Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 9. helmikuuta 2020

"Sytomyssyemo" vaihtuu


On kulunut kymmenen vuotta siitä, kun  yhdessä Seijasiskon kanssa perustin ensimmäisen sytomyssykeräyksen. Viimeiset vuodet olen vetänyt ryhmää yksin, mutta nyt tuntuu, että voimavarani ovat lopussa. Ikäkin (74v) painaa, mutta hiljattain puhjennut sairaus rasittaa tällä hetkellä eniten. Nyt sovimme yhdessä Seijasiskon kanssa, että hän ottaa vetovastuun ja mm. toimittaa jatkossa myssyt ja sukat OYS:n syöpätautien poliklinikalle Lankamaailmasta. Ensimmäinen toimitus on 17.2 iltapäivällä, joten siihen mennessä toimitetut myssyt ja sukat ehtivät mukaan. 

Seijasisko tiedottaa asioista FB:n ryhmässä Sytomyssykampanja OYS.

Kiitos kaikille mukana olleille/oleville! Yksikin myssy tai sukkapari on arvokas, se ilahduttaa jonkun sairastuneen mieltä. Minä jatkan vointini mukaan käsitöiden tekoa, myös sytomyssyjä ja sukkia teen edelleen. Ja toimitan kotikuntani Asukastuvalle tuodut lahjoitukset eteen päin. Niin ja tietenkin Lankapirtti säilyy ennallaan ja tiedotan täällä sytomyssyasioista jatkossakin. 

Ennen kaikkea lämmin kiitos Seijasiskolle, kun jatkat emona!
18 kommenttia:

 1. Kymmenen vuotta on pitkä aika tehtyä työtä. Ja pitkäkin aika. Itse just heitin roskiin 10 vuotta vanhan sytomyssyilly arkistoni. Kiva oli muistella sitä kevättä, paljon tapahtui ja uusia tuttavuuksia syntyi. Olipa siellä ollut vähän epäsopuakin;)kun kaikki eivät olleet ymmärtäneet miten toimitaan, oli omapäisiä toimituksia yms. Noh, loppu hyvin ja silleen.
  Kiitos sulle kun aikanaan tämä ison jutun aloitin, ja kiitos kun olet jaksanut näin pitkään. Ja hyvä kun osaat luovuttaa. Onnea matkaan Seijasiskolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, KristiinaS! Totta on, että tämän kymmenen vuoden aikana on tapahtunut monenlaista, enimmäkseen hyvää. Eipä silloin aikanaan arvattu Seijasiskon kanssa, että kymmenenkin vuoden päästä tehdään sytomyssyjä. :)

   Poista
  2. Kiitos Kristiina. Ihan mielelläni lähden tähän taas.

   Poista
 2. Kymmenen vuotta on pitkä aika, joskus on vain aika luovuttaa homma toiselle. Kiitos sinulle kun olet näin kauan jaksanut innostaa meitä mukaan. Otin haasteesi vastaan ja sukkapussi on perjantaina toimitettu Lankamaailmaan. (Pussissa oleva kirjekuori on sinulle, en tiennyt laittaa nimeä kuoreen.)
  Poikkean toki Lankapirtissä jatkossakin lukemassa kuulumisia. Aurinkoista kevättä, pidä huolta itsestäsi :)

  Seijasiskolle kiitos ja tervetuloa jatkamaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Toivottavasti asioista tiedotetaan muuallakin kuin tuolla ryhmässä. En vieläkään ole naamakirjassa ;)

   Poista
  2. Kiitos, Eija, lämpimistä sanoistasi ja osallistumisestasi keräyksiin! Ja kiitos jo etukäteen kirjeestäsi, minäpä mainitsen asiasta Seijasiskolle, niin saan sen jossain vaiheessa itselleni. Ja lupaan julkaista Lankapirtissä jatkossakin tiedotteet, jotka Seijasisko laittaa FB:iin.

   Poista
  3. Kiitos Eija ja Marja-Leena. Kiitos Marja-Leena infoat täällä tärkeimmät kuulumiset ja vastaat kysymyksiin. Se helpottaa mun työtä. Harkitsin jo perustanko erikseen OYS:in sytomyssyblogin... mutta tosi hyvä näin!

