Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 21. helmikuuta 2009

Siilien invaasio jatkuu

Kuten tarkkaavainen lukija muistaneekin, leppikset tekivät hiljattain invaasion Lankapirttiin. Muutamaa päivää myöhemmin tänne ilmaantui ensin pari pientä siiliä ja nyt niitä on saapunut jo lisääkin. Saapa nähdä, tuleeko niitä vieläkin lisää, kenties.


Kuusi siiliä muodostelmassa Matleenan pöydällä. Yhdennäköisyys on suuri, lienevät sisaruksia.



Tässä esittäytyy joukon nuorin, jonka kuono on hiukan muista poikkeava.

Kaikki siilit tikuttelin Novitan ohjetta mukaillen, mutta viimeisimmässä parissa on eniten omaa versiotani (tarkemmin alempana). Lanka on Novitan 7Veljestä ja pörrölanka Novitan Amoria. Puikot 3.5 mm:t. Lankaa kului n. 80g /pari. Silmukoita 36 ja kerroksia muutamaa vähemmän kuin ohjeessa, jolloin kooksi tuli n. 8-10 vuotiaalle sopiva.

Lapasista kahdet ensimmäiset tein resoria ja lapasen kärkeä lukuun ottamatta tasona ja sitten lopuksi kursin sivun kiinni. Mutta onnistuu se näköjään tehdä kokonaan pyörönäkin. Mittasin ensin, kuinka pitkästi pörrölankaa menee yhdellä kerroksella. Jatkossa sitten joka toisella kerroksella mittasin aina sen mitan pörrölankaa ja käänsin sillai, että sen sai kudottua paikalleen. Onpa vaikea selittää, mutta onnistui se. Vähän tahtoi reunasilmukka jäädä löysäksi, vaikka yritin kiristää sitä. Ja kuonossa tein sitten viimeisen kavennuskerroksen + yhden ylimääräisen kerroksen mustalla langalla, niin ei tarvinnut enää kuononpäätä erikseen ommella. Siis neulalla vain langanpäiden päättely ja nappien ompelu silmiksi. Totuushan on, että neulevaatteita tehdessä pitää välttää neulan käyttöä mahdollisimman pitkälle. Onhan näin! ;)

Nyt lähden päiväkahville ja kyselemään langoiltani, mikä niistä seuraavaksi haluaa puikoille. Valmiita suunnitelmia ei ole.

15 kommenttia:

 1. Voi kun onkin hauskan näköinen siiliperhe.

  VastaaPoista
 2. Ihana siiliperhe:-). Minunkin tekisi mieli tehdä itselleni tuollaiset lapaset. Kiitos hyvästä ohjeistuksesta!. Mahdollisimman vähän neulan käyttöä;-). Täällä puhuu langanpäättelykammoa/-inhoa poteva neuloja. Hauskaa viikonloppua!.

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköiset siilisisarukset.:)

  VastaaPoista
 4. Jahas,nyt tiedänkin,teillä ne siilet talvehtii ja vaihtavat näköjään piikkien värinkin talveksi,niinkuin puput turkkinsa:D Hienoja siilisisarukset ovat ja hyvä oivallus,että voihan sen kuonon mustalla neuloa,eikä jälestäpäin ommella.

  VastaaPoista
 5. Haa mikä siiliperhe! Hauskoja hommailet

  VastaaPoista
 6. Voi,mitä ihania nappisilmiä!

  VastaaPoista
 7. Ohho, ovatpa ne siilitkin kovia lisääntymään! (Valtavaksi paisunutta hiiri- ja myyräkantaa meidän Patsku-koiruli onkin ahkerasti harvennellut. Mutta arvattavasti nämä siilit eivät eksy tulilinjalle...)

  VastaaPoista
 8. Siis noi siilit on niiiiin ihania, että järki lähtee!! Mun on kerta kaikkiaan saatava tollaset. Ei auta mikään. :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä ovat söpösiä nuo siilit ja virkeän näköisiäkin vaikka onkin talvi. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 10. Ihana pesue! Lahjana saadut siililapaset ovat olleet meillä tämän talven hitti, joten toivottavasti pehmopiikkipallosi löytävät tiensä arvostavaan kotiin.

  VastaaPoista
 11. Siilipesue hykertelee tyytyväisenä ja kiittelee kaikkia saamastaan huomiosta! ;) Maarulle ja muillekin tiedoksi, että osa pesueesta on jo muuttanut uuteen kotiin ja ehkä jo huomenissa kuvia siitä. ;D

  VastaaPoista
 12. Ihanaisia siililapasia oikein porukalla.
  Niistä onkin nyt tullut suurempi buumi kuin vuonna -95, jolloin tein ekat...kai se on tämä netti?

  VastaaPoista
 13. Ompa Sinulla hauskoja lapasia. Luulin ensin niitä koriste siiliksi, mutta niissähän yhdistyykin huvi ja hyöty.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.