Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 27. elokuuta 2008

Ennen sukkasatoa

Nytpä on Lankapirtissä tikuteltu sukat aivan uudesta langasta. Tai ei tämä lankana ole uusi, mutta minulle se on uusi tuttavuus. Siis Schoeller und Stahlin Sockina Cotton (55% puuvillaa, 25% polyamidia,20% polyacrylia) , joka saksankielisyydestään huolimatta on Made in Turkey. Lankaa en itse ostanut vaan sain arpajaisvoittona. Kiitos, Pappi puikoissa!
Sukat ovat mallia tavis varresta aloitettuina, varsi ja jalkapöytä resoria 3o,1n, jalkapohja sileää, kantapää suomalainen vahvistettu. Silmukoita 56 ja sukkapuikot 2.5 mm:t Addit, joilla oli sopiva luisto tällä langalla. Lankaa kului 60 g, jäljelle jääneestä kerästä (kuvassa) saa vielä lapsen sukat tai vaikka sniikerit aikuiselle.

Raidoittuminen onnistui mielestäni hyvin. Ensimmäisen sukan valmistuttua olin epävarma langan riittävyydestä, kun vaakani näytti jäljellä olevan nafti 50g lankaa (jälkeen päin ihmettelen tätä suuresti :O ). Niinpä aloitin toisen sukan ilman mitään värien säätöjä, mutta aloituskohdat olivat hyvin lähellä toisiaan, kuten näistä kantapäistäkin näkee.


Tässä vielä sukat omissa jaloissani. Ja nämähän jäävät itselle. Koko illan nämä olivat jaloissani ja tuntuivat oikein mukavilta, lämpimiltä, mutta eivät hiostaneet ollenkaan. Tässä hipsutellessa vain mietin langan kulutuksen kestävyyttä, mutta aikapa sen näyttää.

7 kommenttia:

  1. Niistähän tuli mukavannäköiset! Perussukissa langan oma kuviointi onkin parhaimmillaan. - Hyvin on lanka ainakin minun jaloissani kestänyt. Minä kun en käytä kotona mitään muuta, kuin käsin neulottuja sukkia. (Muut kiristävät herkästi turpoavia jalkoja.) Nyt on luvassa oikein kovan sukankuluttajan testi, kun tein ko. langasta myös miehelleni työsukat turvakengissä käytettäviksi.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat,,,kuviointi on osunut hyvin kohdalleen:)

    VastaaPoista
  3. Kivat sukat!!! Nyt jo vähän kutkuttaa lähteä lankakauppaan, josko sais ne sukkalangat aikaiseksi. Kiva tuo resori 3o,1n.
    Halit sinne ;)

    VastaaPoista
  4. Pappi puikoissa: Mukavalta tuntuvat, olen koko päivän hippassut näillä.

    Tupuna: Kiitos!

    Marleena: Joo, käväisepä lankakaupassa!
    Vastahalit sinne :)

    VastaaPoista
  5. Ihanat sukkaset! Kylä nämä nykyiset langat ovat niin mukavia, kun nättiä kuviota saa aikaiseksi ilman rasittavia langanvaihtoja :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos, Virkku! Langoista olen kanssasi samaa mieltä. Tällä langalla kyllä tulee mukava raidoittuminen ainakin tällä silmukkamäärällä. Mullakin pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Kauniin väriset sukat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.