Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Raitaiset sukat


Vielä ehdin saada yhdet sukat valmiiksi toukokuun aikana. Se ei ole paljon tavanomaiseen tahtiini verrattuna, mutta tämän kevätkauden tulokseksi ihan kelvollinen. Valmiiden töiden määrät ovat lisääntymään päin, joten elän toivossa, että saavutan vielä joskus entisen tahtini.


Perusraitasukat kokoa 42-43, varren korkeus 19 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
Mielenkiinnosta laskin myös kerrokset, varren alusta kantalappuun asti oli 58 krs ja terässä kantalapun jälkeen 48 kers kavennusten alkuun asti
Langat Novitan 7 veljestä tummanruskeana ja Pirtaa punaisena, niiden menekki yhteensä140 g, josta punaista 53 g (varsiin 29 g ja terään 24 g)
Silmukoita 60 ja  3.5 mm:n sukkapuikoilla mentiin.


Nämä sukat tein pojallemme, joka ei ole kovin paljon käyttänyt villasukkia. Nelisen vuotta sitten tein muutamat sukat hänelle ja hän arveli niiden riittävän kahdeksikymmeneksi vuodeksi.  Nyt kuitenkin kertoi kuluttaneensa entiset sukat hiutinaisiksi ja pyysi uusia. Eihän parempaa pyyntöä voi tulla tällaiselle sukkientekoon innostuneelle äidille. Niinpä tässä on ensimmäiset ja toiset panin saman tien puikoille.


Toukokuun loppua eletään, huomenna alkaa siis kesäkuu. Meillä on täällä Oulun kainalossa kesä edennuyt nihkeästi, mutta onneksi nyt viime päivinä ollaan saatu jo lämpimiä päiviäkin. Tänään huomasin lenkkipolun varressa jo mustikan aloittelevan kukintaa ja voikukat ovat jo paikoin heleänä keltaisena mattona teiden pientareilla. Kyllä se kesäksi pian muuttuu. Olen muuten jo aloittanut lenkkeilyn, kuten yllä jo mainitsin. Jalkani ovat kunnossa ja käsien niveletkin paisti oikeassa kädessä on vielä oireita. Mutta nekin lievenevät koko ajan.


Tämä pionikimppu ilahduttaa minua parhaillaan. On löytö paikallisesta K-kaupasta eikä suinkaan omasta kukkapenkistä. Siellä on pionin versot vasta nousemassa pintaan. Saapa nähdä, miten ne kukkivat tänä vuonna, viime kesänä se oli hyvin niukkaa.

Toivotan kaikille hyvää alkavaa kesää!


6 kommenttia:

 1. Raitasukat ovat ikivihreitä, kestosuosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, niin ovat ja niitä on kiva tehdä värejä vaihdellen.

   Poista
 2. Harmoniset raitasukat.
  Kaunista kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kesäkuu ainakin alkoi kauniin aurinkoisena ja mittarissa n. +20 varjossa.

   Poista
 3. Kauniit raitasukat, kuten raitasukat ovat! :)
  Pionit on niin kauniita kukkia. Mukavaa kesää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.