Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 1. maaliskuuta 2022

Myssyjä jämälangoista


Nyt ollaan jo maaliskuussa, mutta nämä työt tein vielä helmikuussa. Aiemmin olin tehnyt jämälangoista sytomyssyjä. Sain monta pientä kerää muutettua mielestäni ihan kelvollisiksi myssyiksi. Siitä innostuin katselemaan muitakin jämälankojani ja päätin jatkaa niiden kulutusta samalla linjalla. Siis lisää myssyjä, mutta nyt villaisia. Ja nehän eivät sovi sytomyssyiksi


 

Ensin valitsin muutaman kerän Ulrika-lankaa, tai oikeastaan kaikki Ulrikan loppulangat, ja ...


...niistä aikaan nämä kolme myssyä.


Sinisistä ja keltaisesta langasta sain aikaan kaksi myssyä, joista ylempi on lapsen koko ja alempi käy aikuiselle.
Vihreätä ja harmaata lankaa käyttämällä syntyi tämä aikuisen myssy. Aloitin vihreällä ja jatkoin ensin tumman harmaalla ja lopulta vaaleammalla, kun edellinen väri oli loppunut.

Lankaa näihin kului yhteensä 130 g ja jäljelle jäi vain muutamia metrejä lankaa patalapun tekoon. Kaikkihan se pitää käyttää pois, eikö niin.

Mitään ohjetta en näihin käyttänyt, tein vain oman maun mukaan. Nämä myssyt päätynevät aikanaan hyväntekeväisyyteen jotakin kautta. Voin muuten kertoa, että tarkoitukseni on jatkaa samalla linjalla niin kauan kuin huvittaa tai jämälangat loppuvat. Tai tulee joku kiireellinen tarve tehdä jotain.

2 kommenttia:

  1. Kiva juttu koota yhdenlaiset jämät yhteen kasaan ja suunnitella kauniita töitä kuten pipoja, sukkia tai lapasia. Mulla on fingering-vahvuiset sukkalankojen jämät yhdessä paikassa (tulossa peitto ikuisuusprojektina) ja muita en oikeastaan ole kasannut. Endin aloittaa kahdet sukat tänään täysistä keristä. No, myöhemmin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, yleensä minulla on kaikki samaan sarjaan kuuluvat langat yhdessä paikassa, mutta noita pieniä keräsiä ja nyttösiä kerään erilleen. Sitten niistä on helppo valita sopivaksi katsomaani lankaa käyttöön, kuten nytkin tein.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.