Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Kämmekkäitä

Pieniä töitä on taas valmistunut. Nyt oli vuorossa kämmekkäät.

Kolmet kämmekkäät samasta vaalean harmaasta ohuesta langasta, jonka olen saanut vyötteettömänä muistaakseni veljeni tytöltä. Noo, hiukan lisäsin viimeiseen pariin tummempaa harmaata Sock 4, että sain varteen haluamani pituuden.



 Aloitin nämä viimeiset kämmekkäät alhaalta päin saadakseni vaalean langan käytettyä loppuun. ja  minun mielestäni nuo tummemmat raidat kuuluivat yläosaan. Näihin tein vain aukon peukalolle, mutta muihin pienet peukalot.


Lankaa näihin kului yhteensä 124 g ja 2.5 mm:n sukkiksilla tikutin. Ensin nuo isoimmat valepalmikkoiset, seuraavissa neuleena 3 o,1 n. Korkeutta näissä kaikissa kämmekkäissä on n. 21 cm.

Ohjetta minulla ei ollut näihinkään, mutuna tein ja oletan näideni palvelevan kämmekkäinä. Menevät lähiaikoina OYS:n syöpätautien poliklinikan kautta jollekin syöpäpotilaalle.



Kauniita aurinkoisia päiviä olemme saaneet viettää, yöllä ,muutaman asteen pakkasia, mutta päivällä aurinko lämmittää ja sulattaa lunta mukavasti. Linnut ruokailevat ahkerast siemenautomaatillamme ja onpa sinne muutama oravakin löytänyt tiensä. Oravia on häkellyttänyt tuo mieheni laittama "välikatto" suojaamaan siemeniä lumisateella. Oli mielenkiintoista seurata, kun oravat yrittivät vanhaan opittuun tapaansa päästä siemeniä syömään, mutta lopulta useimmat keksivät keinon, esim. tämä videossa esiintyvä orava.






8 kommenttia:

  1. Hyvin se kurre sieltä siemeniä näyttää saavan.
    Kämmekkäät on hyviä pikkulämpimiä. Ja malli jossa on vain aukko peukalolle on siitä hyvä, että sitä voi hyvin pitää ihan vaan ranteenlämmittäjänä kun ei se pieni peukku ole tiellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, kämmekkäät kaikissa muodoissaan ovat minusta mukavia lämmittimiä käsiin. Minulla itsellä on useammat käytössä.

      Poista
  2. Kivan näköisiä kämmekkäitä. Kunnon ranteet. Mulla oli viimeksi liian pitkä kämmenosa ja tuo pituus on hyvä jotain tehdessä.

    VastaaPoista
  3. Nyt onkin juuri sopivat kelit kämmekkäille kun kevät aurinko on alkanut paistelemaan. Kauniita ja hyvä pituisia näyttävät olevan.
    Minä en ymmärrä kuka meillä käy varkaissa. Kun laitan talipallotelineen täyteen, niin seuraavan päivänä siinä ei ole muruakaan. Ei pikkulinnut sitä niin nopeaan pysty tyhjentämään. Voiskohan olla supi tai jouku muu isompi eläin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, meillä oli aiemmin myös talipalloja, mutta siemenet menivät paremmin kaupaksi, niin nyt on tarjolla vain niitä. Talipalloista jäi aina osa käyttämättä. Onkohan sinulla se talipalloteline niin alhaalla, että muutkin kuin linnut yltävät niihin.

      Poista
  4. Hieno kämmekkäät. Harmaa on aina yhtä tyylikäs väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puikoillanikin, harmaa on mielestäni todella tyylikäs väri monen asun kanssa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.