Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Pipoja kaksin kappalein

Täällä on valmistunut pari myssyä aivan suunnittelematta!  :D  Siis tarkoitan, ettei ollut tarvetta eikä etukäteissuunnitelmaa niiden teosta, ne vaan hyppäsivät tuolta takavasemmalta aivan varoittamatta. Minullehan käy joskus niin, oikeastaan aika useinkin.  Vakikävijätkin ovat sen ehkä huomanneet.


Ensin oli asialla tämä pipo. FB:ssa kanssani samassa kässäryhmässä oleva Tiina (ei blogia) otti yhteyttä ja kertoi olevansa tekemässä ensimmäistä neuleohjettaan ja pyysi minua tarkistamaan, onko se ymmärrettävä.  Ohje vaikutti hyvältä, ihan julkaisukelpoiselta jo sellaisenaan, mutta minäpä halusin koeneuloakin sen. Siispä kauppareissulla lähti mukaani kerä ohjeen lankaa ja tässä näette tuloksen.


Malli Käännettävä Hilepipo, jonka ilmaisohje Ravelryssa. Pitäisi olla käytettävissä ilman kirjautumistakin.
Koko n. 56 senttiseen päähän
Lanka Novitan Hile väri Roosa, jonka menekki 80 g
Puikot 5mm:tIhan ohjeen mukaan tein paitsi korkeutta tuli huomaamattani 1 cm enempi enkä alkanut purkamaan. Korkeus on sopiva minun päähäni nutturan päälle, mutta liikaa pienipäiselle Siskolleni (=mallipää).Pipo on todella nimensä mukaan käännettävä, sillä sekä oikea että nurja puoli ovat kivan näköisiä, kuten kuvakin todistanee. Minä muuten pidän enemmän tuosta oikealla olevasta nurjasta puolesta. Päättelykin onnistui niin, että pipon voi panna päähänsä kummin päin vaan. Vasemman puoleisessa kuvassa päättely näkyy, jos osaa katsoa.


Pipo on yksinkertaisuudessaan hyvä malli ja helppo tehdä. Taidan tehdä itsellekin, kunhan löydän sopivan langan. Mikään Hileen väreistä ei ole minun omani, joten pitää etsiä vastaava lanka, jossa on sopivampia värejä. Uskon myös, että ohje on sopiva hiukan muunneltuna myös ohuemmalle langalle esimerkiski sytomyssyksi.

Kiitos Tiinalle luottamuksesta ja hyvästä mallista! Oli mukava olla avuksi.


Seuraavaksi hyppäsi puikoilleni kaukaa takavasemmalta toinen pipomalli, joka on ollut tehtävien listallani jo vuosia ja vaipunut oikeastaan jo unohduksiinkin. Muistutuksen siitä sain, kun Pirena esitteli pari sytomyssyä täällä.Malli Lina, jonka ohje löytyy täältä blogista, joka näyttää vaipuneen hiljaiseloon, mutta ohje on siellä edelleen.
Koko n. 56 cm:n päähän
Silmukkamäärä 100 ohjeesta poiketen
Lanka on luullakseni teeteen Kamenaa, jota ostin pari vuotta sitten itselleni myssylangaksi, mutta silloinen suunnitelma jäi toteuttamatta.
Langan menekki 50 g
Puikot 4 mm:t

Silmukkamäärän muutosta ja kavennusosassa sumplimista lukuunottamatta tein tämänkin ohjeen mukaan. Kavennusosaan en ole tyytyväinen, mielestäni sitä kannattaisi hiukan tarkistaa. Mielestäni liian monet välikerrokset tekevät pienen hiipan päälaelle. Vai ymmärsinkö minä ohjeen väärin.  Muuten malli on kiva ja käyttökelpoinen vaikkapa sytomyssyksi jostain sopivasta langasta.


Jokohan minulle nyt "maistuisi" virkkaustyö, jonka aloitin aamulla. Siihen kun ei ole kunnon ohjetta ja pitää pähkäillä, niin piti ottaa aikalisä ja tehdä tämä postaus. :D


Hyvää viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kerrassaan hienot pipot! Ihanasti glitteriäkin tuossa vaaleanpunaisessa pipossa ja molemminpuolin näyttää hyvältä. Palmikkomalli näytti myös mielenkiintoiselta. Oletko koskaan laskenut kuinka monta pipoa olet neulonut esim. blogihistoriasi aikana? Niitä on varmaan mieletön määrä. Moni sytomyssynkin saaja on tullut iloiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Silmukkainen, aika paljon olen myssyjä viime vuosina tehnyt. Sytomyssyistä olen pitänyt lukua (niitä olen tehnyt 264), mutta muista myssyistä en. Sytomyssyjen teko on opettanut minua kovasti myssyjen teossa, ennen piti olla kunnon ohje ja sittenkin tuli joskus "susi"! ;) Nyt ei tarvii kuin hetken pähkäillä, niin jo voi luoda silmukat ja alkaa myssyn tekoon. :)

   Poista
  2. Huikea määrä sytomyssyjä! Pitäisi vaan rohkeammin minunkin alkaa neuloa pipoja. Vaikka niissä on omat riskinsä epäonnistua, niin eipä sitä purkamistakaan ole ihan mahdottomasti, jos valitsee rouheammasta langasta tehdyn mallin.

   Poista
  3. Totta on, että jos myssyn joutuu tekemään kahdesti ennen kuin se valmistuu, niin ei siinä ole kovin iso työ kuitenkaan. Ja totta on sekin, että harjoitus tekee mestarin. Siis rohkeasti vaan harjoittelemaan, Rouva Silmukkainen. :)

   Poista
 2. Kivoja malleja..toteutan molemmat varmaan jossakin vaiheessa. On se sullakin komea tuo tekemiesi sytomyssyjen lukumäärä.

  VastaaPoista
 3. Seijasisko, sytomyssyjä on vaan pikku hiljaa kertynyt. :)

  VastaaPoista
 4. Tuo kääntömyssy huokutteli jo aika päivää sitten niin paljon, että oli pakko tehdä itsellekin moinen tuossa taannoin. No, siitähän tuli hittituote ja nyt on sitten kaveritkin pyytäneet omaa kappalettaan kyseisestä piposta. Puikot sauhuten niitä on jo muutama väännetty lisää. Kiitos siis ohjeen jakamisesta! Nyt on tekeillä samalla kuvioinnilla omaan pipooni sopiva tuubihuivi :) Saa nähdä, lähteekö tästäkin uusi kierros ystäville ..... :)

  VastaaPoista
 5. Ripsiväriä Villasukissa, kiitos kommentistasi, se ilahdutti kovin. :) Taidanpa jakaa kommenttisi ohjeen kirjoittajankin kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.