Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 25. lokakuuta 2022

Entisillä linjoilla

On olemassa sanonta "ei mitään uutta auringon alla", joka pitää paikkansa. Kaikkihan sen ovat kuulleet, minä ainakin jo lapsena vuosikymmeniä sitten. Ja se näyttää pitävän edelleenkin paikkansa, sen todistavat nämä minunkin käsityöni. Sukkiahan minä teen näköjään aina vaan. Nytkin esittelyssä neljä paria erilaisia sukkia.


Ensin valmistui jämälangoista kaksi paria pienen lapsen sukkia. Vihertävän sävyiset lienevät kokoa n. 24 ja pienemmät kelta-vaaleanpunaiset koko n. 22. 

Tavissukkia tehtyinä oman pään mukaan ilman ohjeita ja tekemättä muita muistiin panoja kuin langanmenekit, joista isompiin meni 26 g ja pienempiin 17 g.


Sitten valmistuivat viidennet tekemäni eriparisukat, koko nyt 39.  

Langat Veikan vahvuisia jämälankoja yhteensä 118 g

Silmukoita 48, puikot 3.5 mm.

Nämäkin siis aivan tavallisen sukkamallin mukaan tehdyt kirjoneuleiset sukat. Ainoastaan aloitusresoriin, kantaan ja kärkikavennukseen valitsin värit jo aloittaessani. Kuviot ja värit vaihtuivat työn edetessä aivan fiilikseni mukaan.

Näitä on kyllä mukava tehdä. Värien ja kuvioiden leikki pitää innostuksen koko ajan mukana eikä työtä meinaa malttaa keskeyttää. Enpä osannut arvata, mihin työhön villasukkafriikki miniäni pyysi minua toivoessaan "eilen tein"-blogin marisukkien tapaisia sukkia itselleen. Luulen, että intoni vaan jatkuu.


Vähän samaa tyyliin tein seuraavat kirjoneulesukat kokoa 32

Langat Novitan Nallea ja muita samanvahvuisia jämälankoja yhteensä 76 g

Silmukoita 48 ja 3 mm:n puikoilla mentiin.

Näihin valitsin sinisävyiset langat ja kuvioiksi vanhoja tuttuja, joita oli helppo tehdä.


 Ne löytyivätkin lokakuun alussa tekemistäni sukista, värit vain vaihtuivat. Näihin pyrin kuluttamaan pienet lankakeräset loppuun ja onnistuinkin ihan mukavasti. Kuvassa molemmat sukat yhdessä, siis ne mallina olleet ja nyt valmistuneet. Kummathan olisi kauniimmat. Itse tykkään molemmista.


Tässä vielä koko sukkakatras. 

Nämä nyt esillä olevat sukat tein Asukastuvalle saamistamme lahjoituslangoista ja ne päätyvät nyt tulevana perjantaina pidettävien myyjäisten  myyntipöydälle. 

Syksy etenee hyvää vauhtia. Ruskakin alkaa olla loppumassa. Viime yönä oli meillä ensimmäinen pakkasyö, aamulla herätessä mittarissa -6.4 astetta. 


Lintuja ja oravia riittää keittiön ikkunan edessä ruokintapaikallamme. Viime aikoina linnut ovat olleet enimmäkseen tiaisia (tali-, sini-, töyhtö- ja viitatiaisia), mutta myös käpytikka ja punatulkkuja. Ja yksi harakkakin on onnistunut pysymään hetken kapealla ritilällä. 
Harmi vain, että minun kamerani ei oikein toimi enää enkä saa sillä kunnollisia kuvia. Pitäisi kai ostaa uusi, mutta siinä on taas iso vaiva, kun valitsee uutta. Tämäkin videonpätkä on parin vuoden takaa.


13 kommenttia:

 1. Siinä on oikein hieno rivi sukkia. Ihania nuo eriparisukat. Pitäisikö minunkin ryhtyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, suosittelen kyllä eriparisukkien tekoa kaikille, joita ne vähänkin kiinnostavat, siis sinullekin! 😊

   Poista
 2. Huomenta ! Ei mitään uutta, mutta eikö sanota myös jotenkin että tuttua ja turvallista. Nuo sukat häviävät kyllä myyntipöydältä tosi pian. Lankanöttösiä on kertynyt ja eilen päätin vain liittää niitä yhteen (russian join tekniikalla) ihan sattumanvaraisesti. En ole aikaisemmin näin tehnyt joten saapa nähdä millainen lankaoksennus kerästä kudotuista sukista syntyy... Toisaalta voihan syntyä jotain nättiäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, tuotapa tuttua ja turvallista sanontaa en muistanutkaan, vaikka kuullut olen ja uskon sen pitävän paikkansakin. Tuo russian join on minulle aivan outo juttu, pitääpä yrittää selvittää se. 😊

   Poista
  2. PS. Sukista tuli ihan kivat eripariraitasukat. Ja mikä parasta; ei tarvinnut päätellä kuin muutama lanka.

   Poista
  3. Oispa kiva nähdä nämä sukkasi! Kyllä tuo russian join olikin tuttu tkjniikka vuosien takaa vaikka en nimeä tiennyt tai muistanut. Nyt pitää ottaa se uusiksi.

   Poista
 3. Purin muutaman keskeräisen työn, jotka vaivasivat olemassaolollaan. Heti helpotti kun 'tyhmät' neuleet on pois puikoilta ja langat kerittynä. Siitä sitten innostuinkin tekemään sukkia jämälangoista, ja jopa raitasukat miniälle (en oo tykänny raitoja tehdä). Ja kirjavaa joulunväristä lankaakin olen ostanut ehkä vuosi sitten ja sekin jo sukiksi on tulossa. TÄssä välissä neuloin pienen kaulaliinan. Eli kyllä se neuleinto aina jostain takaisin tulee vaikka välillä vähän tylsää on ollut. Mutta sinä ole kyllä oikea sukkamestari:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kuulostaapa hyvältä tuo neuleintosi palaaminen! 😍 Ja noin pieni epämukavien töiden purkaminen sai tämän alkuun. (Vaikka enhän tiedä, millaisen määrän purit.) Kyllä minullakin on väliin hiukan hiljaisempia päiviä, mutta muutaman päivän odotuksen jälkeen työt etenevät, yleensä ne sukat! 😄

   Poista
 4. Kyllä sinun kädet ovat ahkerat. Ihanat sukat olet taas taikonut ja kivoja nuo eriparisukat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, eriparisukat saivat eilen kässäkerhossamme kovasti huomiota ja kehuja.

   Poista
 5. Komea rivi kauniita sukkia ja toivottavasti kauppa kävi perjantaina. Täälläkin syntyy nyt sukkia, kun niitä joululahjoja yritän saada pois alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, kauppa kävi perjantaina ihan hyvin, minunkin tekemiä sukkia meni useampia pareja ja pannulaputkin tekivät kauppansa. Neuleita jäi kyllä vielä seuraaviinkin myyjäisiin mutta leivonnaiset menivät taas kaikki, kuten tavallista.

   Poista
  2. Jää pesämuna neuleista. ;) Leivonnaiset yllä loppuu aina ja hyvä onkin. Niitä ei voi säilytellä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.