Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 4. marraskuuta 2013

Peitto valmiina


Ollaan tyttären kanssa yhteistyössä hävitetty jämälankoja. Jo syyskuulla kerroin virkanneeni isoäidin neliöitä kotikuntani asukastuvan ’Käsillä hyvää tehden’ -ryhmälle.  Silloin tarkoitukseni oli viedä ne valmiit neliöt ryhmälle ja kokoaminen olisi tapahtunut siellä. Mutta sitten tytärkin innostui neliöiden virkkaamiseen ja niitä syntyi aina vaan lisää. Lopulta päätin itse koota sen peiton ja viedä valmiina asukastuvalle.


 Peitto valmiina matkaan asukastuvallePeitto on kooltaan n. 65 x 135 cm ja painaa 850 g. Langat ovat 7veikkaa ja muita vastaavia lankoja, pääasiassa muista töistä jääneitä vajaita keriä.  Ensin käytettiin pienet nöttöset pois varastostani mahdollisimman tarkoin. Ainoastaan peiton kokoamiseen ostin havunvihreää 7veikkaa.


Laput kiinnitin virkkaamalla kiintein silmukoin, joilla myös reunustin peiton. Niihin kului 280 g jo mainitsemaani havunvihreää lankaa. Sen määrän lasken tämän kuukauden langankulutukseeni.


Asukastuvalta tämäkin peitto lahjoitetaan laitoshoidossa olevien vanhusten lämmikkeeksi. Käyttötarkoituksen takia peitoista ei tehty kovin suuria, että mahdollisesti heikkokuntoiset vanhuksetkin jaksaisivat peittoa käsitellä.


Sain taas moninkertaisesti hyvää mieltä ja iloa tämän peiton ansiosta.  Ensinnäkin hyvän mielen itse virkkaamisesta ja lankojen käsittelystä, sitten toiseksi jämälankojen vähenemisestä ja kolmanneksi tiedosta, että joku ehkä ilahtuu saadessaan lämpimän peiton.


27 kommenttia:

 1. Tulipa nätin pirteä peitto ja hyvään tarkoitukseen :)

  VastaaPoista
 2. Olet ansainnut hyvänmielen, onnea ja saajalle varmaan mieluinen ♥

  VastaaPoista
 3. Jämälangoista saa aikaiseksi kaunista:)

  VastaaPoista
 4. Nätin ja lämpöisen pettosi kautta välittyy hyvä mieli pitkään itsellesi ja saajalle!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kun jaksat jatkuvasti tehdä käsitöitä hyvään tarkoitukseen! Kaunis peitto! Olisi noita jämälankoja kertynyt kyllä minullekin ainakin yhden peiton verran, vieläköhän sitä muistaisi miten isoäidinneliöitä virkataan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyyti, minä en koe hyväntekeväisyyteen tekemistä mitenkään rasittavana, kun tykkään niin kovin tehdä näitä käsitöitä ja aikaakin minulla on. Tiedänpä ainakin, että työni menevät tarpeeseen ja käyttöön. :)

   Poista
 6. Upea peitto, hienoon tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 7. Hyvän työn teitte..hieno peitto!

  VastaaPoista
 8. Nätti peitto! Onhan siinä jokunenkin silmukka virkattu, kymmeniä, satoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontupa, voi, kukahan laskisi tuolllaisen peiton silmukkamäärän! ;)

   Poista
 9. Voi miten kaunis peitto ja ihanaan tarkoitukseen! Joku vanhus tulee niin onnelliseksi tuosta <3 <3 <3

  VastaaPoista
 10. Kaksin aina mukavampaa! Hienon peiton teitte! :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis peitto ja tosi ihana kohde peitoille! Itsekin vanhustyötä jonkun aikaa tehneenä tiedän, että noille on varmasti kysyntää! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.