Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Helmi- ja maaliskuun raportti


Vaikka käsitöiden tekoni on jäänyt melkein kokonaan sairastuttuani, niin jotain sentään ehdin helmi- ja maaliskuussa saada valmiiksi. 


Viisi sytomyssyä valmistuivat seuraavasti:
 3.2. sytomyssy, Cotton Soft 43 g
9.2. sytomyssy, Cotton Soft 44 g
14.2. sytomyssy, Cotton Soft 46 g
16.2. sytomyssy, Cotton Soft 42 g
23.3. sytomyssy, Cotton Soft 40 g.

Viimeisimpään myssyyn kirjasin valmistumispäiväksi päivän, jolloin päättelin sen langanpäät. Muuten myssy oli valmistunut varmaan päivän tai pari edellisen myssyn jälkeen. Minähän kirjaan ylös valmistumispäivät ja mielestäni työ on valmis vasta lankojen päättelyn jälkeen.



Langanlopuista valmistui 3.2. barbeille kaksi mekkoa ja lierihattua, langat puuvillajämiä 36 g


7.2. raitasukat koko 39,  langat 7 veikkaa 105 g.


Entäs langankulutus valmistuneisiin. Helmikuussa valmistuneisiin se oli 316 g ja maaliskuussa valmistuneessa myssyssä vain 40 g, siis yhteensä 356 g. Uutta lankaa ei lankavarastooni ilmaantunut, joten se on keventynyt vuodenvaihteen jälkeen yhteensä 1104 g. Ei paljon, mutta suunta on toivomani.

Tänään on aprillipäivä, mutta en edes yritä aprillata ketään. Vaikka kiva kai se olisi, jos keksisi oikein mojovan hauskan pilan. Sen sijaan laitan tänne muutaman kuvan eiliseltä päivältä.


 Aamulla meidän pihalla näytti tältä. Lunta oli oikeastaan vain niissä paikoissa, mihin sitä oli joko kolattu tai pudonnut peltikatolta. Muualta oli vähäinenkin lumi sulanut pois. Pian kuvan oton jälkeen alkoi sataa lunta aivan kuten oli sääennustaja luvannutkin.


Muutamia tunteja myöhemmin piha oli puhtaan valkoisen lumen peitossa. Lunta oli satanut  vajaan viisi senttiä, mutta se riitti valaisemaan maailman varsinkin, kun pilvet häipyivät ja aurinko alkoi paistaa. 


Kesää ja keinujia odottava keinukin sai pehmeä valkoisen "patjan".




Tänäänkin paistaa aurinko! Hyvää huhtikuuta kaikille, pysykää terveinä!


6 kommenttia:

  1. Kivasti kuitenkin sait pikkuisen tehtyä, sen verran ettet ihan unohda kädentaitoja;)
    Mukavaa huhtikuuta, toivottavasti keväistä vaikka tuo lumikin on kaunista. Pidä itsesi loitolla pöpöpallukasta ja voi hyvin.

    VastaaPoista
  2. KristiinaS, kiitos taas kannustavasta kommentistasi! Sinullekin kaikin puolin hyvää huhtikuuta. Pysytään terveinä!

    VastaaPoista
  3. Täällä etelärannikollakin satoi aamulla lunta tai räntää ja oli jo yölläkin satanut sen verran, että maa oli valkoinen. Nyt se on sulanut pois ja aurinko vähän yrittää paistaa.
    Mukavasti olet saanut neuulottua ja virkattuakin!
    Mukavaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
  4. Täälläkin tulee välillä lunta ja maa on valkoinen ja päivän lämpöasteet sulattavat sitten. On vielä kuitenkin jotain lumikasojen pohjia muutenkin. Kiva kun olet muutman silmukan saanut tehtyä. Niin raikkaat sukat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.