Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 6. kesäkuuta 2008

Kiirettä sinitiaisilla

Meillä on ollut kiinnostavaa seurattavaa talomme takana olevassa metsikössä. Lintuja, oravia ja rusakoita on näkynyt pitkin kevättä. Heti keittiön ikkunan edessä olevassa männyssä on linnunpönttö, johon sinitiaispariskunta on tehnyt pesänsä. Niiden touhuja olemme saaneet katsella suoraan ruokapöydässä istuen.



Viime viikolla käpytikka kiinnostui pöntöstä ja rupesi hakkaamaan sen toista sivua. Pari kertaa karkotimme tikan, mutta ainahan se tuli takaisin, kun silmä vältti. Niinpä se ehti hakkaamaan aukon pöntön seinään. Mieheni paikkasi aukon tuohella ja päällimmäiseksi pani vielä metallilevyn. Jännitimme, hylkäävätkö tiaiset pesänsä ja tuleeko tikka hakkaamaan pöntön toista sivua, mutta molemmat pelot osoittautuivat aiheettomiksi. Tikkaa ei ole enää näkynyt ja tiaisten poikaset ovat ilmeisesti kuoriutuneet, kun emot lentävät ahkeraan viemään ravintoa nokassaan pesään. Tällaista luontonäytelmää olemme siis saaneet seurata viime viikkoina.


Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Olen alkanut inhoamaan tikkoja, kun meidän pihan pöntön hakkasi niin, että pienet poikaset olivat tippuneet maahan meidän poissa ollessamme. Ei uskonut vaikka kuinka sitä hätisti pois, tuli kun silmä vältti:(

    VastaaPoista
  2. Kyllä mä täällä olen jo aikaisemmin käynyt sinun sukansäärtäsi ihailemassa:) Hieno idea sulla siihen. Ei vain tullut silläkertaa kommentoitua,oli kiire.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.