Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 22. maaliskuuta 2022

Sukkia ja sytomyssyjä

Nyt on esillä lasten kokoisia sukkia ja sytomyssyjä, jotka odottavat OYS:n syöpäpolille pääsyä.

Sukat tein joskus muutamia vuosia sitten saamastani langasta, joka oli oleillut lankalaatikossani jo hyvän aikaa. Olen pyrkinyt viime aikoina vähentämään lankavarastojani ja päätin muuttaa nämä kerät  sukiksi.


Kolme sukkaparia, koot vasemmalta oikealle 32, 30 ja 35. varret 9-12 cm
Langat siniset Teeteen Pallasta ja keltainen on Gjestal Jannea, menekki 43, 58 ja 65 g
Silmukoita 44, 40 ja 48, puikot 3 mm. 
 Ilman ohjetta tikutin oman ideani mukaan.

Valitettavasti taaskaan eivät kuvan värit ole oikeat, mutta sinistä ja keltaista ne ovat kuitenkin.


Ja sitten niitä sytomyssyjä. Nämä eivät ole minun tekemiäni vaan asukastuvan kässäkerhon ahkeroijien, joiden kanssa kokoonnutaan kahden viikon välein.


On virkattuja ja kudottuja ...


... kudottuja...

... ja vielä virkattuja yhteensä 23 myssyä. Ne päätyvät lähiaikoina OYS:n syöpätautien poliklinikian kautta syöpäpotilaille.

Kaksi virkattua myssyä viehätti minua erityisesti, kun ne ovat "omanlaisiaan" eli poikkeavat tavanomaisista malleista. Siksi otin niistä kuvat kahdelta sivulta ja laitoin ne tähän esille.



Tunnetusti ihmisillä on erilaisia makuja, niin syöpäpotilaillakin: toiset tykkäävät tavismyssyistä ja toiset taas kaipaavat vähän räväkämpiä malleja. On hyvä, jos on valinnan mahdollisuus.

Kaikki sytomyssyt ovat yhtä arvokkaita olivatpa minkämallisia vaan ja kaikille on käyttäjiä, mutta ilahdun aina nähdessäni uudenlaisia malleja. Siksi halusin tuoda nämä esille erikseen. Ehkä joku muukin myssyjen tekijä saa näistä ideaa ja vaikka kokeilee samanlaisen myssyn tekoa. (Tietääkseni näihin ei ole kirjoitettua ohjetta vaan tekijä on itse kehitellyt mallin.)

Maaliskuusta on enää reilu viikko jäljellä, kevät siis on aivan ovella. Nautitaan aurinkoisista päivistä ja lintujen laulusta, Joutseniakin on jo näkynyt täälläkin.


 

4 kommenttia:

  1. Lehdessä lukikin, että isoäidin neliöt on nyt huippumuotia! Niitä vaan lisää pipoihin, kämmekkäisiin ja sukkiin.
    Lehdessä oli myös artikkeli kuinka sytopotilaat eivät saa avustusta päähineiden hankkimiseen, vain peruukkiin saa pienen avustuksen. Moni ei kuitenkaan peruukkia halua vaan päähineet ovat mieluisampia. Jutussa oli kuvituksena lipallisia huiveja ja trikoopipo. Kesäksi varmaankin huivit ovat kivempia. Nämä olivat siis ommeltuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KeistiinaS, vai sellaista luki lehdessä, en ollut nähnytkään sitä juttua. Mutta hyvä tietää. Itse olen FB:n Jämälankaryhmässä ja siellä esitellään ihania isoäidinneliöpeittoja.
      Totta on, että monet käyttävät mieluummin sytomyssyä kuin peruukkia. Eräs ystäväni käytti pääasisassa minun tekemää myssyä, vain joissakin harvoissa tilanteissa saamaansa peruukkia.

      Poista
  2. Kivat lastensukat. Itselläni on ollut myös pitkän tähtäyksen suunnitelma vähentää erilaisia lankoja varastoistani. Isoäidin neliöitä näkyi olevan uusimmassa Novitassa aika lailla. Viimeksi teini-lapsenlapsi halusia, että opetan hänelle isöäidin neliön ja oppi. Hänellä oli suunnitelmat valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, kiva kuulls, että lapsenlapsesikin taitaa olla innostunut käsitöiden tekijä. Tai ainakin siihen suuntaan menossa.
      Pitääpä katsastaa seuraavalla kauppareissulla tuo Novitan lehti, kiitos vinkistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.