Lankala: Ai jaa luulit että olin käynyt mustikassa! :o No semmoinen juksausajatushan se kyllä olikin mielessä tuota otsikkoa tehdessä!!! ;DD

  Kati: Kiitos! :)

  Itina: Joo työlästä on ohjeen kirjoittaminen, vaikka on vain lapasista kyse. Huh huh! Pitääpä miettiä tarkemmin seuraavalla kerralla, ennen kuin menee lupaamaan! ;D

  Päivi: Hatunnosto sinulle, kun olet niin monta ohjetta kirjoittanut! ;) Ja kiitos niistä vieläkin!

  Seijasisko: Aikaa vain kirjoittamiseen menee ja hitaasti ohje valmistuu. Joten älä pitkästy! Onneksi sinulla on muitakin suunnitelmia. ;)

  Mammutti: Kiitos lohdullisista sanoistasi! ;D

  Marjut: Kiva kun ei kukaan hoputa ohjeen kanssa! ;)

  Intsu: Pitäähän sitä meikänkin yrittää joskus!!! ;DD

  Päivi: Pyöräytähän sinäkin mustikkahilloa!!! ;DD

  Eila: Mukavaa oli tämä Marjaretki neuloa, pehmoisempaa kuin tavallinen Nalle. Sinullahan oli herkkua kahvileipänä! ;)

  Mammutin jälkeläinen: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 12. Kivat sukat! :)

  Kyllähän sitä aina jotain omasta päästä kehittelee ja neuloo, mutta annas olla kun pitäisi kirjoittaa ohje ylös, niin ei tuu mittään. Hattua saa nostaa kaikille, jotka saavat Ullaan lähetettyä ohjeen ihan kirjoitettuna! :) Sama juttu mulla musiikin kanssa, että kyllähän niitä sävellyksiä ja sanoituksia syntyy päässä jatkuvasti, mutta nuotinnettua ei saa - tässä hiljattain osallistuin yhteen sävellyskilpailuun, tosin se asia pitäisi olla ihan hys-hys siihen asti, että tulokset julkistetaan marraskuussa, ja mulla oli ne kappaleet päässä jo olemassa ja tiesin, mitä sinne aion lähettää, mutta niin vain meni viimeiselle viikolle ennen osallistumisajan päättymistä, että sai paperille ne omat juttunsa. :) Että vaikeaa se on pistää oman päänsä tuotokset viralliseen muotoon, alalla kuin alalla. :)

  No, toivottavasti saat ne lapasten ohjeet tehtyä - tai entä jos heti suoraan tarjoaisit ohjetta Ullaan?! :)

  VastaaPoista
 13. Ihanat mustikkasukat! Jotenkin rauhoittavat.

  VastaaPoista
 14. Ohjeiden kirjoittaminen " luettavaan muotoon " vaatii hiukan ajattelemista.
  Just kirjoitin yhden ohjeen muistiin ja kyllä se vaati täyden hiljaisuuden.

  Ihanat mustikat. Jos väri tuntuu omalta, työn tekeminen on leikkiä.

  VastaaPoista
 15. Hetken luulin, että oikeasti mustikassa. Onhan niitä varmaan vielä jossain. Omani jäivät taas metsään. Rakensivat kokonaisen kaupunginosan mustikka- ja sienimetsääni. Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 16. Mari: Joo paljon helpompi olisi näyttää toiselle miten tehdään kuin kirjoittaa siitä sanallinen ohje. Joku muukin on muuten esittänyt, että tarjota ohjetta Ullaan, mutta enpä taida viitsiä. ;D

  Omppumato: Kiitos! :)

  TeSa: Ja päätä särkee, kun olet vähän aikaa kirjoittanut! ;D Nyt vielä Bloggerkin on temppuillut, mokoma.

  Heleena: Minunkin marjamailleni on käynyt joskus samoin. Nyt meillä on puolukkametsää keittiön ikkunan alla, saa nähdä, miten sen käy. ;)

  VastaaPoista
 17. Hyvin istuvat sukat varmasti.kun on tuo yläosa joustinta.- Kun menen suolle syksyllä,niin hillassa minä käyn,en lakassa.Olenhan sieltä hillarajan takaa kotoisin!

  VastaaPoista
 18. Voitit blogiarvonnassa! Laitatko osoitetietoja ja vaikka värimieltymyksiä osoitteeseen oksa2248 @ gmail . com (välit pois).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.