Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Taas tuplalapaset

Elämme näköjään sellaisia aikoja, että kutominen ei nyt tunnu niin mukavalta pakkomielteeltä kuten joskus, vaan nyt jopa saatan kartella sitä. Johtuneeko sitten siitä, että nyt Lapaskuussa on tekeillä yksinomaan lapasia *se on aivan oma valintani* ja en oikein pidä niiden teosta. Tai oikeastaan en pidä peukaloiden teosta! ;( Mutta haluan kuitenkin tehdä niitä! ;D Otapa sitten selvää, mitä tuolla aivokopassa oikein tapahtuu! ;DDD Mutta nyt en jää sitä pohtimaan.



Seuraavaksi sitten päästäänkin valmistuneisiin lapasiin, kaksinkertaisiin kääntölapasiin kuten ohjeessa näitä nimetään. Näistä ensimmäiseksi valmistunut onkin jo vilahtanut täällä, taisi olla sunnuntaina.


Malli Wetterhoffin kaksinkertainen kääntölapanen mukailtuna, koko 9-vuotiaan tai naisen pieni
Lanka Novitan Nalle, kulutus n. 90 g. Värit näkyvät kuvissa aika totuudenmukaisina.
Puikot 2.5 mm, silmukoita 48, peukalossa 7+6+6.



Tässä näkyy ohjeenkin lapanen. Nyt tein ensimmäisen kerran tällä ohjeella, jonka ostin lankoineen Tampereen messuilta. Ohje on tehty Wetterhoffin Sofialle, jota siis oli ostoksessani, mutta aion käyttää sen langan muuhun tarkoitukseen ja nyt valitsin kokeilulangaksi tämän Nallen. Ohje oli mielestäni aika yleisluonteinen enkä kaikkia sen ohjeita ymmärtänyt ensi lukemalla. Siksipä otin vain tämän tuplana tekemisen idean siitä ja muuten tein omasta päästä. Tai oikeastaan nämä on muuten tehty ihan peruslapasten tapaan.

Tässä esillä lapasten molemmat kämmenpuolet ja


sitten selkäpuolet. Lämpimiltä tuntuvat, mutta tarkempaa selkoa lämpimyydestä saadaan, kunhan lapaset pääsevät varmaan jo huomenna Annalle koekäyttöön. Ja Tumpputupaanhan nämä menevät luonnollisesti jo tänään.
Kuten yleensä jotain uutta tehdessäni, niin nytkin mietin miten muuten tätä voisi tehdä. Tämän mietinnän tuloksena saattaa päästä jo piankin puikoille pikkuiset sydänlapaset, ehkä... Mutta niitä ennen valmistunevat ainakin yhdet lapaset.

10 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset ja varmaan lämpimät:)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat lapaset ja kauniin värisetkin.Pääsetkö Ounen pikkujouluhin?

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniit lapaset! NO kyllä lapastelun aikana saa tehdä jotain muutakin, ettei vallan urauduta :).
    Tietysti siinä kävi sitten niin, että kun aloin tehdä muita neuleita, en meinaa ehtiä enää keskeneräisiäkään lapasia tehdä valmiiksi. Vaikkei paljon muuta puutu kuin ne peukut..
    Ajattelinkin, että jatkan lapastelua muiden hommien ohessa vielä joulukuussa, mutta saa nähdä, ehdinkö enää..

    VastaaPoista
  4. Kauniit niistä tuli, ihan odotin näiden valmistumista! Minä olen tehnyt "tuplalapasia" ihan vain niin, että olen neulonut sisälapaset erikseen ohuemmasta langasta ja sitten ommellut kiinni resorin yläreunasta, vaan eihän niitä sitten kääntölapasina voi pitää!

    VastaaPoista
  5. Värit sointuvat kauniisti yhteen ja lapaset näyttävät paremmilta mitä mallissa. :)

    VastaaPoista
  6. Ihania käsitöitä teet :o) Laitoin muuten tänään postiin joulumuorin yllätys -paketin. Kerrothan sitten kun se on saapunut perille?! Kiitokset jo etukäteen

    VastaaPoista
  7. Tupuna: Kiitos! :)

    Seijasisko: Kiitos! Pikkujoyuluista en osaa vielä sanoa.

    Helmis: Joo voisihan sitä tehdä muutakin kuin lapastella, mutta kun toisaalta on niin mukava tehdä lapasiakin. Kun vain joku keksisi keinon, ettei sitä peukaloa tarvitsisi tehdä erikseen, vaan se syntyisi siinä samalla. Mikähän se tapa olisi?! ;D

    Eila: Lämpimäthän ne on sellaisetkin tuplalapaset. Mutta kyllä nämä 9-vuotiaat kaksosneidit tuntuvat arvostavan kääntömahdollisuutta kovasti. :)

    Nna: Kiitos! :)

    Kirsi: Oi sinähän ole ollut nopeana! Kiva, odottaa pakettia. :)

    Pirjo: Kiitos :)

    VastaaPoista
  8. Kauniit nuo tuplat! Sofia varmaan kannattaakin käyttää vähemmän kuluviin vaatteisiin. Mäkin ostin viime vuonna messuilta paketin, yritin tehdä, mutta oli aika hankalaa. Nyt Tampereen messuilla katselin, kun joku teki, täytyypä ottaa esille.

    VastaaPoista
  9. Malli45: Niin minäkin ajattelin, ettei Sofiaa ainakaan leikkivien lasten lapasiin kannata laittaa. Aluksi minustakin tuntu vaikealta, mutta muutaman kerroksen jälkeen helpotti. Otahan ohje uudelleen käsittelyyn. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.