Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 5. marraskuuta 2013

Sytomyssyasiaa


Tässä postauksessa on pelkästään sytomyssyasiaa. Ensinnäkin pari muutosta toimitusosoitteisiin KYS:aan  ja TYKS:aan meneville myssyille. Toivottavasti muutkin pitävät minut ajan tasalla, jos sytomyssyjen keräyspaikka tai joku muu asia on muuttunut, niin voin tiedotaa täälläkin ja laittaa Sytomyssyily-sivulleni. Lopuksi pari kuvaa OYS:n keräykseen saaduista myssystä.


KYS
Sain s-postia Ainolta, joka kirjoitti mm näin:
"olen Siilin kerältä Jaanan ystävä ja toimin sytomyssyjen, sukkien ja muiden lämmittimien kerääjänä Kuopiossa. Menisikö blogisi kautta tieto, että keräyspaikkamme on muuttunut? Lanka-Matka lopetti toimintansa, mutta uusi keräyspaikka on aivan keskellä Kuopiota eli

Taito Shop Kuopio
Liikekeskus Torikulma, 2.krs
Haapaniemenkatu 28,
70110 Kuopio


Avoinna
Ma - pe klo 10-18, la 10-15"

Sytomyssyjen lisäksi voi KYS:n potilaille lahjoittaa myös rannelämmittimiä ja villasukkia. Sukkien on toivottu olevan löysävartisia.

Aino on lupautunut toimittamaan käsityöt vähintään kerran kuukaudessa KYS:n syöpäosastoille.


TYKS

Susu kertoi FB:ssa, että TYKS:aan tarkoitettuja myssyjä voi viedä allamainittuihin liikkeisiin ja hän itse tai Piiku toimittaa ne sairaalaan. Tännekin voi toimittaa villasukkia.

Käsityö-Elisa
Brahenkatu 5
TurkuLanka- ja käsityöliike Anjalin
Annankatu 5
Salo


 
Pikaisena kertauksena tässä, että myssy saa olla malliltaan ja väriltään millainen vain, materiaali sen sijaan ei saa kutittaa eikä ärsyttää mitenkään herkkää hiuksetonta päänahkaa. Myssyjä tarvitaan monen kokoisia, enimmäkseen kuitenkin aikuisten kokoja ja isoihinkin päihin. Tarkempia tietoja sytomyssyistä ja niiden muista vastaanottopisteistä löydät täältä.

Ja sitten niitä saatuja myssyjä.  Vein tuossa alempana esittelemäni peiton kotikuntani asukastuvalle ja samalla sain kassillisen sytomyssyjä, joita tuvan käsityöryhmä oli tehnyt.

Kassissa oli 11 raitamyssyä...

 
... ja 13 yksiväristä myssyä. Siis yhteensä 24 kaunista ja hyvää myssyä. Eri kokoja ja värejä, siis moneen makuun.  Nämähän menevät johonkin OYS:n alueen sytostaattihoitoja antavaan sairaalaan.
Kiitos taas tästäkin erästä! Uskon, että myös myssyjen saajat ja jakajat sairaalassa yhtyvät kiitoksiini.  Niin paljon on eri väyliä pitkin välittynyt korviini/silmiini kiitoksia välitettäväksi tekijöille ja muille puuhanaisille.

8 kommenttia:

 1. Olipas kiva tieto, että Taito Shop ottaa nyt vastaan sytomyssyjä, voisi nuo itselle odottamaan jääneet viedäkin sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, kiva kuulla, että tiedottamiseni pääsi heti perille hyödyttämään! :)

   Poista
 2. Kauniita myssyjä ja tarkoitus hieno!

  VastaaPoista
 3. Hei Matleena:) Minusta on sitten kiva selailla blogisivuja ja nähdä erillaisia tekeleitä ja miten moni- ilmeisia myssyjä, lapasia ja sukkia ihmiset valmistaa. Monenlaista raitaa, kohoneuletta, reikäneuletta, ihania lämpimin ajatuksin tehtyjä. Kiitos Matleena, kun jaksat pitää blogia ja kerätä valmiit neuleet yhteen:)

  VastaaPoista
 4. Tuomontupa. kiitos lämpimistä sanoistasi! :) Sellaiset saavat aina uudelleen ja uudelleen jatkamaan vaikka joskus vähän onkin käyrä menossa alas päin. Totta on, että niin moni-ilmeisiä käsitöitä blogeissa näkee, eipä juuri kahta samnlaista vaikka samalla mallilla samasta langasta tehtäisiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.