Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 14. tammikuuta 2021

Töppöset ja panta

Tammikuu on jo puolessa välissä enkä ole saanut postattua tänne yhtään uutta käsityötä. Koko ajan olen kuitenkin tehnyt jotain, mutta päätyöni on vaatinut aikaa enempi kuin osasin arvataan. Mutta siitä kerron myöhemmin, nyt esittelen välityöni.


Ensin valmistuivat nämä vauvan tossut syystalvesta syntyneelle pikkuneidille omaa ohjettani noudattaen

Langat Gjestal Maijaa, menekki yhteensä 37 g.


Näitä tossuja olen tehnyt jo aika monet. Alkuun pääsin Intsun ohjeella, jota sitten muutin hiukan ja saatuani luvan julkaisin ohjeeni täällä Lankapirtissä.


Pääpantoja olen tehnyt alkutalvesta jo aika monta ja taas ne lisääntyivät. Tosin aikaisemmat ovat jo päätyneet käyttäjilleen.

Kierrepanta, jonka ilmaisohje löytyy täältä 
Lanka lahjaksi saatua paksua vyötteetöntä lankaa, menekki 52 g

Silmukoita 30 ja 5 mm:n puikoilla mentiin.


Olen koettanut jotain muuta tapaa tehdä kierrepanta, mutta sillä en saanut kierteestä omaa silmääni miellyttävää. Mutta tämä onnistui ja oli lopulta helppo tehdä. Luulen, että tällaisia syntyy käsissäni lisääkin. Vinkin tähän ohjeeseen sain Hepsin blogista, kiitos siitä!
4 kommenttia:

 1. Olen jo toisaalla katsellut että tämä on hyvän nälöinen panta. Varmaan kätevä juuri pitkän tukan kanssa. Tyttärelläni pitkät hiukset eikä pipot tahdo pysyä kunnolla päässä. Täytyykin laittaa hänelle kuva tästä sinun pannastasi, hän varmaan innostuu myös tekemään tuommoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kokemuksesta tiedän minäkin, että pannat ovat hyviä päänlämmittimiä ainakin nutturapäisille. Kun panta on sopivan levyinen, niin sen ja nutturan väliin ei jää liikaa tyhjää tilaa, josta kylmä pääsisi sisään. Pipon pitää olla riittävän korkea, että nuttura mahtuisi sisään.

   Poista
 2. Oi, onpa kiva pantamalli!
  Äitini käyttää pantoja, jospa hänelle tuollaisen tekisin... Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, tee toki, mainio pantamalli. Aion tehdä itselleni ruskean, kun tämä harmaa ei ole minun värini.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.