Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Katsaus vuoteen 2020

Vuosi vaihtui muutama päivä sitten ja sen kunniaksi saimme oikean talven pitkän ja niin harmaan loskakelin jälkeen. Ensin satoi lunta maan valkoiseksi ja sitten saatiin hiukan pakkastakin, nyt tätä kirjoittaessani mittari näyttää -7 ja pilvet rakoilevat taivaalla. Huomaa jo päivän jatkumisenkin.

Mutta eihän minun tästä päivästä pitänyt kertoa vaan menneestä vuodesta, varsinkin kaikesta käsitöihin liittyvästä. Vuosi oli minulle poikkeava tavanomaiseen verrattuna myös käsitöiden osalta. Koronan yllättävän ilmaantumisen ja sen rajoitteiden sekoitti kai meidän kaikkien elämää. Sen lisäksi minun käsitöiden tekoa rajoitti tammikuussa alkanut sairasteluni. Se rajoitti käsitöiden tekoani useita kuukausia. Nyt olen jo kesästä saakka voinut tehdä käsitöitä omien halujeni mukaan vaikka sairaus jatkuu, mutta se on hallinnassa. Samasta syystä jouduin luopumaan myös Oulun seudun sytomyssyemona toimimisesta ja niinpä Seijasisko astui remmiin. Hänen kanssahan me yhdessä perustimme aikoinaan Suomen ensimmäisen sytomyssykeräyksen

Mitähän käsitöitä minä tein vuoden mittaan, katsotaanpa. Esittelen ne ryhmittäin, ensimmäisenä suurin ryhmä jne. 


Sukkia valmistui yhteensä 48 paria. Erilaisia ja erikokoisia, joista on yllä olevissa kuvissa suurin osa.


Lapasia  tein 20 paria. Nekin erikokoisia aivan vastasyntyneen lapasista miehen käsiin sopiviin. Osa on taas "tuplalapasia", joita voi käyttää käännettyinäkin.


Sytomyssyjä valmistui seuraavaksi eniten eli 15 myssyä.


Lämpimämpiä päähineitä talviseenkin säähän sopivia valmistui yhteensä 7,  kaksi myssyä ja viisi pantaa.


Patalappuja tein kuusi kappaletta eli kolme paria


Leluja lapsille -sarjassa valmistui pari pöllöä ja kaksi barbien mekkoa hattuineen.

Ja muuta sarjassa tein itselleni käsityötuolina toimivaan kiikkutuoliin virkatun maton.


Vuoden 2020 langankulutukseni oli kokonaisuudessaan 9665 g ja lisää lankaa oli minulle tullut 5900 g eli vanha lankavarastoni keveni 3725 g. Verrattuna esimerkiksi viime vuoden vastaaviin lukuihin totean vain kulutttamani lankamäärän ja lankavaraston kevenemisen pienentyneen, mutta lisää lankaa olin hankkinut viime vuotta enemmän. Onneksi kulutus oli sentään vielä hankintaa suurempi ja lankavarastonikin oli hiukan kevennyt.

Olen seurannut  jo muutaman vuoden ajan käyttämäni lankamäärän lisäksi myös minulle tullutta lankaa (ostamaani, saamaani). Tämän seurannan avulla pyrin vähentämään liian suureksi paisunutta lankavarastoani. Täytyy kyllä myöntää, liian hidas on tahti kevenemisessä, mutta se johtuu ainakin osittain siitä, että varastossani on lankoja, joille on vaikea keksiä käyttöä. Itse en niitä ole kylläkään ostanut vaan ne on lahjoitettu minulle.


2 kommenttia:

  1. Hyvä langankulutus ja paljon lämpimiä asusteita olet saanut aikaan sairastelusta huolimatta. Erityisesti noille tuplalapasille nostan hattuani.

    Hyvää alkanutta neulevuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle hyvää neulevuotta, Iso Gnu! Tuplalapasista haluan sen verran sanoa, että niihinkin jää koukkuun, kun on muutaman parin tehnyt.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.