Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 19. marraskuuta 2013

Onnittelen ja täytän lupaukseni


Tällä kertaa en esittele mitään itse tekemääni, vaan onnittelen lapaskisan voittajaa ja täytän lupaukseni täällä esitellyn kastemekon lähikuvasta.


"Oululaisen Kaisu Hännisen Toripolliisi hurmasi tuomariston Suuri Käsityö -lehden ja Pirkanmaan Kotityön järjestämässä Paikkakuntien lapaset -kilpailussa." uutisoidaan täällä lehden nettisivulla.

Lapasten suunnittelija ja kisan voittaja kertoo kehittäneensä vuosia sitten tuplatumppu-lapasen, johon suunnitteli tätä kisaa varten kuvion kaikkien oululaisten ja laajasti maailmallakin tunnetun Toripolliisi-patsaan innoittamana. Saman niminen patsashan seisoo Oulun torilla ja jos et ole sitä nähnyt, niin Googlen kuvahaulla löydät lukemattomia kuvia siitä. 


 
Onnittelen lämpimästi Kaisua, vaikka hän ei ehkä onnittelujani saakaan. En tunne häntä  enkä tiedä hänen täällä Lankapirtissä käyneen. Mielestäni voitto meni juuri oikealle henkilölle, parhaiden lapasten suunnittelijalle. Lapaset näyttävät kivoilta ainakin kuvassa, selkeä kuvio sopii hyvin lapasiin. Ja mikä parasta, nämä ovat tuplaptumput. Siis ymmärtääkseni onteloneuleena tehdyt ja samankaltaiset kuin minun tuplalapaseni.Ja nyt niitä kuvia kastemekosta.


Kuten jo aiemmin kerroin mekon virkkasi äitini v. 1970 esikoisellemme ja sitä ovat useat sukuuni syntyneet pienokaiset käyttäneet ensimmäisessäjuhlassaan, kuten äitini toive oli.Kolttu on virkattu Helmi-langasta muistaakseeni jonkun saksalaisen mallilehden ohjeella. Pieniä kukkasia koko mekollinen.  Kolttu on mielestäni edelleenkin kaunis ja sopii hyvin pienten asuksi juhlaan.14 kommenttia:

 1. Mekko on todella kaunis. Onnea vain lapaskisan voittajalle!

  VastaaPoista
 2. Uskomattoman kaunis kastemekko <3 Miten arvokas perintö suvulle!

  VastaaPoista
 3. Hienot nuo lapaset olivat myös minun mielestäni. Katsemekkosi on ihan superkaunis!

  VastaaPoista
 4. On kyllä aivan upea ja arvokas aarre tuo kastemekko!! <3

  VastaaPoista
 5. Nyt kun näkee läheltä kastemekon kuvin, niin vakuuttuu että on ihana. Puhumattakaan muistoarvosta.

  VastaaPoista
 6. Kastemekko on tosi kaunista käsityötä. On hienoa, että suvussa kulkee perintönä tällainen puku. Terveisin Leena Salosta

  VastaaPoista
 7. Hurmaavan kepeä kastemekko ja uskomattoman suuritöinen, kaunista.

  VastaaPoista
 8. Marjut, Arkimamma, Auli, Seijasisko, Inna, Leena ja Sirkkis, kiitos teille kommenteistanne! On kivaa kuulla myös, että pidätte kastemekostamme. :)

  VastaaPoista
 9. IHANA MEKKO JA IHANAT VOITTOISAT LAPASET

  VastaaPoista
 10. Oi, miten kaunis kastemekko!
  Olen tehnyt (ompelemalla) kastemekon Veljentytöille - valitettavasti se on päässyt käyttöön vain kahdesti (ja sininen alushame ei kertaakaan). No, vielä ehtisivät muutaman pyöräyttää lisääkin... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, älähän hätäile, jos ei veljesi perhe hanki lisää kastemekon käyttäjiä, niin ehkä Veljentyttösi. ;)

   Poista
 11. Minulla on kirjastosta lainassa Suuri Käsityö lehti 11/12 2013. Siinä on Toripolliisi-lapasten ohje. Ne neulotaan kirjoneuleena, ei onteloneuleena. Sinä varmaan toteutat ne tuplalapasina, eikö?

  ,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikku, kiitos tiedosta, että toripolliisin ohje on ko. lehdessä, pitääpä hankkia se. :) Olenkin jo yrittänyt laskea silmukoita tuosta kuvasta. :D Oikein muuten arvasit, että tuplalapasia minä meinaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.