Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Maaliskuun viimeiset

Maaliskuu on lopuillaan, joten lienee sopiva aika esitellä loputkim päättyvän kuun aikana valmistuneet käsityöni. Voi kylläkin olla niin, että vielä yhdet lapaset ehtivät valmistua ennen aprillipäivää. Tai sitten eivät, se jää nähtäväksi.Ensin valmistuivat nämä kolme sytomyssyä. Ilman ohjetta tein pelkkää sileää neuletta kutoen. 

Lanka Novitan Jive, jonka menekki näihin kolmeen myssyyn oli yhteensä 114 g.


 Asukastuvan kässäkerho sai hiljattain lankalahjoituksen, jossa tämäkin lanka tuli käyttöömme. Kukaan meistä ei tuntenut tätä lankaa ennestään, on sellaista pörröistä keinokuitulankaa, mutta vaikutti sopivan sytomyssyksi. Ensin kokeiltiin virkkaamalla, mutta tuli liian paksua. Mutta neuleena on pehmeämpi, siispä nappasin langat ja tällaisia sain aikaan.

Onko lanka tuttu jollekin vierailijalle?


Sitten jatkoin taas lempineuleeni eli sukkien parissa.


Aloitin näistä pienistä vauvasukista tuttuun tapaani

Lanka Novitan Nallea sinisenä ja valkoisena, menekki yhteensä 29 g

Silmukoita 40, puikot 3 mmVähän isommat kirjoneulesukat kokoa 39, varsi 19 cm kantalapun yläreunaan mitattuna, varren kuvio sama kuin yksissä joulukuisissa sukissakin

Langat Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä 112 g

Silmukoita 44, puikot 3.5 mm

Ylihuomenna alkaa jo huhtikuu ja muistaakseni vanha loru sanoo, että huhtikuu humauttaa. Ymmärtääkseni se tarkoittaa, että lumet humahtavat ja sulavat pois. Ja päästään hyvää vauhtia kesää kohti! 

4 kommenttia:

 1. Jive on tuttua lankaa, ikivanhaa jota löytyy pari yksittäistä kerää omista lankalaatikoista. Olen käyttänyt sitä siililapasten piikkeihin. Muuta tarkoitusta on ollut vaikea keksiä, on niin löysää kudottaessa ja keinokuitua muutenkin. Mutta voisin kuvitella että ihan mukava sytomyssynä, pehmeää materiaalia se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutookutoo, olipa kiva kuulla jonkun tuntevan tämän Jive-langan, kun ei meidän kässäryhmäläisistä kukaan tuntenut sitä. Pehmeä se tosiaan on ja luulen, että käy hyvin sytomyssynä. Enhän minä muuten olisi niitä tehnytkään. Tänään muuten huomasin samaisissa lahjoituslangoissa vielä yhden kerän Jiveä, joka varmaan sekin muuttuu lähiaikoina sytomyssyksi. On vaihteeksi eri väri sentään.

   Poista
 2. Valtavasti olet taas saanut aikaan.
  En tunne Jive-lankaa ennestään, mutta vyöteen värityksestä päätellen, ei liene kovin uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillankin, pieniä töitä kun tekee, niin saa paljon aikaan lukumäärältään.
   Vyötteen värityksen perusteella minäkin oletan tämän Jiven olevan ties kuinka vanhaa tuotantoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.