Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 16. tammikuuta 2021

Toiset tennarisukat

Marraskuussa aloitin poikamme toiveesta tennarisukkien teon virkkaamalla. Ja kun sain ne valmiiksi, tultiin siihen tulokseen, että ne ovat auttamattoman isot pojallemme. Poika asuu 500 km:n päässä, joten niitä sovitettiin vain mieheni jalkoihin. Niinpä päätin kokeilla toisen kerran, jos onnistuisin tekemään sopivat. Vuoden alussa sitten aloin taas virkkaamaan tennarisukkia.


Converset eli tennarisukat kokoa 43 
Langat Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä 196 g

Ilman kunnon ohjetta tein, koska selkeää ohjetta en löytänyt. Katselin vain kuvia ja yritin matkia sopivan näköisiä tossuja.


Toivorikkaana aloitin näiden tossujen n:o 2 teon. Arvelin nimittäin, että helpostihan se käy, kun on vertailukohdekin. Edelliset tossuni löytyy täältä. Mutta eipä se niin mennytkään, monesti jouduin näitäkin purkamaan ja tekemään jonkun kohdan uusiksi. Valmiiksi sain kuitenkin lopulta, mutta totesin taas, että liian isot taitavat olla. Samaa miehenikin sanoi ja heitti, että pianhan minä teen seuraavat..Olin kyllä jo tehdesni ajatellut, etten enää rupea virkkaamaan tennarisukkia, mutta parin päivän harkinnan jälkeen päätin vielä kerran yrittää. Ja lupasin sen pojallekin. Kolmas kertahan tunnestusti kertoo toden, siis jos ne eivät onnistu, niin ei sitten.
 Mutta nyt teen välillä muita käsitöitä, ensiksi muutamia sytomyssyjä Ystävänpäiväkeräykseen. Jospa virkkaus sitten taas paremmin innostaisi, kun välillä saa kutoa. 

Totesin muuten, että minulla taitaa ihan lähiaikoina täyttyä seuraava sataluku sytomyssyjen teossa. Arvaatko, montako sataa sytomyssyä olen tehnyt? Olen pitänyt kirjaa alusta alkaen, joten luku on melko tarkasti tiedossa, vaikka ehkä joku on jäänyt kirjaamatta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.