Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 24. elokuuta 2008

Sukkasato mielessä

Sukkasatoa varten olen miettinyt, millaisia sukkia tulen tekemään pian alkavana kaksi kuukautta kestävänä jaksona. Ensimmäiseksi aion tehdä itselleni sukat arpajaisvoitoksi (katso postaus 20.8) saamastani langasta. Myös Villamokan langat houkuttelevat kovasti, mutta niistä en vielä tiedä, miksi ne haluavat. Mutta muitakin lankoja on ja niistä tikutellaan joitain malleja, ennestään tuttuja tai aivan uusia malleja. Saapa nähdä mitä syksy tuo tullessaan!

Laskin muuten Ison Gnun tapaan tämän vuoden aikana valmistuneet sukkani ja päädyin 42 pariin valmiita sukkia, joista 8 ovat varrettomat sniikkerit tai töppöset. Tässä luvussa on ne sukat, jotka tiedän tehneeni, voi olla että joku pari puuttuu, kun en ole pitänyt varsinaisesti kirjaa tekemistäni.Tässä viimeisimpiä tekeleitäni. Nämä ovat kaikki valmistuneet nyt elokuussa ja ovat jo matkanneet ystävättäreni pojanpojille Rovaniemelle. Ystävättäreni pyysi jo kevättalvella minua tekemään kahdelle pojanpojalleen Aron-sukat (oma mallini). Lupasin syksyksi, kun silloin sattui olemaan jotain kiirusta. Nyt sitten syntyi tämän kuun 20. päivänä tähän samaan perheeseen kolmas poika ja hänelle sitten tikuttelin nopsaan nuo pienimmät sukat (ohje täällä). Niin saivat kaikki kolme uudet sukat! Sattui vielä niin sopivasti, että poikien pappa oli juuri meillä käymässä, joten sain sukat hänen mukaansa.

7 kommenttia:

 1. On siinä sukka poikineen!Hieno saavutus!
  On itse asiassa ihan hauska ollut pitää kirjaa sukista, joita on tikutellut ja jotka ovat maailmalla lämmittämässä jonkun jalkoja. Kuvista muistaa kenelle on antanut minkälaisia sukkia. Onneksi on iso suku ympärillä -vaikkakin gnu-mamma (=äitini) pitää huolen jälkikasvusta ja sen puoliskoista ja jälkeläisistä!
  Kiva kun tulee sukkasato ja saa ihan urakalla tehdä sukkia ja ei ole sellainen olo, että taas se on tikuttanut sukkia ja sukkia. Joulun alla myyjäisissä menee sukkia (+lahjaksikin) ja Pelastusarmeijan joulupataan joululahjoina jaettavaksi olen myös antanut sukkia pääasiassa.

  Nuo vauvasukat pitää kyllä vielä tikuttaa syyskuussa syntyvälle ekalle lapsenlapselleni!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat olet lähettänyt viemisiksi.

  VastaaPoista
 3. Hei ja kaunis kiitos ihanista sukista! Vauvan sukat ovat vielä söpömmät luonnossa kuin kuvassa. Suur kiitokset myös poikein äidiltä. Nyt helpotti, mustikkashow on selvitetty. Joka aamu piti lähteä metsään ja illat sitten siivota niitä. Siis siivota mustikoita, ei metsiä!!! Saalis oli aikamoinen. Taidan kirjoitella "raportin" blogiini kunhan saan nämä suurimmat kotityörästit tehtyä!
  Kiitos vielä kerran!!! :)

  VastaaPoista
 4. Hei vielä! Lupaan (lupaankohan liikaa?) tehdä yhdet sukat! Valkoinen neulekin on ollut nyt evakossa mustikoiden tieltä!

  VastaaPoista
 5. Iso Gnu: Minä myös odotan sukkasatoa, saapa tikutella sukkia ihan jotain tarkoitusta varten. Nythän minä vain teen niitä ja sitten "aika tavaran kaupitsee". Nuo vauvasukat on kylä suloiset, joten kannattaa tikutella.

  Tesa: Kiitos!

  Marleena: Onpa sinulla nyt mustikoita talven varalle. Meillä ei ole vielä ollenkaan. Ehkä mennään mökille viikonloppuna ja katsastetaan siellä sitten tilanne.

  VastaaPoista
 6. Mqarleena: Nyt vasta hoksasin tuon kakksokommentin. Kiva kun lähdet mukaan sukkasatoon. Oletkohan ilmottautunut jo.

  VastaaPoista
 7. Mahtaisko ton vauvan sukan ohjeen saada tänne metsän keskelle? mun nuorimmaisella on 21 numeroinen jalka nyt, ja kun jo kävelee villasukat putoo aina jalasta. Noi näyttää siltä että ne pysyis jalassa, jos yhet kerkeisin kutomaa. Oon jo monenlaista villasukkaa ja virkattua töppöstä koittanut mutta mitkään ei pysy jalassa!Jos vaikka sähköpöstina sais...Kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.