   Poista
  4. Lisään vielä että todennäköisesti myöhemmin perustan vielä Sytomyssyjä OYS bloginkin mutta haluan lähteä pikkuhiljaa aika matalalla profiililla liikkelle. Tämähän ei mikään parin kuukauden keräys vaan tarkoitus on toimia tässä tehtävässä mahdollisimman pitkään.

   Poista
 3. kutoo mopsien kanssa9. helmikuuta 2020 klo 11.12

  Sinähän tämän panit liikkeelle niin, että me täällä lounaassa innostuimme. Kiitos ja kumarrus, olet jaksanut, viitsinyt, innostanut muita, kehittänyt uusia juttuja ja ohjeita niille, jotka eivät itse olleet varmoja mitä ja miten!
  Me täällä jatkamme vielä, joka tammikuu alkaa uusi kausi, vaikka edellisen päätyttyä tuntuu, että riittää jo.
  Se tunne, kun miettii, että valitseeko joku jossain myssyjen kasasta juuri minun myssyni ajatellen, että tämä on kiva, sopii ja haluan sitä pitää ja on kuin minulle tehty ja sitten lähettää tuntemattomalle tekijälle (minulle )peukun ja kiitoksen. Utopiaa, mutta herttaista.
  Hyvää vointia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutoo mopsien kanssa, niin minähän sen haasteen laitoin Seijasiskon kanssa ja te siellä olette ottaneet sen vastaan joka vuosi kiitettävällä ahkeruudella. Siitä olen iloinnut. :) On muuten tunteikasta nähdä itsensä (todennäköisesti) tekemä sytomyssy jonkun tuntemattoman päässä. Kerran näin, mutta tuli niin yllätyksenä ja kesti vain hetken, ettan osannut mennä juttelemaan.

   Poista
 4. Kiitos Matleena kuluneista kymmenestä myssyvuodesta. Hienoa, että Seijasisko tarttui taas ruoriin. Kiitokset myös kaikista neuvoistasi ja tsempistä meille muille myssyilijöille näiden vuosien aikana. Toivotan sinulle hyvää vointia ja tervehtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, kiitos tähän astisista yhteistä vuosista sinullekin! Ja kyllähän me vielä jatketaan, vaikka kuvio hiukan muuttuukin nyt.

   Poista
 5. Omasta terveydestä on tärkeää pitä huolta ja sinä olet mahtavan työn tehnyt jo tässä Sytomyssy-asiassa. Nyt on hyä luyovuttaa vetovastuu toiselle, sinun luomallasi pohjalla on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, totta on ja tässä iässä varsinkin on pidettävä itsestään huolta.

   Poista
 6. Kiitos vielä Marja-Leena siitä että pyysit minut jatkamaan sytomyssytyötä. Olet tehny niin hyvää työtä että tästä on hyvä jatkaa. Koitan tehdä parhaani että olen luottamuksen arvoinen. Voimia ja terveyttä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, yhdessähän me pohja tehtiin, siitä sitten jatkoin ja nyt on sinun vuorosi! Hyvin se sujuu, niin uskon. Ja jos jotain kysyttävää tulee, niin vastaan mielelläni.

   Poista
 7. Tein kahdeksan vuotta sitten ensimmäisen sytomyssyni. Salon Seudun Sanomissa oli silloin asiaa sytomyssyistä. Lehtijutun perusteella löysin ensin tien paikallisen lankakauppiaan Susun blogiin ja sitä kautta sinun blogiisi. On ollut mukava seurata blogiasi ja ihailla käsitöitäsi.

  Toivon sinulle oikein hyvää jatkoa ja toipumista sairaudestasi!
  T. Leena Salosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena Salosta, kiitos lämpimistä sanoistasi! Ihana kuulla tarinasi sytomyssyjen parissa, toivottavasti jatkat edelleen. Blogini muuten säilyy entisellään ja sytomyssyjäkin siellä vaäliin vilahtelee, joten tervetuloa jatkossakin tänne.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.