Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 29. toukokuuta 2020

Pitsitohvelit tyttärelle

Neljä vuotta sitten tein pitsitohveleita tyttäreni pyynnöstä. Sama toistui tänäkin vuonna. Tytär on nimittäin pitänyt tohveleitaan kotitossuina siitä alkaen ja nyt ne ovat melkoisen kulahtaneet. Ja kun on pidetty malli, niin niitä sitten lisää, mutta nyt ohuemmasta langasta.


Pitsitohvelit kokoa 39-40 melkoisesti Dropsin ohjetta mukaillen
Lanka Gjestal Maijaa, menekki 44 g
Puikot 3 mm.


Samaan tapaan yritin tehdä kuin aiemminkin, mutta harjoitteluun meni. Kaksi tossun tekelettä jouduin purkamaan ennen kuin sain sopivan koon aikaan. Osasyynä oli ohuempi lanka. Onneksi olin tehnyt edellisellä kerralla muistiinpanoja.


Nyt tohvelit ovat olleet käytössä jo reilun viikon ja hyvät ja mieleiset kuulemma ovat.

Nuo vuoden 2016 tohvelit löytyvät täältä, täältä ja täältä valmistumisjärjestyksessä. Silloin päätin, etten tee enempää tällaisia tohveleita. Taas kerran tuli siis todistettua,  ettei koskaan kannata sanoa ei koskaan. 😁


Kevät on lopultakin nytkähtänyt täälläkin eteen päin, Pari päivää sitten alkoivat koivut vihertää ja eilen nurmikkokin oli kunnolla vihreää. Varhaiset kukat kukkivat jo kuten scillat. Hartaasti sitä onkin odotettu, johtunee osaltaan tästä koronan aiheuttamasta karanteenista, jossa olemme koko perhe olleet. Ja varsinkin kun käsitöitä olen voinut tehdä vain lyhyen ajan kerrallaan, niin on ajoittain tullut aika pitkäksi. Onneksi kirjastosta sai jo varattuja kirjoja ja ensi viikolla ne palautuvat normaaliin aikatauluun.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.