Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 28. helmikuuta 2009

Helmikuun päätös



On helmikuun viimeinen päivä ja aika tehdä yhteenveto helmikuun aikana valmistuneista käsitöistä ja langankulutuksesta sen aikana. Virkattuja töitä on vain yksi pieni tiskirätti paino 15 g, kaikki muut ovat sitten neuleita. En tainnut ommellakaan mitään. Tästä voitaneen siis päätellä, että pakkoneuloosini on edelleen parantumatta.

Nämä valmistuivat helmikuussa:
2.2. Tavissukat n:o 43 155 g
5.2 Revontuli-huivi 115 g
7.2. Tavissukat n:o 44 140 g
10.2. Hahtuvalapasia 2 paria 9v. 160 g
9-11.2 Tiskirättejä 2 kpl 40 g
12.2. Tavissukat n:o 45-46 155 g
15.2 Tavissukat n:o 37 125 g
17-21.2. Siililapasia 3 paria 9v 240 g
23.2. Kurttuvarsisukat n:o 39 105 g
25.2. Tiskirättejä 2 kpl 35 g
26.2. Sniikkerit n:o 39 50 g
27.2. Baskeri 90 g
yhteensä 1410 g.

Langankulutus selkeästi enemmän kuin tammikuun 870 g. Mitään syytä näinkin paljon isompaan langanmenekkiin en osaa sanoa. Mitään isompia neuleita en ole tehnyt enkä mitenkään erikoisesti panostanut kutomiseen. Kutonut olen sen verran, mikä on tuntunut kivalta.


Keskeneräisiksi jäävät kevätpäiväntasausyllätyshuivi ja tuplalapaset. Huivissa on 6a-vihjeestä tehtynä puolet. Viimeinen vihje 6b saadaan muistaakseni vajaan viikon kuluttua ja sitten huivi onkin valmis. Jännittävää päästä näkemään valmis huivi. En ole koskaan ennen tehnyt yllätyshuivia. Niin ja lapasista on ensimmäinen vasta hieman yli resorin. Näiden kahden työn parissa aloitan maaliskuun, mutta kyllä tiskirätit houkuttavat niin paljon, että sellaisiakin pääsee jo piankin puikoilleni.




Kuten tämän postauksen kuvat kertovat, meillä on tänäänkin ollut kaunis aurinkoinen päivä. Puhdasta valkeaa lunta on mukavasti. Pehmeääkin se on vielä, jää jänöjen jäljet näkyviin osoittamaan niiden yölliset retket.

8 kommenttia:

  1. Paljonpa olet ehtinyt neuloa. Kirjoitin ekaks kutoa, olen näköjään jo oppinut sanan mieltämään neulomiseen.

    VastaaPoista
  2. Voi,kuinka paljon olet saanut tikutettua helmikuun aikana! Kiva idea merkitä tuollainen lista aikaansaannoksista. Saisinkohan minäkin tuollaisen aikaan! Minun lankavarastoni ei vain tahdo vähentyä,vaikka kuin tikuttelisin. Pitäisi vissiin edes yksi kuukausi pysyä kaukana lankakaupoista,että saisin hävikkiä aikaan!
    Hyvää illan jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Olet tehnyt todella paljon :)
    Toivottavasti voit jo pikkuisen paremmin :)

    VastaaPoista
  4. Vastasin sinulle kommenttiisi omassa blogissani, mutta tulin vielä varmuuden vuoksi tännekin kirjoittamaan: Olit aivan ihana, kun tulit kiittämään minua virheestä! Mutta toisaalta, asioissahan on aina kaksi puolta. "Ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin", tapasi mummonikin aina sanoa.

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, olet ollut ahkera. :)

    VastaaPoista
  6. Tupuna: Minä kyllä kudon aina puheessani, mutta kirjoittaessani aika usein neulonkin. ;)

    Irina: Vasta tammikuussahan minäkin tämän aloitin ja mukavalta ainakin vielä tuntuu. Saa nähdä, lopahtaako innostus. Ostetun tai varastossa olevan langan määrää en seuraa, ainoastaan valmistuneiden töiden painoa ja määrää. Mutta yritän ostaa järkevästi! ;D

    Marjo: Pikku hiljaa valmistuu kaikenlaista! ;) Kiitos, voin jo paremmin!

    Päivi: Kiitos kommentistasi! Olin ja olen tosiaan tyytyväinen itseeni, kun oivalsin asian. Otan sen merkkinä, että en ainakaan vielä ole alkanut demmentoitua! ;) Ja siitähän kannattaa iloita. Mummosi sanonta osoitettiin siis taas kerran todeksi!

    Nna: Ahkeruus on ilomme! ;)

    VastaaPoista
  7. Ahkera olet ollut:-).Ja lupaa meille lukijoille ettet pakkoneuloosista yritäkkään parantua;-). Minua sukattaa tällähetkellä ja voisi kyllä vähän rätittääkin, kun katsellin mm. sinun rättejäsi.Ainoa mitä mietin raaskiiko kaunilla rätillä siivota vai sujuuko siivous paremmin.

    P.s Sukkaa/mallineuletta saa matkia, sillä enhän omista patenttia oikeaan ja nurjaan silmukkaan;-).

    VastaaPoista
  8. Villa Lankala: Juu kyllä on tarkoitus antaa pakkoneuloosin olla parantumattomana seuralaisena, niin paljon se tuottaa iloa! Alahan vain sinäkin rätteilemään, näillä on paljon mukavampi pyyhkiä pöytiä kuin jollakin sifonetilla. ;D
    Kiitos luvasta matkia sukkamalliasi. On paljon mukavampi tehdä, kun on saanut luvan. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.