Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 19. joulukuuta 2020

Joulupukin apurina


Olen sanonut täällä Lankapirtissä useinkin, etten ota tilaustöitä vastaan vaan teen sitä, mikä eniten innostaa.Mutta nyt voin sanoa tehneeni poikkeuksen, kun tuli niin arvovaltaiselta suunnalta pyyntö, että auttaisin joulupukin muoria sukkien ja lapasten teossa. Tässä niitä nyt esittelen teille kaikille.Ensin valmistuivat nämä sukat adidas-kuviolla.


Kahdet sukat adidas-kuviolla, koot 40 ja 38

Langat Novitan 7veljestä, jonka menekki isompiin 123 g ja pienempiin 115 g

Silmukoita isommissa 50-48 ja pienemmissä 48 ja puikkoina 3 ja 3.5 mm:n sukkikset.


Tavalliset perussukat omaan tapaani. Adidas-kuvion kohdalla käytin apuna tikapuutekniikkaa, mutta siitä huolimatta musta lanka tahtoo pilkistää valkoisen neuleen raoista. Adidas-kaavioita löytyi googlettamalla moniakin, tämä oli silmukkamäärältään sopivin tähän tarkoitukseen.


Saajat ovat teini-ikäiset sisarukset, joille olen ennenkin jotain kutonut. 


Seuraavaksi pyydettiin pienikokoiseen miehen käteen sopivia lapasia  

Lanka näissäkin 7veikkaa, menekki 82 g

Silmukoita 52 ja puikot 3.5 mm.

Ihan peruslapaset nämäkin, samaan tapaan kuin olen aiemminkin tehnyt. Pintaneule kämmenselässä muodostuu neljästä kerroksesta: 2 kerrosta oikein, kaksi kerrosta 2 o, 2 n.

Nyt jännään vain, onnistuinko tekemään näistä oikean kokoiset, kun en ole tavannut ketään saajista. Mutta senhän kuulen jo viikon kuluttua ja sitten voin tarvittaessa korjata tilannetta, siis isontaa tai pienentää. Epäilen, että nuo isommat sukat saattavat olla liian pienet, mutta sehän on helppo korjata tekemällä muutama kerros lisää pelkällä valkoisella.


Joulukin on jo ihan tuota pikaa. Pikku hiljaa aletaan meilläkin siihen varautua, vaikka tänäkin vuonna vietämme rauhallista joulua kolmen aikuisen kesken. Kaikkea hössötystä pyrimme välttämään, mutta jouluruokia syömme valikoidusti ja kuusikin meillä on (vaikka minusta sen voisi jättää pois). 


4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä että tilaustöitä ei ole niin mukava tehdä. Ne tuntuvat jo oikealta työnteolta kun täytyy olla niin tarkkana että tulee toivotun mukaiset. Hienosti sinä olet sukissasi onnistunut.

  VastaaPoista
 2. Sude, on todella paljon helpompi tehdä sellaisia käsitöitä, joita itse haluaa ja ne sitten löytävät jostain käyttäjänsä.

  VastaaPoista
 3. Onneksi kukaan ei ole pyytänyt Adidas- sukkia.Tekisin varmaan nuo kuviot silmukoimalla jälkikäteen. En tykkää pitkistä langanjuoksuista ja en ole vielä opetellut tuota tikapuu-tekniikkaa.Hienot.
  Pikku hiljaa täälläin kahden aikuisen jouluun varaudutaan. Sauna ja kylpyhuone on pesty. Vuosi vuodelta sekn tuntuu työläämmältä. Mutta tehty on.Joka päivä jotakin. Ihanaa, kun ei tarvi kiireellä eikä töiden jälkeen tehdä.

  VastaaPoista
 4. Wau miten upeita.
  Oikein Tunnelmallista Ja Rentouttavaa Joulun Aikaa Sinulle

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.