Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 14. maaliskuuta 2020

Tilanne tänään


On paria päivää vaille kuukausi edellisestä postauksestani, jossa kerroin olevani sairaana. Monet blogini seuraajat ovat kyselleet voinnistani esim. meilillä ja olen heille kertonutkin vaivoistani. Nyt ajattelin kertoa asiasta näin julkisestikin kaikille Lankapirtissä poikkeaville.


Kliiviani innostui ilahduttamaan minua kukillaan, joista toinen tässä.


 Silloin kuukausi sitten ajattelin toiveikkaana, että voin sairastaessani virkkailla pieniä töitä ajan kulukseni. Mutta ei, minun osakseni oli tulossa lisää sairautta sen silloisen suolistovaivan lisäksi, mikä rauhoittuikin pian. Sain nimittäin rajun niveltulehduksen moniin eri niveliin. Niistä kivuliaimmat ovat vasemmassa nilkassa ja oikeassa kädessä (ranne, peukalo ja etusormi). Eihän sellaisella kädellä voi käsitöitä tehdä, jos ei sillä nosta edes keittolusikkaa suuhunsa. 

Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa hyvää vauhtia, kiitos siitä kuuluu OYS:n reumayksikölle, jonka hoitoon pääsin nopeasti. Mutta aika tylsää elämää tämä tällainen on, kun ei pysty oikeastaan tekemään mitään. Onneksi minulla on hyvät kotijoukot (mies ja tytär), joiden huoleksi olen saanut jättää huushollin hoidon ja jotka auttavat minua apua tarvitessani. Äänikirjoja kuuntelen, vaikka mieluummin lukisin oikeita kirjoja. mutta kun kirjan pitäminen sattuu käteen liikaa. Kodin ulkopuolella en ole käynyt liki kuukauteen muualla kuin terveyskeskuksessa ja OYS:ssa paitsi eilen vietin parituntisen Asukastuvan kässäkerhossa. Olipa se piristävää.

Onneksi nämä molemmat sairauteni ovat hallittavissa olevia. Tai ainakin tuo suolistojuttu, niveltulhdeuksen aiheuttajaa ei vielä tiedetä, mutta reumapolilla oltiin toiveikkaita senkin paranemisen suhteen. Tilanne voisi siis olla pahempikin. Nyt jatkan lepäilyäniä ja yritän viihdyttää itseäni ilman käsitöitä. Toivon kuitenkin, että jossain vaiheessa voin taas tarttua puikkoihin ja virkkuukoukkuun. Mutta "niillä korteilla pelataan, mitkä on saatu" kuten eräs blogiystäväni totesi sairastuttuaan vakavasti.

Jatkoa seuraa jossain vaiheessa. Viimeistään, kun saan ensimmäisen käsityöni valmiiksia tai edes alulle. 


Toinenkin kukkakuva piristämään postausta. Tämän ihanan kukkakimpun sain, kun synttäreitäni vietettiin jokin aika sitten oman perheen kesken.

16 kommenttia:

 1. Voi sinua, toivottavasti paranet pian. Taitaa olla melkoista kidutusta sekin kun ei pääse tekemään käsitöitä, olet ollut aina niin ahkera neuloja. Toivotaan että kevätaurinko tuo helpotusta oloosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, niin paranemista toivon minäkin ja ainakin tänään meillä onkin ollut lupaavasti aurinkoinen päivä. :)

   Poista
 2. Hyvää huomenta ! Odotinkin jo että laitat kuulumisia. Päivä kerrallaan, niin ne tylsätkin päivät kuluu. Uskon, ja toivon, että kohta taas kerrot mikä käsityö valmistumassa. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut, ihana kukkakimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija oikein arvasit, kun odotit kuulumisia, luulen niin tehneen monen muunkin. Kiitos onnitteluistakin! :)

   Poista
 3. Hienoa, että alkaa jo olla parempaan päin. Malttia vaan niin paranet paremmin. Ja hyvä kun on kotijoukkoja, monilla ei ole ja se tekee sairastamisesta vielä vaikeampaa.
  Parane pian, parane hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, maltillisuutta on ollut pakko opetella viime viikkoina. Kotijoukoista olenkin ollut erityisen kiitollinen, ilman heidän apuaan en olisi pystynyt asumaan kotona, niin huono oli pahimmillaan kuntoni. Kun kerran tuskailin, mitä sitten, jos kuntoni huononee edelleen. Mies tuumasi "onhan se eukon kantokin keksitty!" :D Mutta siihen ei onneksi ole ainakaan vielä tarvinnut mennä. :)

   Poista
 4. Voi ei, toivottavasti nivelkivutkin saadaan hoidettua, että pääset taas normaaliin touhuun mukaan. Onneksi kotiväki on auttamassa sinua, ne on kullanarvoiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, luottavaisin mielin odotan nivelkipujen rauhoittumista, tosin lääkäri reumapolilla ei luvannut pikaista paranemista, mutta paranemisen kuitenkin.

   Poista
 5. Olipa ihana asia kuulla uutisiasi, vaikka olisi ollut tietysti parempi ettei sairauksia olisi. Mutta emme voi valita, aina ne yllättävät. Sitten tosiaan mennään niillä eväillä mitä on. Kuulostaa siltä, että pikku hiljaa tauti alkaa helpottaa, mutta aikaa menee. Kaikkea hyvää ja voimia kaiken keskellä! Kesää kohti mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, eihän sairauksia kukaan haluaisi, mutta ne tulevat, jos ovat tullakseen. Parempaan suuntaan ollaan menossa, harmi vaan, että oikea ranne ja peukalo sekä etusormi ovat kipeimmät. Hankaloittaa pieniäkin tekemisiä, kun olen vahvasti oikeakätinen.

   Poista
 6. Hyvä, kun kerroit kuulumisistasi! Kurjalta kuulostaa, mutta onneksi valoakin näkyy. Lähimmät ihmiset ovat kyllä kullanarvoisia. Toivottavasti olosi paranee ja pääset taas käsitöidenkin pariin!

  T. Leena Salosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena Salosta, käsitöiden pariin pääsyä odottelenkin malttamattomana, mutta vielä ei ole sen aika. Aurinko sentään paistaa juuri nyt upeasti ja ilahduttaa minua. :)

   Poista
 7. Paranemista toivotan sinulle, kyllä se aurinko vielä paistaa - käsitöidenkin suhteen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.