Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 26. helmikuuta 2009

Aurinkoista torstaita

Aikaisemmin olen täällä nurissut harmaista, pilvisistä päivistä niin paljon, että nyt pitää muuttaa suuntaa ja kehua ja kiitellä ihanista auringonpaisteisista päivistä tällä viikolla. Tuntuu jo ihan keväiseltä! Ja aurinko jo lämmittääkin ainakin ikkunan läpi. Vielä en ole sentään nähnyt räystäiden tippuvan. Mutta niin se tämäkin pitkältä tuntunut talvi kääntyi kevääseen. Muutos taisi muuten tapahtua juuri Mattina, niin kuin vanha kansa tiesi jo aikanaan.


Kevätyllärihuivin vihje 6a saatiin alkuviikosta. Eilen sitä tikuttelin muutamia kerroksia ja tänään meinaan jatkaa taas illemmalla. Tänä aamuna ovat muut touhut vieneet aikaa ja tikuttelut saavat odottaa iltaa. Lounaaksi paistoin pitkästä aikaa verilättyjä korkean pinon ja siinä lättyjen kääntämisen välissä sain sentään keskeneräiset sniikkerit valmiiksi.

Sniikkerit tein taas Helmiksen ohjetta mukaillen. Tarkoituksena on käyttää miehen sukista jäänyt 7veikan loppulanka pois ja tehdä niistä sukkia. Tässä nyt valmistuneet sniikkerit minun kotihameen helmojen alta vilahtelemassa. Minähän viihdyn mieluusti hameissa ja käytän aina kotioloissa pitkää hametta, oli kesä taikka talvi. No helteellä sentään mieluummin shortsit kuin pitkä hame!


Sukkien raidoitus muodostui mukavasti melkein symmetriseksi, kun tarkasti aloitin samasta kohdasta.



7veikkaa kului n. 50 g, puikot olivat 3.5 mm:t ja sniikkerit ovat kokoa 39. Mukavalta tuntuivat jaloissani ja saattaapa olla, että nämä jäävät omaan käyttööni. Ennestään ei minulla itselläni olekaan sniikkereitä. Monen monta paria on kyllä puikoiltani valmistunut, mutta ne kaikki ovat muuttaneet muualle.



Yksi tiskirättikin valmistui pari päivää sitten. Kuuluu sarjaan puuvillalankajämien tuhoaminen. Uusia malleja tiskirätteihin etsiskelin ja löysin tällaisen sivun. Siellä on monia ilmaisia ohjeita, joista muitakin tulen varmaan lähiaikoina kokeilemaan.



Tämä rätti on nimeltään Little Shells, olisikohan se suomeksi pienet simpukat. Lankana vyötteetön puuvillalanka, puikot 3.5 mm:t (kai), silmukoita 45, kokoa 19 x 19 cm ja painoa 20 g.



Lähikuvaa vielä! Malli oli helppo, muodostui neljästä kerroksesta, joista kolmella sileää ja yhdellä sitten noita kavennuksia ja langankiertoja kuvioa muodostamaan. Nyt tämä rätti lähtee onnittelukortin kanssa matkaa huomisen päivän synttärisankarille.

16 kommenttia:

  1. Tuollaisiin pikkusukkiin voisi varmaan käyttää nurkissa olevat "nöttöset", siis langanloput. Kiitti ideasta!
    Raskiiko tuo rätillä pyyhkiä;-). Ihana tuo simpukkapitsineule. Tiskirätteihin on kiva kokeilla erilaisia mallineuleita.

    Lisää aurinkoisia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  2. Hauskat sniikkerit, tuota ohjettaa en ole kokeillutkaan. Ja kaunis rätti. <3

    VastaaPoista
  3. Raitaiset sniikkerit on pirtsakat! Minä en ole vieläkään tehnyt tiskirättejä vaikka jämälankoja olisi, minua vähän epäilyttää että kotiväki nauraisi katketakseen jos meillä tiskirätit olisi neulottuja, pitävät jo muutenkin vähän kahjona näitten neuleitteni kanssa.

    VastaaPoista
  4. Heips taas! Baskerin ohje on lankakauppa Fiinan sivuilla, googlesta löytyy kun laittaa vaikkapa fiinaneule!

