Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Hääjuhlan jälkimaininkeja

Perjantaina meillä oli ilo olla mukana hääjuhlassa. Veljeni tytär, meidän kummityttömme ja hänen avopuolisonsa olivat päättäneet virallistaa suhteensa ja järjestivät lähisuvuilleen morsiamen syntymäpäivänä mieleenpainuvan juhlan. Vihkitoimitus oli jo etukäteen ja siinä oli läsnä vain molempien vanhemmat ja Miika-poika sormuspoikana. Hääjuhlassa meitä oli kaikkiaan 40-50 henkeä, joista lapsia kymmenkunta.


Juhlapaikkana Hannuksen piilopirtit Tyrnävällä oli oiva valinta, varsinkin kun sääkin suosi meitä. Kuten kuva näyttää, ei juuri pilvenhattaraa taivaalla näkynyt ja tuulikin vilvoitteli juhlijoita sopivasti ja ajoi itikat pakosalle.


Pirtissä meille tarjottiin maittavaa ruokaa, jonka talon henkilökunta oli rakkaudella valmistanut.

Pian aterian jälkeen nautimme kahvin kanssa herkullista, punaisen ruusun koristamaa vadelmakakkua, joka oli myös talon omaa tuotantoa.

Myöhemmin illalla saapui paikalle myös Janne Pekkalan orkesteri

jonka tahdittamana tässä aloitellaan tanssia. Morsiuspari keskellä (morsiamella punainen puku) ja bloginpitäjä oikealla miehensä viemänä. Tässä vaiheessa nuoriso tyytyi vielä katselemaan sivusta, mutta illan mittaan myös he rohkenivat tulla mukaan tanssiin. Ja hauskaa oli meillä kaikilla.
Juhlaa jatkettiin pitkälle yöhön, virkeimmät aina aamupuoleen. Välillä syötiin ilta- vai yöpalaako se olisi ollut ja nautittiin virvokkeita. Osa juhlijoista vietti yönsä piilopirtin majoitustiloissa. Me nukuimme tässä aittarakennuksessa. Ja sitten aamupalan jälkeen matkattiin itse kukin omiin koteihimme.
***

Lauantaina olikin sitten jo huonompi ilma, lämpötila oli laskenut ja sateli väliin vettäkin, oli siis oikein sopiva ilma istua käsityön kanssa.

Pistelin tämän pussukan valmiiksi. Olen aloittanut tämän jo pari kolme viikkoa sitten, mutta näköni on huonontunut ja lasit käyneet niin heikoiksi, etten tahtonut nähdä ristipistoilla näin tiheälle kankaalle, varsinkin kun kuvioissa on niin monta väriä. Pussukka tulee häiden morsiamelle, hän kun sai numismaatikkoisältään syntymävuotensa suomalaiset kolikot lahjaksi ja pitäähän niillä olla oma rahapussi.


Ja tältä näyttää pusiin kääntöpuoli - kumpihan lienee etupuoli ja kumpi takapuoli. Pussin kangas on jostakin hardangerkirjontatyöstä jäänyttä reunasuikaletta. Minä kun olen melkoinen hamsteri, kaikki pitäisi tallettaa, jos sitä vaikka johonkin tarvitsisi. Ja nyt tarvittiin!
***
Ennen hääperjantaita valmistui myös pari sukkia, jotka ovat tässä alla. Mallin löysin Sukkalandia blogin välityksellä, kiitos Menna Huu. Malli kiehtoi minua niin, että enpä meinannut malttaa kutoa edellisiä valmiiksi ennen näiden aloitusta.


Malli Primavera Socks lankana Novitan Nalle, kun sitä sattui olemaan sopiva määrä edellisten sukkien jälkeen käsillä ja oli kiire päästä aloittamaan. Puikot 2.5 mm Addit, joilla tuli ohjeen mukaisella silmukkamäärällä ja minun käsialallani aivan sopiva sukka 39:n numeron jalkaan.


Ja taas on ollut kehno kuvaaja asialla, kun on kuvat tämännäköiset. Väri on vaaleampi, harmaampi kuin todellisuudessa eikä kuviokaan tule esiin. Mutta mallia oli kiva tehdä ja tulen varmaan tekemään lisääkin näitä Primaveroja.

2 kommenttia:

  1. Varmaan ovat olleet kivat juhlat:)
    Kauniit sukat, itse en ole neulonut sukkia talven jälkeen:)

    VastaaPoista
  2. On teillä ollut mukavat hääjuhlat!
    Sukat on kauniit ja tuo pussukka on kerrassaan valloittava!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.