Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 1. toukokuuta 2021

Lisää sytomyssyjä

 Hyvää vappupäivän iltaa! Toivottavasti kaikki on sujunut siellä hyvin. Meillä on mennyt ihan tavanomaisesti, ei siis ollenkaan kuin vappuna joskus muinoin, vaan ihan kuin arkena. On tainnut mennä meillä jo monta vuotta ilman vapun juhlintaa. Aiemmin kyllä juhlittiin erilaisin tavoin, mutta liekö vuosikymmenet turruttaneet meidät täysin. Tånåån olen tehnyt hiukan kotiaskareita, vein mm. koneellisen pyykkiä kuivamaan ulos. Olipa muuten kylmä tuuli ja mittari vain hiukan lämmön puolella, sormet jäässä tulin sisälle.

Käsitöitä olen tietenkin tehnyt. Yhden sytomyssyn sain valmiiksi nyt päivällä, mutta se taitaa mennä purkuun: uusi malli ei miellytä silmääni. Eihän myssy minulle tule ja joku voisi halutakin sen, mutta minä haluan tehdä itseäni miellyttäviä töitä. Paisti joissakin tapauksissa, jos teen jonkun toiveiden mukaan. 

Mutta nämä nyt esittelyssä olevat sytomyssyt ovat läpäisseet vaativan makuni!😅😉


Ensin valmistui keltainen myssy Hilepipoa mukaillen 

Lanka Novitan Cotton Soft ja menekki 58 g.

Käännettävän Hilepipon ilmaisohje löytyy Ravelrysta ja on kirjoitettu paksummalle langalle, mutta sopinee näinkin ohuelle langalla, kunhan silmukkamäärän muuttaa.


Itse olen tehnyt ainakin pari myssyä tällä ohjeella, ensimmäisen koeneulojana ennen ohjeen julkaisua. Aiemmat tein paksusta lengasta. Helppo ja vaivaton tehdä ja istuu hyvin päähän.


Seuraavaksi valmistui tämä sininen myssy Novitan Cotton Soft -langasta, sen menekki oli 47 g.

Mietin millaisen myssyn tekisin, halusin hiukan muunnella tavanomaisia mellejani. Tutkailin eri vaihtoehtoja eikä mikään tuntunut miellyttävän simääni. Otin sitten esille käsityökirjani ja etsin soveltuvaa mallineuletta. Ensin oli mielessä palmikkomyssy, mutta eipä mikään niistä ohjeista kolahtanut ja rupesin katselemaan pintaneuleita. No, tämä kuvio meni läpi vaikka ei mikään huippulöytö olekaan.Kuvio muodostuu nurjien ja oikeiden silmukoiden vaihtelusta, välissä aina koko kerros oikeaa. Helppo tehdä tämäkin.

Samasta kirjasta löytyi pintaneuleen ohje tähänkin myssyn, lankakin sitä samaa Novitan Cotton Softia ja menekki 45 g.

Malli vielä helpompi tehdä kuin edellä oleva. Vähän on bliisun näköinen vaaleansinisenä, mutta ehkä saisi enemmän särmää kirkkaammista väreistä. Ehkä kokeilen.Tämä raitamyssy onkin jo värikkäämpi, ihan perussellainen, lanka Novitan Cotton Soft ja menekki 44 g

Näitä lankoja jäi aiemmin tekemistäni myssyistä, mutta ei riittävästi koko myssyyn. Niinpä ajattelin ensin jatkavani näiden loputtua kolmannella värillä, mutta valitsemani väri ei ollenkaan sopinut näihin eikä muitakaan sopivia löytynyt. Niinpä ostin seuraavalla kauppareissulla lähimarketista kerän molempia värejä ja sain tämän valmiiksi. Lopuista voin tehdä vielä myssyn, joskus.


Nyt odotellaan vain kevään lämpenemistä, lumet meiltäkin ovat liki sulaneet, joitakin kasojen pohjia vain on jäljellä. 

4 kommenttia:

 1. Mukavaa loppuiltaa sinullekin:) Jopas taas on mukavia myssyjä valmistunut. Minulla vielä myssy keskeneräisenä. On vissiin liian paljon "palloja ilmassa", tai muuten olen vain hidastunut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aila-Riitta, no hyvin ehtii myssyjä tekemään, kun sairaat eivät aivan äkkiä lopu. 😉😀

   Poista
 2. Niin täälläkin vappu on sujunut kotona ollessa ja rauhallisesti. Ei ilmapalloja, ei serpentiinejä yms. Simaa on ja munkit. Se riittää, en edes kaivannut muuta. Tai ehkä olisi saanut olla vähän lämpimämpi ilma, on niin viileää ja kylmä tuuli.
  Kivoja myssyjä on taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, samoin minäkin olisin toivonut lämpimänpää vappusäätä, jos olis toivettani kysytty. Muistan, kun ensimmäistä vappua täällä asuttiin, niin meidän lapsivieraat olivat kesäisissä hellevaatteissa pihalla.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.