Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 2. helmikuuta 2009

Sukat kuvatta

Edit. Lisäsin kuvat!

Nyt taitaa tulla kuvaton postaus, vaikka minä pyrin niitä välttämään. Itse nimittäin pidän aika ankeina pelkkää tekstiä ja siksi laitan omaani aina jonkun kuvan vaikkapa kukista tai linnuista, jos ei ole esiteltävää käsityötä. Nyt ei Blogger jostakin syystä vain suostu lisäämään yhtään kuvaa. Syytä en tiedä, mutta toivon sen olevan vain ohimenevää oikuttelua.

Lauantaina aamulla loin silmukat miesten 43-numeroisia sukkia varten, tai siis ensimmäistä sukkaa varten. Minähän tikuttelen perinteisesti sukan kerrallaan sukkapuikoilla. Olen kyllä kokeillut Magic Loop-tekniikkaa ja hyväksi sen todennut, mutta en ole tullut hankkineeksi sopivia pyöröpuikkoja, joten tikuttelen sukkapuikoilla edelleen. En koe tätäkään tapaa mitenkään hankalaksi, kun siihen olen vuosikymmenien aikana tottunut. Hui, taitaapa muuten olla jopa puoli vuosisataa siitä, kun olen ensimmäiset sukkani kutonut! *Huoh! Olen minä vanha! Mutta ei se missään tunnu!*

Mutta siis aloitin ensimmäisen sukan lauantaina ja sunnuntaina sitten toisen, jonka tänään sain valmiiksi. Tummanvihreästä 7veikasta tein ihan perinteiset sukat pitkällä resorivarrella. Aloituksessa 60s, joista vähensin 1s/p 12 cm:n kohdalla ja niillä lopuilla 56. silmukalla sitten mentiin kärkikavenukseen, jonka tein sädekavennuksena. Varren korkeus 24 cm. Vahvistettu kantapää. Lankaa kului 155g. Kyllähän te tiedättekin jo, niin ettei tässä oikeastaan kuvaa tarvitsekaan. No lisään kuvan kuitenkin, kunhan saan kuvanliittämisen toimimaan.
Pari kuvaa näistä perussukista, pienen kuvan väri lähempänä todellista.


Nyt tässä veikkailen, mitä seuraavaksi puikoille. Olisi yksi keväällä aloitettu huivi keskeneräisenä, sen kohtaloon pitäisi paneutua. Tai sitten uutta sukka tai lapasta puikoille. Taidanpa tästä vetäytyä miettimään ja pohtimaan, mille alan seuraavaksi. Ai niin, tulipa mieleeni, että Outi on houkutellut korttienkin tekoon! *Virn!* Olisihan sekin yksi vaihtoehto. Vilkutus vain Outille!

Hyvää helmikuun ensimmäistä viikkoa kaikille! Toivottavasti aurinkokin alkaa meitä hellimään. Ainakaan täällä Oulun seudulla ei ole juuri aurinkoa näkynyt miesmuistiin, mitä nyt joskus hetken pilkahdus.

6 kommenttia:

 1. Sinullahan on ollut hyvävauhtinen viikonloppu! Sukka päivässä (ja isot sukat)! On siinä saaneet tikut kyytiä! Minäkin yritän aina miettiä jotain muuta puikoille,kuin sukat. Tosiasiassa yhdet puikot on aina varattu sukille!
  Meilläpä on ollut jo toinen aurinkoinen päivä! Toivotaan aurinkoa teillekin!

  VastaaPoista
 2. Nopee olet neulomaan. :)

  Pilvinen päivä meilläkin, mutta eiköhän se siitä . :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on blogissani sinulle jotakin ;)

  VastaaPoista
 4. Irina ja Tupuna: Huomasitteko, että tein 7veikasta ja sehän on aika paksua lankaa. :)

  Eeva: No minäpäs poikkean katsomassa! :)

  Tiina: :)

  Virkku: Kiitos! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.