    VastaaPoista
  5. Kiva tuo sun uusin tiskirätti. aloitin juuri itsekin taas yhden pieneksi välityöksi.
    Ajattelin kokeilla yhdellä vanhalla mallilla. Katsotaan mitä tulee.
    Kivat nuo pikku töppösetkin :-)

    VastaaPoista
  6. Kauniin väriset sniikkerit! Mullakin on yksi malli tuollaisiin pikkusukkiin odottamassa. Enpä muista,oliko juuri tuo. Haaveissa on neuloa jotain itsellekin!
    Linkki noihin tiskirättimalleihin sujahti oitis kirjanmerkkeihin! Kiitos siitä! Tulihan se aurinko tänne meillekin!

    VastaaPoista
  7. Villa Lankala: Oikeinkin pienistä langannöttösistä tulee kivat riemunkirjavat pikkusukat tällä mallilla! Tekemään vain! ;)

    Nna: Sniikkereitä on kiva tehdä, kokeile ainakin! :)

    Eila: Kyllä minullekin vähintään vinosti hymyiltiin, kun tein ensimmäisen rätin, mutta pian perhe tottui näihin. ;D

    Marleena: Tarttuvaa tämä tiskirätti-innostus! ;D

    Irina: Sillä sivulla oli tosiaan useita kivoja tiskirättimalleja! On varaa valita malli, ei tarvii aina samanlaista vääntää. ;D

    VastaaPoista
  8. Kivat tossut ..kaunis tiskirätti. Kiitos linkkivinkistä!

    VastaaPoista
  9. Hauskat tossut! Heti, kun tulee saan lahjaneulomukset valmiiksi, teen taas lisää rättejä. Kiitos linkistä:)

    VastaaPoista
  10. Jopas onkin kaunis tiskirätti!saaja varmasti tykkää.

    VastaaPoista
  11. Hienoja töitä jälleen! :) Minä olen noista säistä nurisemisen lopettanut alkuunsa, kun se on kuitenkin sellainen asia, johon ei voi itse millään vaikuttaa. Säätila on se mikä on, ja oma elämä sopeutetaan sen mukaan. Paras käyttää omat voimavarat siihen, mihin itse voi vaikuttaa. :) Eikä minusta pilvinen sää, sade tai vaikka lumimyrskykään mikään kurja juttu ole, mukavaahan se vain on kun on vaihtelevia kelejä. Pilvisen sään positiivinen puoli on ainakin se, että pölyt eivät näy niin hyvin kuin aurinkoisella säällä. ;) Että kaikesta löytyy sitä positiivista! :)

    Hyvää viikonloppua sinulle, ja nähdäänkö sunnuntaina? :)

    VastaaPoista
  12. Mukavat tossukat. Eka kuvassa on muuten jotain viehkoa, hieno kokonaisuus.

    Noihin tiskirätteihin voikin helposti ja kätevästi tehdä mallikokeiluja :) Onkohan ne muuten raskaita väännettäviä, siis märästä vähemmän märäksi?

    VastaaPoista
  13. Vähän liian hieno tiskirätiksi, mutta kiva niihin on kokeilla kaikenmaailman neuleohjeita.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Seijasisko: Ole hyvä! ;)

    MarjutJ: Rättejä on tosi kiva tehdä! ;)

    Famu: Toivotaan niin! :)

    Mari: Minä kyllä taidan nurista vastakin huonosta säästä, vaikka en nyt niin kauhean tosissani sitä teekään. ;) Sunnuntaista en ossaa vielä sanoa, olen nim. flunssassa. :(

    Annikainen: Ei ainakaan minusta ole nämä rätit olleet mitenkään erityisen raskaita vääntää, vaikka tietenkin raskaita johonkin Chifonettiin verrattuna. Minun käsivoimat eivät ole edes erityisen hyvät, mutta hyvin saan väännettyä. Ja yllättävän nopeasti kuivuu muuten.

    Pirena: Saahan sitä silmäniloa olla tiskipöydälläkin! ;)

    VastaaPoista
  15. Kiitos linkkivinkistä tiskirätteihin. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  16. Tosi raikkaan näköiset sniikkerit :)!
    Minäkin oon jo kerännyt vinon pinon erilaisia neulepintamalleja, joita aion kokeilla noihin pesuliina/tiskirätteihin. Vanhat liinat alkavat olla jo aika kulahtaneita, joten uusia tarvittaisiin.
    Saas nähdä, koska niitä ehdin taas neuloa :).
    Hyvää viikonloppua!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.