Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 25. joulukuuta 2020

Siililapasia

Niin se tämäkin joulu alkaa olla takana päin, kun tapaninpäivä on jo illassa. Rauhallisesti se sujui oman perheen kesken, ainoastaan yksi tuttava poikkesi "ovivisiitillä" maskin kera. Muuten perinteitä noudatettiin ja hiukan tein käsitöitäkin, kun viimeistelin alla olevat lapaset.
Nämä neljä paria siililapasia olen tehnyt  viime aikoina. Ovati hiukan eri kokoja, joten useampiin käsiin sopivia.


Ensin valmistui punaiset siililapaset, jotka lienevät n. 7-8 vuotiaan kokoa ja sitten siniset hiukan isommat luulttavasti 8-9 vuotiaan kokoa. 

Lankoina molemmissa Novitan 7veljestä ja Amor-pörrölanka, joiden menekki punaisiin yhteensä 62 g, (siitä pörrölankaa 18 g) ja sinisiin yhteensä 64 g

Silmukoita molemmissa 36 ja  3.5 mm:n puikoilla tikutin. Sinisiin muutaman kerroksen enemmän kuin punaisiin.


Edelliset siililapaset tein reilu vuosi sitten ja aivan samaa tapaa noudatin nytkin. Niitä voit kurkata täältä. Ensimmäiset siililapaseni tein liki 12. vuotta sitten ja niiden invaasiosta Lankapirttiin kerroin täällä.


 Seuraavaksi valmistuikin isompiin käsiin sopivat lapaset, koot XS ja S.

Molemmissa päälankana harmaa Novitan 7veljestä ja pörrölankana Gjestalin Orkide, joiden yhteismenekki pienempiin 75 g (josta pörrölankaa 22 g) ja isompiin 82 g.

Silmukoita molemmissa 40 ja edelleen tikutin 3.5 mm:n puikoilla.


Kuvassa harmaa lanka näyttää siniseltä ainakin minun näytölläni, mutta on oikeasti keskiharmaata.S-kokoiset ovat aivan passelit omiin käsiini, mutta eivät jää itselleni.


Nyt taidan palata taas sukkien pariin, vaikka kiva noitakin oli tehdä. Mutta varmaan vielä teen siililapasia, kun minulle on lahjoitettu noita pörrölankoja enkä tiedä, mihin muuhun niitä käyttäisin. Jos sinulla on ideoita niiden käyttöön ja haluat vinkata minullekin niistä, otan enemmän kuin mielelläni sellaisia vastaan.


4 kommenttia:

 1. Siililapaset ne säilyttää suosionsa vuodesta toiseen. Joskus minäkin niitä tehnyt. Pörrölankaahan voi käyttää vaikka toisen ohuen langan kaverina pipoihin. Tai voisit tehdä ihan siiliä lapsille ja selkäosaan pörrölankaa. Voisin jatkaa näitä ehdotuksia vielä vaikka kuinka paljon. ;)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä siililapasia, ihan koko siiliperhe. Yhdet tein ennen joulua yhdelle lapsenlapselle toivomuksesta. Noitakin voisi tehdä jemmaan. luultavasti menisi kaupaksi eli siis kelpaisi jollekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, noista yksi pari on jo löytänyt käyttäjänsä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.