Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Tammikuun raportti


Se sitten alkoi uusi vuosi ja sen ensimmäinen kuukausi on jo takana päin. On olemassa sanonta "uusi vuosi, uudet kujeet", mutta se ei nyt pidä paikkaansa. Aion nimittäin jatkossakin seurata kuukausittain, mitä käsitöitä olen saanut valmiiksi. Ja siinä samalla, paljonko olen kuluttanut/hankkinut lankaa kyseisen kuukauden aikana. Voi kai sanoa, että tämä on jo historiaa, sillä vuodesta 2009 olen tätä seurantaa pitänyt. Tuon ensimmäinen vuosi löytyy täältä.

Vuosien varrella olen vain hiukan muunnellut tapaani raportoida enkä nytkään aio tehdä muutoskia, joten asiaan. Ensimmäisenä pääsevät sukat esittelyyn, koska niitä on lukumäärältään eniten.


4.1. Isukille-sukat n:o 1, koko 46, 7V Aapoa 202 g
8.1. Isukille-sukat n:o 2, koko 46, 7V Aapoa 196 g
25.1. raitasukat koko 45-46. 7veikkaa 140 g
26.1. raitasukat koko 42-43. 7veikkaa 130 g
28.1. jämälankasukat koko 37-38, 7v ym vastaavia 102 g
31.1. jämälankasukat koko 38-39, 7v ym vastaavia 104 g.

Sukkiahan minä teen paljon, koska pidän niiden tekemisestä ja niille löytyy käyttäjiä. Uusia mallejakin löytyy mukavasti, ettei tarvii aina tehdä samanlaisia. Nyt minulla on uutuutena nuo Isukille-sukat (kuvan vasemmassa reunassa), joissa sukat saavat elävän pinnan oikeiden ja nurjien silmukoiden muodostamista kuvioista. Lapasia valmistui neljä paria
12.1. "kukkatuplat" koko S, Maijaa 94 g
15.1. dinotuplalapaset 5v, Maijaa 52 g
18.1. tuplalapaset 2v, Maijaa 46 g
20.1. "kukkatuplat" koko XS, Maijaa 85 g.

Nämähän ovat täällä Lankapirtissä jo tuttuja ainakin usein poikkeaville, mutta aina niitä uusiakin "eksyy" mukaan. Pari päivää sitten sain yhteydenoton meilinä naiselta, joka ei ollut koskaan tehnyt minkäänlaisia lapasia, mutta oli ihastunut tuplalasiin niihin törmättyään ja oli jo nyt tehnyt ohjeellani ensimmäisen lapasensa valmiiksi ja oli aloittamassa toista. Halusi vain tarkentaa joitain kohtia ohjeesta. En voi muuta sanoa, kuin että olen otettu asiasta!


OYS:n Ystävänpäiväkeräykseen tein kaksi myssyä, vaikka aion pysyä sukissa, joista on suurempi pula kuin myssyistä. Näin ne valmistuivat
21.1. sytomyssy, Cotton Soft 50 g
23.1. sytomyssy, Cotton Soft 47 g

Lankaa sain kulutettua näihin töihin yhteensä 1248 g, aika mukavan määrän nykyisiin lukemiin verrattuna. Uutta lankaa hankin 500 g, joten voin laskea lankavarastoni kevenneen 748 g. 


Lopuksi vielä edellisen postauksen lukeneille tiedoksi, että oloni on tänään kummasti parantunut, mutta kaikki oireet eivät ole vielä poissa eikä kaikki tutkimustulokset ole vielä valmiina. Lopputulos ei siis ole vielä tiedossa, mutta toivon, että pian olisin entiselläni.


8 kommenttia:

 1. Sinä taidat nukkuakin puikot käsissä kun ehdit niin paljon saamaan aikaiseksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, ei muuten suju nukkuminen puikot käsissä kun ei nyt sairasvuoteella maatessakaan. ;)

   Poista
 2. Suden kanssa samaa mieltä :)
  Hyvä juttu, että olosi on jo parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, olo vaihtelee, mutta ei ole onneksi huonotunut kuitenkaan.

   Poista
 3. Suden ja Eijan kanssa samaa mieltä. Pelkästään ontelolapsten neulomiseen menee aikaa (mulla kuluu hermojakin). Hienoa, että vointi on parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, aikansa kun harjoittelee, alkaa kaikki sujumaan nopeammin, myös ontelolapasten teko. :)

   Poista
 4. Hei, Matleena, pitkästä aikaa. Tosi sukkamestari olet!
  Minua on kaduttanut, kun aikoinaan jätin blogin pitämisen, mutta nyt sanon, että vain väliaikaisesti. Monesti olen omassani piipahtanut jotain asiaa tarkastamassa. Ikävä, kun sairastat. Luen joku päivä enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Malli! Todella pitkästä aikaa oli ilahduttavaa kuulla sinusta. Minäpä jään odottamaan blogisi "henkiinheräämistä", jos niin voi sanoa. Monesti olen sinua ajatellutkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.